Irenka - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
strasb
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Też czuję, że będzie jak pisze zoltar. Kolejna skrzydłonoga mama po kapan i DOM. :taktak:
PKO
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

qrcze strasb wiesz ze dokladnie o tym samym pomyslalam :taktak:
Awatar użytkownika
Bawareczka
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 59'47''

Nieprzeczytany post

LadyE pisze:qrcze strasb wiesz ze dokladnie o tym samym pomyslalam :taktak:
i ja tez :taktak:
Awatar użytkownika
Irma
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka w maratonie: 2.58:22

Nieprzeczytany post

Strasznie mi miło, że tak myślicie. Zaczynam wierzyć, że jeszcze kiedyś wystartuję i może wygram jakiś bieg. W zeszłym roku spakowałam wszystkie swoje puchary (ponad 100) i wyniosłam w kartonach na strych,bo jakoś tak nie pasowały do mnie niebiegającej. Teraz mam ochotę powiększyć kolekcję :)
Kurcze fajne jest to forum i blogowanie. Nie myślałam, że ludzie, których w większości nie znam, mogą tak motywować. Wielkie dzięki :). Będę chyba musiała poszukać jeszcze jednego forum aby w innej kwestii się zmobilizować do pracy, chociaż nie wiem czy jest jeszcze takie przyjazne środowisko jak to biegowe.
Co do moich prędkości, to rzeczywiście może nie jest tak źle jak sądziłam. Powinnam przestać myśleć kategoriami sprzed klku lat. Ciągle mi się wydaje, że trzeba biegać dużo szybciej na treningach. Tylko nie wiem po co?
Jeśli ja wytrwam w zamierzeniach a Wasze "przepowiednie" się sprawdzą to postaram się podziękować osobiście, no i mam nadzieję będę trochę żałowała, że nie zdecydowałam się na urodzenie dziecka kilka lat wcześniej ;)
Mój blog
Komentarze do bloga
Może jeszcze zaskoczę siebie i innych ;)
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Irma pisze:Postanowiłam być twarda i trochę zaszalałam - przebiegłam 10 km w 51'21".
Phiii to wychodzi tempo... policzmy... 5,12... ile?!! :szok:
Jak ja bym w takim tempie biegał na treningu to... :trup:
No może trochę przesadzam, ale...

A tak z ciekawości, Irenko jakie jest twoje BMI ?
Irma pisze:biegłam z zachodu na wschód i goniłam swój długi cień, dużo dłuższy niż ja w rzeczywistości, więc gdybym nawet upadła na twarz to bym go chyba nie dogoniła
Nie, no dasz radę... spoko jak niektórzy twierdzą na tym forum to tylko kwestia treningu :hahaha:
Irma pisze:Powiedzmy, że ten pierwszy tydzień mojej aktywności biegowej to taka próba organizmu, czy w ogóle jeszcze się nadaję.
Spoko, nadajesz się :spoczko:
Irma pisze:Przez ostatnie dni moja książka to "Blogi treningowe kobiet" na tym forum. Staram się Was poznać żeby móc kojarzyć i komentować Wasze poczynania biegowe i nie tylko, a więc niedługo mogę się trochę uaktywnić w komentarzach do blogów

No to bardzo cenna inicjatywa... Ci co się znają rzadko mają czas doradzać amatorom, a ci co się słabo znają, to tak doradzą, że można sobie krzywdę zrobić :hej:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

zoltar7 pisze:
Irma pisze:Postanowiłam być twarda i trochę zaszalałam - przebiegłam 10 km w 51'21".
Phiii to wychodzi tempo... policzmy... 5,12... ile?!! :szok:
Jak ja bym w takim tempie biegał na treningu to... :trup:
No może trochę przesadzam, ale...

A tak z ciekawości, Irenko jakie jest twoje BMI ?
Irma pisze:biegłam z zachodu na wschód i goniłam swój długi cień, dużo dłuższy niż ja w rzeczywistości, więc gdybym nawet upadła na twarz to bym go chyba nie dogoniła
Zoltar, czy Ty masz jakiś kompeks BMI? Ps. Nie wydaje Ci się, że zadawanie takiego pytania kobiecie, która dopiero co urodziła, jest delikatnie mówiąc, nie na miejscu?
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Awatar użytkownika
wisnia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

a w ogóle z tego co widzę w danych w pierwszym poście podana jest waga i wzrost... no chyba, że kogoś przerasta obliczenie z tego BMI albo sposób obliczania się zmienił i nic o tym nie wiem :tonieja:

w ogóle witam nową blogerkę :)

czytanie tych blogów trochę zajmie - ja mam problem z czytaniem na bieżąco, a co dopiero nadrabianiem...

