MIMIK - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

barte pisze:
PATATAJEC pisze:A ja myślę, że to żadna ewolucja... Mianownik z biernikiem mylić.
werbalna wypowiedz pisana (forum "dyskusyjne") dopuszcza skroty i bledy gramatyczne - tak sobie mysle. nie ma sensu moim zdaniem wytykanie bledow bo gramatycznie to kazde forum w necie lezy.
A moim zdaniem, to nie forum dyskusyjne dopuszcza błędy gramatyczne, a ludzie, którzy nie są świadomi, że je popełniają. Czym różni się ta werbalna wypowiedź pisana od dyskusji "in real life"? Przecież rozmawiamy o tych samych rzeczach - czemu język pisany ma być traktowany ulgowo? Mi daleko do purysty w kwestii języka, lecz każdą swoją wypowiedź staram się przemyśleć i odpowiednio zredagować - włączając w to również interpunkcję. Sam wielokrotnie byłem poprawiany i szybko zrozumiałem, że jak ktoś poprawia, to robi mi przysługę :).
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

PATATAJEC - rozmawiajac werbalnie popelniamy ogrom bledow (skladnia, gramatyka...) i nikt nie wyjezdza wtedy z tekstem "popelniles blad - zdenerwowales mnie bo prawidlowo mowi sie tak..."

na forum tematycznym chodzi o to zeby dzielic sie wiedza i rozmawiac na temat.

sorry ze tak osobiscie do Ciebie sie zwracam, czytam Twojego bloga i widze ze mamy sporo wspolnego ale faktycznie zauwazylem ze coraz wiecej pojawia sie postow tzw "nauczycieli" a to przeciez nie jest szkola albo forum literackie.

pozdrawiam :)

mimik sorry za OT :)
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Też przepraszam z OT mimik, ale muszę sprostować.

Nie kreuję się na nauczyciela przecież! Też mnie czasem wkurza jak ktoś się wymądrza i próbuje za wszelką cenę pokazać, że on ma rację. Z drugiej strony wkurza mnie też, jak ktoś sadzi błędy ortograficzne. Podsumowując - ja tylko nie zgodziłem się z Twoim zdaniem o tym, że w ten sposób (utrwalając błąd odmiany) język ewoluuje. Nie chcę mówić ludziom co mają robić i jak pisać... BTW. moja była dziewczyna poprawiała wszystkie moje błędy językowe - jej to strasznie przeszkadzało i potrafiła się na mnie zdenerwować, że po raz wtóry powiedziałem np. na dworzu, zamiast na dworze :). Zresztą - rozpisujemy się o jakimś szczególe niepotrzebnie. Sorry mimik jeszcze raz :)
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

"wkurza mnie jak ktos robi bledy", "wkurzam sie jak ktos sie wymadrza", "rozpisujemy się o jakimś szczególe niepotrzebnie" - no to sorry. wlasnie o to chodzi ze wytykanie bledow wkurza i robi sie OT :) . petla sie zamyka.

widze ze sie nie rozumiemy
pozdrawiam
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

barte pisze:"wkurza mnie jak ktos robi bledy", "wkurzam sie jak ktos sie wymadrza", "rozpisujemy się o jakimś szczególe niepotrzebnie" - no to sorry. wlasnie o to chodzi ze wytykanie bledow wkurza i robi sie OT :) . petla sie zamyka.

widze ze sie nie rozumiemy
pozdrawiam
Okej - wygrałeś :)
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

ja Wam dam off top'y ;)

- PANIE JĘDRULA!!!

http://www.youtube.com/watch?v=UKzJzVLs ... re=related
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:) Bardzo Was przepraszam za moją uwagę. Chciałem dobrze.

Moją intencją nie było robienie złośliwości Mimikowi. Ani też pokazywanie jaki to ja mądry jestem.

Mimikowi życzę bardzo dobrze. Widząc, że regularnie w każdym wpisie robi błąd, postanowiłem zwrócić mu uwagę (bez zbędnego wymądrzania się).

barte, wkurzanie się na kogoś kto poprawia Twoje błędy jest głupie. Przecież poprawiający pomaga poprawianemu.

