chel - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

biegałaś z tym garminem te 400steki po bieżni?
PKO
Awatar użytkownika
chel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

mimik - nie, jeszcze z endomondo, spoko. :oczko:

strasb - taaa, jeśli uda mi się podłączyć to diabelskie urządzenie. :hahaha:
blog
komentarze

the best is yet to come!
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Żeby podłączyć 305- tkę musisz mieć:

http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=835
http://www8.garmin.com/support/download ... jsp?id=591

Proponuję odinstalować wszystko i zainstalować na nowo. I chyba jest tak, że najpierw instalki, później podłączenie Garmina. Jednak instalator poprowadzi Cię za rękę.
Przed reinstalką oprogramowania sprawdź jeszcze podłączenie na innej przeglądace. Kiedyś miałem problem z podłączeniem na IE. Od chwili gdy używam Chrome- zero problemów.
Ostatecznie możesz zadzwonić na linię Garmina: 008004412452. Tu pomogą Ci na pewno.
Awatar użytkownika
wisnia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie żebym cię chciała zmartwić ale coś musi być z tym endomondo, skoro i mnie i tobie się naraz "popsuło" :uuusmiech:
no i czemu masz garmina? kto teraz będzie latał z takim samym zestawem jak ja i weryfikował poziom rzekomego popsucia? :P niemniej gratuluję zakupu, oby służył godnie.

a te czterysetki, może bym sobie dzisiaj takie pobiegała... mam ochotę się sponiewierać :bum: tylko nie mam bieżni, myślisz, że dałoby się to w miarę dokładnie pobiec z endomondo?
Awatar użytkownika
chel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mam to wszystko wolf i próbowałam też reinstalki, bez skutku.
tak właśnie skojarzyłam - bo ja go ładowałam po raz pierwszy bezceremonialnie ładując kabel do portu usb, to mogło to wszystko spowodować? niby właśnie tu jest błąd, bo zrobiłam to przed zainstalowaniem sterowników.. z drugiej strony, to chyba nie oznacza nieodwracalnego, przecież to durny błąd. :ojoj: :lalala:
a w sumie by się zgadzało, bo na drugim komputerze też go nie widzi, więc to coś z mojej strony.
kurde, ja to oczywiście musiałam wziąć i popsuć. :trup:
a te czterysetki, może bym sobie dzisiaj takie pobiegała... mam ochotę się sponiewierać tylko nie mam bieżni, myślisz, że dałoby się to w miarę dokładnie pobiec z endomondo?
endomondo nie jest złe, dopóki nie zgubi sygnału/nie zawiesi się. :bum: także na pewno dałoby radę.
blog
komentarze

the best is yet to come!
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A może kabelek uszkodzony? Styki nie stykają? Może zrestartuj garmina. A może to

https://buy.garmin.com/support/searchSu ... 0000000000}

No albo zadzwoń do serwisu. Oni na bank Ci pomogą :taktak:
Awatar użytkownika
chel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dobra, NAPRAWIŁAM. :hahaha: :hahaha: nie mam pytań... :bum: :bum:
dzięki, pomogłeś! :usmiech:
blog
komentarze

the best is yet to come!
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Super, ale napisz co było przyczyną ?
Awatar użytkownika
chel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ekhm bo zasadniczo myślałam, że skoro się ładował, to jest dobrze podłączony, a tu się okazało, że trzeba było wcisnąć tę końcówkę bardziej, czego się bałam robić, bo raz tak jedne druciki wykrzywiłam. no, ale już jest git. :bum:
blog
komentarze

the best is yet to come!
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:hahaha: :hej: :taktak:
No to teraz runlog, garminconnect stoją przed Tobą otworem :hahaha:
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fajnie, że nowa zabawka się sprawdza. A hemoglobiny dużo brakło? Mierzą z kropelki z palca tylko? Bo mnie też z palca raz wyszło mało, ale wzięli dodatkowo ze zgięcia łokcia i tam wynik był tak piękny, że aż mnie zaskoczył. Buźka.
Awatar użytkownika
wisnia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bieganie.pl pisze:Cel: 10 km z dobrym wynikiem biegając tylko 3 treningi w tygodniu
tylko? niech spadają :P

