Moderator: infernal
Nie czytales mojego ostatniego wpisu i trafiles w sedno: wczoraj sie zarejestrowalem na polowke 11-go marcakeiw pisze:Zapisz się wiosną na jakąś połówkę i myślę, że spokojnie będzie 01:29:xx
Zobaczymy, w polowie marca to ja normalnie jestem "w pieluchach" i nie jestem w stanie prognozowac wyniku.Do tego czasu będę się cieszył, że choć na 21,1km mam lepszy czas od Ciebie
Nie lubie biegac zima, pfuj. Ale biegamkeiw pisze:Jak przebiegasz zimę nawet w miarę spokojnie, ale dość systematycznie, to nie widzę problemu byś tam życiówki nie zrobił. No chyba, że trafisz na jakieś okropne warunki pogodowe.
Wiem, niezle wyzwanie, powodzenia zycze.Ja pod 10 i 5 też się nie przygotowywałem - leciałem je z treningu pod 21,1km.
W następnym roku też nie planuję trenować specjalnie pod te dystanse, wszystko co wyjdzie, to z treningów pod biegi dłuższe.
Na lipiec zapisałem się na górskie ultra 68 km - muszę się trochę oczytać w temacie i coś potrenować w tym kierunku![]()
Ten bieg: http://dfbg.pl/trasy/ultra-trail-65km/
Trzeba zbierać nowe doświadczenia
Co mi na razie Runalyze na 21k prognozuje to nawet nie che myslecEdit:
Runalyze pomyliło się u mnie z prognozami na 21,1 o prawie 5 min - tzn. byłem szybszy niż to algorytm przewidywał.
Muszę chyba zaktualizować "Ręczny współczynnik korekcji" - miałem tu ustawiony współczynnik 0,83.
Ja dlatego, jakiś czas temu, ustawiłem współczynnik korekcji, bo bez tego runalyze przewiduje mi na 21,1km czas 1:28:51Sikor pisze:...
Co mi na razie Runalyze na 21k prognozuje to nawet nie che myslec![]()
Tuz przed maratonem krzywe sie prawie zeszly i to ponizej 1:27, LOL.
...
Tak swoja droga to wlasnie sie zastanawilem i ja nic nie ustawialem. Nawet nie wiem, gdzie go szukackeiw pisze: Ja dlatego, jakiś czas temu, ustawiłem współczynnik korekcji, bo bez tego runalyze przewiduje mi na 21,1km czas 1:28:51![]()
Wczoraj wprowadziłem kolejną korektę i dałem nowy współczynnik 0,85. Realniej byłoby nawet 0,87 jednak wolę mieć "rezerwę"![]()
No to konkretnie. Laczysz to od razu z przedluzonym weekendem?Co do biegu górskiego, to też nie moje okolice - muszę dojechać prawie 500km do Lądka Zdr.
FKK (czyli nudysci), to jest w ogole jakas masakra tutaj, atakuja ze wszech stronU Ciebie w górach to można trafić na takie atrakcje![]()
http://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/nie ... ty/8ndq85f
Poziom 2, ale tak jak pisalem, glownie pod katem akcentow, nie calosci (za duzo treningow/tydzien).bezuszny pisze:Widzę, że będziesz korzystał z planu Hudsona pod półmaraton, który poziom planu wybrałeś?
Przygotowywalem sie juz pod 10k wg tych planow i troche (mocno skrocona wersja) pod 21k.Ja też zamierzam od najbliższej niedzieli odpalić jego plan, półmaraton poziom 1, więc będziemy w pewnym sensie jechać na jednym wózku.
Akcentow w zasadzie nie modyfikuje (*) W nich i ich rozkladzie lezy cala sztuka.Miałbyś jakieś porady dla przyszłego półmaratońskiego debiutanta, w jaki sposób korzystać z tego systemu treningowego? Często wprowadzałeś własne modyfikacje akcentów itp? Część z nich wydaje mi się po prostu relatywnie mocna np. porównując z podejściem Danielsa, nawet na poziomie 1. (chociażby długie BNP powyżej 20km, biegi ciągłe w tempie docelowym powyżej 10km).