MIMIK - komentarze
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
Trzymam za Was kciuki i, jak napisałem w komentarzach Patatajca, zapraszam do Poznania!
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
PATATAJEC pisze:A co Ty mi tu dopisujesz, że niby gadałem, że 5 maratonów se pstryknę ot tak !? :D:D:D ... Ja się boję tych maratonów przecież! Korona mnie trochę przeraża i pewnie przerazi mnie jeszcze bardziej, jak już pierwszy maraton będę miał za sobą!
Ty mistrzu ... od jutra mamy dokładnie 14 tygodni do Cracovia Maraton! Jest na to równiutki plan : http://bieganie.pl/?cat=90&show=1&id=1277 - ja go będę robił. Może Ci się przyda kanibalu.

Co do planu, który podsunąłeś... Spoko sprawa. Jak dla mnie, jest on bardzo podobny do tego co biegam, jeśli chodzi o czasy i km... Na pewno się przed nim ukłonię... Po pierwsze ja nie biegam w soboty, tylko w piątki, będę to musiał skonsultować... Nie wiem czy będę się trzymał aż tak kurczowo tych wszystkich czasów i kilometrów, ale na pewno wprowadzę sobie te przebieżki.. i to od jutra, jak w tym planie...
Oprócz tego, co jest zawarte w tym planie... Wcześniej już o tym myślałem pod kątem przygotowań do Półmaratonu Ślężańskiego. Chciałbym zaliczyć sobie przed półmaratonem ze dwa razy 30-34 km... Po tym półmaratonie 3 tygodnie przed maratonem jeszcze jeden raz... Myślę, że przydałoby się trochę lepiej przyzwyczaić nogi, no i zobaczyć jak się czuje taki dłuższy dystans..
Qba Krause, dzięki za zaproszenie, szykuj powoli browary

- lubusz
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: 3:20:14
Witam!
Pozwoliłem sobie przeczytać dokładnie Twój blog treningowy, od początku do dnia dzisiejszego.
Forma, treść rewelacyjna. Czyta się świetnie. Jestem pod wrażeniem.
Ale ja nie o tym chciałem, tylko o treningu. Nie rozumiem paru rzeczy, jak możesz to proszę o wytłumaczenie.
Długie wybiegania biegasz w tempie ok. 5.20-5.30/km. W moim planie treningowym tempo tych wybiegań jest adekwatne do nabiegania w maratonie wyniku 3:15-3:30. Czyli teoretycznie powinieneś tyle pobiegać, ale jest jeden szczegół. Na 10 km w Biegu Sylwestrowym, pobiegłeś strasznie wolno ponad 47 min ( ok 4.42/km ), aby później w porównywalnych warunkach terenowych biegać treningi, 10-12 km ( rozumiem, że I zakres bo często to biegasz )po ok 5:10/km, czyli w tempie niewiele szybszym jak start w zawodach. Uważam, że na 10 km powinieneś, nawet testowo na treningu pobiec 44:00 min, a na zawodach poniżej 43:00.
Jaki czas planujesz w pierwszym starcie w maratonie.
Pozdrawiam serdecznie.
Pozwoliłem sobie przeczytać dokładnie Twój blog treningowy, od początku do dnia dzisiejszego.
Ale ja nie o tym chciałem, tylko o treningu. Nie rozumiem paru rzeczy, jak możesz to proszę o wytłumaczenie.
Długie wybiegania biegasz w tempie ok. 5.20-5.30/km. W moim planie treningowym tempo tych wybiegań jest adekwatne do nabiegania w maratonie wyniku 3:15-3:30. Czyli teoretycznie powinieneś tyle pobiegać, ale jest jeden szczegół. Na 10 km w Biegu Sylwestrowym, pobiegłeś strasznie wolno ponad 47 min ( ok 4.42/km ), aby później w porównywalnych warunkach terenowych biegać treningi, 10-12 km ( rozumiem, że I zakres bo często to biegasz )po ok 5:10/km, czyli w tempie niewiele szybszym jak start w zawodach. Uważam, że na 10 km powinieneś, nawet testowo na treningu pobiec 44:00 min, a na zawodach poniżej 43:00.
Pozdrawiam serdecznie.
- Fladra
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka w maratonie: brak
Fajnie, że zdecydowałeś sie jednak na Cracovia Maraton, nie zapomnij zapłacić za start do końca stycznia - promocja - tylko 50 zł
Robie chyba ten sam plan, choć nie trzymam sie go tak ścićle. Zycie i praca czasami dyktują inne warunki i możliwości treningowe. Ja ten tydzień będę miała taki bardziej turystyczny biegowo