też ostatnio przeglądałam treningowe i stwierdziłam, że... nie ma żadnych dla mnie ;)

a ta niska hemoglobina to może od diety?
Awatar użytkownika
chel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

nie brakło dużo, 12,1 mam a 12,5 wymagają (nie wiem jak to się ma do norm, które można znaleźć w internecie, nie wiem nawet w jakiej to jednostce jest). doktÓrka powiedziała, że anemii mi nie stwierdza, bo wynik tylko lekko zaniżony, ale krwi oddać nie mogę i miesiąc bana. kurczę, z tą krwią też mam przeboje, odrzucili mnie w 75% przyjść.. :hahaha: pobierali ze zgięcia łokcia. a zdziwiło mnie to tym bardziej, że ostatnim razem lekarz aż skomentował, że piękna hemoglobina. myślałam, że skoro uprawiam sport, chociażby rekreacyjnie, i jem w miarę zbliansowanie, to nie będę mieć z tym problemów..
wisnia pisze:
bieganie.pl pisze:Cel: 10 km z dobrym wynikiem biegając tylko 3 treningi w tygodniu
tylko? niech spadają :P
w sensie? :usmiech: ja ogólnie biegałam 3 razy w tygodniu, bo tak mi było/jest dobrze i plan pumy tyle zakładał też..
wisnia pisze:też ostatnio przeglądałam treningowe i stwierdziłam, że... nie ma żadnych dla mnie ;)
no, to swoją drogą.. :hahaha: gdybym była mądrzejsza i miała większy staż, spróbowałabym może coś ułożyć pod siebie, ale póki co wolę bazować na gotowcach. chciałam coś z tętnem, żeby mniej więcej mieć narzucone tempo, no i nie oszukujmy się - skoro cel planu to 'mieć dobry wynik na 10km', to jakoś podświadomie wierzę, że to tempo się poprawi i cel zostanie osiągnięty. :uuusmiech:
wisnia pisze:a ta niska hemoglobina to może od diety?
hm, tak, też mi to przyszło do głowy, z tym, że ja mięsa jem sporo.. po pierwsze, bo lubię, po drugie, bo to dobre na 'diecie'. :oczko:
blog
komentarze

the best is yet to come!
Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

[quote="chel"]nie brakło dużo, 12,1 mam a 12,5 wymagają (nie wiem jak to się ma do norm, które można znaleźć w internecie, nie wiem nawet w jakiej to jednostce jest). doktÓrka powiedziała, że anemii mi nie stwierdza, bo wynik tylko lekko zaniżony, ale krwi oddać nie mogę i miesiąc bana. kurczę, z tą krwią też mam przeboje, odrzucili mnie w 75% przyjść.. :hahaha: pobierali ze zgięcia łokcia. a zdziwiło mnie to tym bardziej, że ostatnim razem lekarz aż skomentował, że piękna hemoglobina. myślałam, że skoro uprawiam sport, chociażby rekreacyjnie, i jem w miarę zbliansowanie, to nie będę mieć z tym problemów..
[quote]

We Francji chcieli 13 do oddania. Norma u kobiety zaczyna się w zależności od kraju na 12 albo 11.5 (to jest w g/100mL swoją drogą). Ja dotąd oddawałam tylko raz, bo zwykle byłam tuż po lub w trakcie leczenia niedoboru albo miałam bana ze względu na jakieś zabiegi/leki etc. Od uprawiania sportu hemoglobina może polecieć w dół niestety. A niska hemoglobina to nie tylko za mało żelaza, ale może być niedobór B12 lub kwasu foliowego albo kłopoty z ich wchłanianiem. Możesz sobie przy okazji sprawdzić to jak będziesz morfologię robić.
Awatar użytkownika
wisnia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

chel pisze:w sensie? :usmiech: ja ogólnie biegałam 3 razy w tygodniu, bo tak mi było/jest dobrze i plan pumy tyle zakładał też..
w sensie, że ja też tyle biegam i wcale nie uważam tego za tylko :ojoj:

właśnie w tych planach jest mało dla ludzi, którzy biegają 3 razy. niby biegam c drugi dzień, więc 3/4 ale w roku akademickim zrobiły się z tego 3 razy/tyg i chyba nie chce mi się naginać na tyle, żeby zrobić z tego 4...
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