Szymon - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
szymon_szym
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: 3:52:14

Nieprzeczytany post

Szczegóły leczenia muszą pozostać tajemnicą :bum:
Mogę tylko wyjawić, że po zastosowaniu odpowiednich środków ból ze stopy przeniósł się rano do głowy :hahaha: :hahaha: :hahaha:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

To jak tam z Tobą? Wybierasz się do Łodzi?
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
Awatar użytkownika
szymon_szym
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Coraz lepiej, dzięki.

Nie wybieram się do Łodzi. Odczekam jeszcze trochę (A Ty byś jechał mając pod nosem atestowane dyszki praktycznie co dwa tygodnie?) :hahaha:

BTW ten Twój Cooper na stadionie był na pewno dobrze zmierzony? Patrząc na Twoje treningi pewnie szybciej możesz, nawet na słabej nawierzchni (ja swoje dwa biegałem na tartanie, więc miałem łatwiej)
pozdr
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

(A Ty byś jechał mając pod nosem atestowane dyszki praktycznie co dwa tygodnie?)
Tak się nieszczęśliwie złożyło, że ja tak właśnie robię :hahaha: Straszne marnowanie pieniędzy i czasu na dojazd, ale trudno, opłaciłem w grudniu, więc jadę. Weź się tam ogarnij, to może się pościgamy jeszcze w tym roku :P
BTW ten Twój Cooper na stadionie był na pewno dobrze zmierzony?
Nie wiem, ale ufam, że tak :bum:

Mną do tej pory targają wątpliwości co do tego biegu. Gdybym liczył lapy, to bym miał chociaż jasność :hahaha:
(trochę przesadzam, ale cóż...)
Największym problemem z tą "bieżnia" były te zakręty, nie sposób było biec cały czas jednolitym tempem i co zakręt trzeba było wytracać prędkość, albo wylądować daleko na zewnętrznej i marnować metry - bardzo niewdzięczna trasa. No i mamy jeszcze kwestie zapadania się na tym trawiastym dywanie, ale i tak oceniam, że to właśnie te zakręty były najgorsze. Jeszcze się wybiorę na takiego Coopera i zobaczę co poszło nie tak - 3300-3400 musi być :hejhej: :sss:

Obrazek
Straszna bieda... Tak zmarnować pieniądze podatnika. Aż się chce rzucić k*rwą czy ch*jem w stronę tych kretynów :trup:
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
Plague
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: tak daleko nie biega

Nieprzeczytany post

Jak widzę to zdjęcie, to mało z krzesła nie spadnę ze śmiechu :oczko:
Awatar użytkownika
szymon_szym
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Sylwek, nie bój się, jeszcze się pościgamy. Na razie korespondencyjnie, ale na pewno będzie jeszcze okazja. Ja się powoli ogarniam, nie ma biedy :bum:

Najlepiej pójdź na Coopera na BBL. Zawsze na wiosnę jest test w całej Polsce. Musisz śledzić ich stronę czy coś. Będziesz miał tartan, łagodne łuki i pewnie kogoś do gonienia :hej:

Pamiętam jeszcze dyskusję przy projektowaniu stadionu, czy mam być bieżnia, czy nie. Wtedy co prawda jeszcze nie biegałem, ale zdania nie zmieniłem, że stadion piłkarski to nie miejsce na to. Fakt, że obiecywali też remont Skry, żeby stolica miała wypasiony stadion lekkoatletyczny. Nie wiem co z tego wyszło.
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ale tempo tych 200-setek!Szybkość powala :taktak:
P.S Mam pytanie,bo dużo startujesz na krótszych dystansach(5-10km),czy przed zawodami na 10km właśnie 200,400m lepiej zapodać niż tysiączki w tempie startowym?Na pobudzenie oczywiście 4 dni przed startem.Bardzo mi się spodobały 200 metrówki,które dziś biegałem pierwszy raz w życiu i rzeczywiście nie obciążają psychicznie,a to ważne :bum:
Awatar użytkownika
szymon_szym
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie odkryje Ameryki pisząc, że na każdego działa co innego. Ja większość startów robiłem z treningu, bo też u mnie nie trzeba specjalnie luzować :hahaha: Tysiące w tempie startowym to dla mnie bardzo trudny akcent (chyba trudniejszy niż sam start :hahaha: ). Najbardziej lubię repsy po 200 m (oczywiście wolniej niż dzisiaj). Lekkość, swoboda, człowiek się czuje jak gazela itp. :hahaha: Niektórzy z kolei lubią dowalić sobie tempo run parę dni przed zawodami.
Wniosek jeden - eksperymentuj.
Moim zdaniem za lekki akcent w niczym nie przeszkodzi, za mocny może zdecydowanie pogorszyć wynik.
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki za rade!Trochę mnie podbudowałeś po nieudanym wczorajszym trenie pisząc,że tysiące to dla Ciebie trudny trening(ja takowe biegam 10sek/km szybciej niż startowe na dyche i jest spoko),a ja dwukilometrówki chciałem zapodać w startowym.
A repsy 200m są super...czemu tego nigdy wcześniej nie biegałem? :hej:
P.S Przed maratonami zawsze luzowałem,a dychy biegłem z treningu i było dobrze.Teraz chce jednak ciut zejść z kilometrażem,bo 90-100/tyg które ostatnio biegam to dużo.Akcent środowy przed startem robię zawsze(może teraz spróbuję 200 lub 400 metrówki).
Powodzenia na zawodach...moja docelowa dycha dopiero za tydzień :bum:
Awatar użytkownika
mar_jas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:39:59
Życiówka w maratonie: 3:28:43

Nieprzeczytany post

szymon_szym pisze:[
Z ciekawostek - dzisiaj udało mi się podpalić sobie spodnie przy gotowaniu ryżu. Mało tego, w celu ugaszenia sięgnąłem po szmatkę i okazało się, że ją udało mi się podpalić ciut wcześniej :hahaha: Jest ogień! :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Ognisty chłopak z Ciebie :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Ja teraz zdecydowałem się na mały eksperyment, wcześniej zawsze biegałem dychy z marszu ( czy jak Wy tam piszecie z treningu ) ...tym razem plan jest taki: w tygodniu we wtorek machnąlem szybkie 12x400m , w weekend startowe 5 lub 6 km, w nast tygodniu wtorek tysiączki w tempie startowym i w niedziele za tydzień 10km na maxa...a poza tym rozbiegania na totalnym luzie...ciekaw jestem jaki będzie efekt....jak nie wejdzie to juz nie będe ekperymentował :oczko:

Moja walka Blog biegowy Marcina

Komentarze
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

Piękny czas! Graty! tą Maniacka to naprawdę poleciałeś na luzie. :) Jakie plany na 10km?
Awatar użytkownika
szymon_szym
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki, ale na sam czas nie ma co patrzeć, bo ta piątka jest niedomierzona. Cieszy sam fakt postępu w porównaniu z wcześniejszymi czasami na tej samej trasie.

A na dyszkę, to coś koło życiówki chciałbym się zakręcić. Wyjdzie w praniu :hahaha:

Do zobaczenia we Wrześni!
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Hmm... 18min na 5tkę, chyba sybko :lalala: Plastikowe pucharki jeszcze przyjdą :hej:

Za jakiś czas będę się chciał spróbować na tym dystansie. Powinno być śmiesznie :sss:

Good job!
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
Awatar użytkownika
szymon_szym
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki Sylwek!
Piątka to świetny dystans. Szybko, ale bez przesady. I organizm szybko się regeneruje, więc nie zaburza cyklu treningowego.
Na złamanie 18' na 5k muszę jeszcze trochę popracować, ale wszystko przyjdzie z czasem.
Krzychu M
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajnie kręcisz te 5km :hej: Muszę kiedyś spróbować na taki dystans pobiegać,choć to oddechowa zajezdnia jest :hahaha:
ODPOWIEDZ