Robie chyba ten sam plan, choć nie trzymam sie go tak ścićle. Zycie i praca czasami dyktują inne warunki i możliwości treningowe. Ja ten tydzień będę miała taki bardziej turystyczny biegowo

Biegam bo Lubię Kraków
10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
10 km - 47 min
21 km - 1h46
42,1 km- 3h43
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
Dzięki lubusz, ten blog to niezła motywacja, staram się go pisać tak, żeby był zjadliwy dla innych, no i ciekawy... just for funlubusz pisze:Witam!
Pozdrawiam serdecznie.

Co do twoich wątpliwości dot. "słabego" biegu sylwestrowego... Co mogę powiedzieć? Jedynie mogę powtórzyć, to co opisałem w blogu... Nie był to łatwy bieg dla mnie... Warunki niby podobne, tez było sporo śniegu, ogólnie ciężko się wyprzedzało, w dodatku było ślisko na zakrętach. Ten bieg był trochę zachowawczy... No i najważniejsze to te podbiegi.. Ja mieszkam na równinie i u mnie podbiegi to ledwie lekkie nachylenia... Tam w Trzebnicy były konkretne podbiegi... Na dwóch najmocniejszych niezle się wyjechałem... Dla mnie początkującego takie rzeczy robią jeszcze dużą różnicę... W dodatku to były moje pierwsze zawody biegowe w życiu, pierwsze doświadczenia.. Jak na taki poziom trudności i pierwszy raz uznaje, że to był dobry rezultat..
Jeśli chodzi o możliwości...Takim moim benchmarkiem możliwości może być jeden bieg, który wykonałem podczas swoich treningów... 9200 m w 00:40:40s ... To są chyba moje możliwości jeśli chodzi o 10km, okolice 44min...
Nie znam się na tych zakresach, bo biegam bez sprzętu, ale jak zacząłem prowadzić ten blog, to sporo biegów wykonałem dosyć ambitnie i nieżle dociskałem (teraz trochę zwolniłem)... Także myślę, że wiele z nich to był raczej II zakres lub coś między pierwszym, a drugim.. Nie wiem..
Tak czy siak, w tym planie co go zacząłem realizować, jest kilka sprawdzianów na 5-10km.. Na jednym z nich na pewno spróbuję znowu swoich możliwości na 10km.. Być może uda mi się pobiegnąć z jakimś sprzętem (przydałby się choćby jakiś pulsometr)...
Jeszcze raz dzięki za zainteresowanie.. Pozdrawiam!

Ostatnio zmieniony 20 sty 2010, 16:13 przez mimik, łącznie zmieniany 1 raz.
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
Fladra pisze:Fajnie, że zdecydowałeś sie jednak na Cracovia Maraton, nie zapomnij zapłacić za start do końca stycznia - promocja - tylko 50 zł![]()
spoko, mam nadzieje, że jakoś się tam wszyscy zorganizujemy i spotkamy