pozdrawiam!
Awatar użytkownika
zoltar7
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: żenująca

Nieprzeczytany post

Kanas78 pisze: Zoltar, czy Ty masz jakiś kompeks BMI? Ps. Nie wydaje Ci się, że zadawanie takiego pytania kobiecie, która dopiero co urodziła, jest delikatnie mówiąc, nie na miejscu?
Pewnie masz rację. Przepraszam. Ale ta Kobieta jak ją nazwałaś, śmiga jak nie wiem co... aby tak biegać nie tylko trzeba mieć szybkość ale i dobrą ekonomikę biegu...

A tak poza tym Wiśnia ma rację, że wszystkie dane są podane w pierwszym wpisie blogu. Co ślepemu po oczach :bum:

Ja mam kompleks BMI bo nie mogę się pozbyć 10 kg, ale ale czy tylko ja mam kompleks BMI? Niestety w bieganiu jednym z podstawowych warunków, aby biegać ekonomicznie jest posiadanie stosownego BMI (np. takie jak ma DOM), ale oczywiście w granicach rozsądku :hejhej:
Temu się darzy, kto dobrze waży.
Szczęśliwi kalorii nie liczą.
Awatar użytkownika
Irma
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Na pewno gdy trzeba biegać z obciążnikami w postaci swoich dodatkowych kilogramów jest trochę trudniej, ale nie oznacza to, że gdy ktoś ma niskie BMI będzie mógł biegać szybciej. Na bieganie ma wpływ bardzo dużo czynników nie tylko waga zawodnika. Poza tym dużo biegając powinniśmy tę wagę zbijać, więc nie ma co się przejmować Zoltar swoim BMI tylko biegać, biegać, biegać :)
Mój blog
Komentarze do bloga
bleez
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 39:38
Życiówka w maratonie: 3:25:27

Nieprzeczytany post

Kurka, fajne wyniki - trzeba śledzić postępy. Tym bardziej po mojej porażce na ostatnich zawodach szukam inspiracji do dalszych treningów :). Pozdro
Awatar użytkownika
DOM
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 34:27
Życiówka w maratonie: 2:36:045

Nieprzeczytany post

:)
Powodzenia.
Jako biegająca mama na pewno wiele jeszcze osiągniesz:)
Spełniona mama dwóch chłopaków.
Miłośniczka Wings For Life;) i biegów górskich.
DOMwBIEGU.pl
Awatar użytkownika
wolf1971
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Opieka nad dzieckiem to mega trening dla matki. Połączyć bieganie na tak wysokim poziomie z wychowywaniem dziecka to chyba mega wyzwanie. Nie wiem jak to jest, bo moje już jest wyrośnięte i samo biega. Trzymam kciuki !!!
Awatar użytkownika
aktyna
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50 min

Nieprzeczytany post

ale dzielna pływaczka z tej Lidki :usmiech:
Im trudniej tym lepiej

mój blog
komentarze do bloga
Awatar użytkownika
Kanas78
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bardzo dzielna. Szczerze podziwiam i trzymam kciuki od samego początku :)
Obrazek Obrazek

Obrazek

"Najpierw cię ignorują. Potem śmieją się z ciebie. Później z tobą walczą. Później wygrywasz". Mahatma Gandhi
Awatar użytkownika
Irma
Dyskutant
Dyskutant

Nieprzeczytany post

Na razie serwujemy naszemu dziecku ogólnorozwojówkę, zaczęliśmy od dyscypliny, którą już może uprawiać i z niecierpliwością czekamy kiedy zacznie chodzić, bo wtedy będzie można więcej ;) oczywiście w granicach rozsądku. Bardzo byśmy chcieli aby Lidka pokochała sport a nie się do niego zraziła a gdyby zechciała uprawiać jakąś dyscyplinę, to w ogóle bylibyśmy happy. Na razie przekomarzamy się z Adamem jaki sport będzie uprawiać Lidzia - ja twierdzę, że na pewno będzie biegać a on, że będzie biegać ale na nartach :) W sumie jak dobrze pójdzie to można pogodzić te dwie dyscypliny z podziałem na pory roku więc może jakoś sie dogadamy ;)
Mój blog
Komentarze do bloga
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