- DeGie
- Wyga
- Kontakt:
Co do uciążliwych piesków na trasie proponuję następujący OZZ (Obowiązkowy Zestaw Zachowań):
- krok pierwszy: okrzyk: uciekaj piesku
- krok drugi: okrzyk agresywny: stój, bo strzelam
- krok trzeci: gazem po oczach, najpierw psa, a w razie potrzeby jeszcze właściciela.
Bardzo lubię pieski (zwłaszcza mimikowego) i rozumiem, że muszą pobiegać, ale niech to robią na podwórku, a poza nim na smyczy i jeśli jest niebezpieczny to dodatkowo w kagańcu. Nie jest miłym uczucie, kiedy biegniesz wesoło gwiżdżąc znaną melodię, czy tez słuchając muzyki, a nagle czujesz zacisk psich szczęk na swoim achillesie.
- krok pierwszy: okrzyk: uciekaj piesku
- krok drugi: okrzyk agresywny: stój, bo strzelam
- krok trzeci: gazem po oczach, najpierw psa, a w razie potrzeby jeszcze właściciela.
Bardzo lubię pieski (zwłaszcza mimikowego) i rozumiem, że muszą pobiegać, ale niech to robią na podwórku, a poza nim na smyczy i jeśli jest niebezpieczny to dodatkowo w kagańcu. Nie jest miłym uczucie, kiedy biegniesz wesoło gwiżdżąc znaną melodię, czy tez słuchając muzyki, a nagle czujesz zacisk psich szczęk na swoim achillesie.
pozdr!
www.fotogromala.pl
=============
"Kto ustępuje głupiemu doprowadza do tryumfu głupoty".
www.fotogromala.pl
=============
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
psy jak psy, wcale się nie dziwie, że biegający tak na nich działają...za to zastanawiający jest poziom świadomości ich właścicieli.. dlaczego prawie każdy polak to zdemotywowany do życia flej, który za wszelką ceną próbuje na kązdym kroku to demonstrować??/... ku..wa, ma się wściekłego psa i żeby nie chciało się bramy zamknąć ?.. jeszcze nie zwróciłem takiemu jednemu uwagi, ale cały czas mnie atakuje jego owczarek szkocki, który sobie wybiega na drogę jak chce, centralnie zero zainteresowania... wszystko w dupie... niech się cieszą, że jeszcze go nie zagryzłem...
- PATATAJEC
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 00:44:26
- Życiówka w maratonie: 04:33:53
- Kontakt:
Tak sobie teraz uświadomiłem jak podobnie się dzieje między nami... Obaj Korona Maratonów, obaj niemal te same plany przygotowań do tego samego Krakowa, dodatkowo kupiliśmy nowe buty tego samego dnia, tylko mi przyjdą później :D. Śmiesznie w sumie! 

- mimik
- Zaprawiony W Bojach
Joł!
No, nakręciliśmy się na tą koronę jak szwajcarskie zegarki
Mam nadzieje, że nie tylko my... Co do wspólnych rzeczy, warto byłoby się coś poorganizowac przed tym Cracovia Marathon, tak żeby się spotkać... Może team bieganie.pl ? 
No, nakręciliśmy się na tą koronę jak szwajcarskie zegarki

- DeGie
- Wyga
- Kontakt:
Byle nie dzień przed, bo od słowa do słowa, a na stole pojawi się nie wiadomo skąd flaszka, potem następna, nagle obudzicie się w niedziele słysząc w radio wyniku maratonu i powiedzie: o kurde... 

pozdr!
www.fotogromala.pl
=============
www.fotogromala.pl
=============
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
no to 3 dni przed, drugi dzień na małego klinaDeGie pisze:Byle nie dzień przed, bo od słowa do słowa, a na stole pojawi się nie wiadomo skąd flaszka, potem następna, nagle obudzicie się w niedziele słysząc w radio wyniku maratonu i powiedzie: o kurde...

- DeGie
- Wyga
- Kontakt:
A na trasie podam tzw. ostatnią szklankę wódki... 

pozdr!
www.fotogromala.pl
=============
www.fotogromala.pl
=============
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
tak i wtedy będzie światełko do nieba :D
- DeGie
- Wyga
- Kontakt:
Salami długo dojrzewające... Jak nie surowe, to zaś gnijące, mosz pan panie chyba ten żołąd z betona 

pozdr!
www.fotogromala.pl
=============
www.fotogromala.pl
=============