Pytanie z innej beczki. Gdybyś uczył się hiszpańskiego i podczas imprezy spotkał hiszpana, to chciałbyś, żeby podczas rozmowy poprawiał Twoje błędy czy nie?

Oczywiście, że wytykanie błędów czasami wkurza. Wiele osób traktuje to jako atak. Zazwyczaj poprawiający ma jednak dobre intencje. Jeszcze jeden przykład. Idziesz na ważne spotkanie. Twoja dziewczyna (żona) poprawia Ci krawat, który krzywo zawiązałeś. Wkurzasz się na nią uważając, że specjalnie to robi pokazując Ci jaką fajtłapą jesteś? Oczywiście, że nie! Ona chce, żebyś lepiej się zaprezentował na spotkaniu.

barte, nie wkurzaj się tak często. Będziesz dłużej żył. Hm ... i znowu komuś zwracam uwagę, ale też z życzliwością. Zauważ, że życzę Ci dłuższego życia. :P

Nie uważam, że rozpisujemy się niepotrzebnie. Jeśli kogoś nie interesuje temat to może go nie czytać (niepotrzebnie).

Co to są off top'y?

A błąd jest tak popularny, że bardzo często popełniają go dziennikarze w telewizji.

p.s. barte, Ty też swoją wypowiedzią zwróciłeś nam uwagę. Można nawet powiedzieć, że się wymądrzasz. Ale masz prawo do takiej opinii. Powiem więcej. Od teraz będę się zastanawiał zanim zwrócę komuś uwagę. :)
Awatar użytkownika
barte
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

td0 mozna by tak dlugo gadac i rzucac przykladami, akurat z Twoimi sie nie zgadzam bo roznica polega na tym ze np moja żona poprawi mi krawat z milosci (?) :) a Hiszpana uwagi tylko utrudnilyby z nim dialog.
nic juz wiecej nie napisze, niech bedzie ze do mety dobiegasz pierwszy bo ja popelnilem falstart... i biegniemy dalej :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:)
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:58

Nieprzeczytany post

To jeden z niewielu błędów językowych, który także i mnie razi ... :-)
Podobnie jak "fakt autentyczny" czy " odwrócić się do tyłu ".

To jednak nie forum językowe, a mnie daleko do profesora Miodka :hahaha: nie będę się czepiała, bo sama popełniam błędy.

Wynik biegowy, jeżeli chodzi o kilometraż, jak dla mnie wyśmienity !
Podziwiam !
Foo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

co to jest to CSO ktore robiles dzis ?

a propos, ja tez trenowalem kiedy shotokan i baardzo za tym tesknie :)
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

CSO - Ćwiczenia stabilnośco ogólnej

http://bieganie.pl/?show=1&cat=2&id=1000

zawsze to jakieś wzmocnienie :)

Foo pisze:a propos, ja tez trenowalem kiedy shotokan i baardzo za tym tesknie
nie no słuchaj :) , to była świetna zabawa i doświadczenie... te wszystkie techniki, kata... tak samo to wspominam, a jak sobie przypomne, że kiedyś robiło sie szpagaty, 100 pompek naraz... to się od razu chce cos robic ;) .. tak dawno temu to było, a zostaje w pamięci i dalej motywuje..
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Już chciałam napisać, że pewnie byłeś fanem Jean Claude Van Damme, ale spojrzałam na rocznik ... chyba za młody jesteś :bum:

W podstawówce też trenowałam przez rok karate, ale później przerzuciłam się na oglądanie treningów kick-boxerów na AWF, gdzie trenował mój przyszły Mąż :ble: Do tej pory pozostała sympatia do oglądania boksu w tv.
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko takie, których nie pragniemy zbyt mocno ...
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

i tu Ciebie zaskocze, bo byłem jego fanem :) ale faktycznie jako gówniarz jeszcze wtedy :bum:

a karate chodziłem, jak była jeszcze moda na kasety wideo i filmy kung-fu LOL to były czasy, pewnie doskonale to znasz ;) ... no własnie a jak tam obstawiasz gołota- adamek? bo dla to jakiś fantas-magoryzm :)
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W sobotę zasiadam przed tv ... mam tylko nadzieję, że jak zniecierpliwiony pies wyciagnie mnie wieczorem na małe siku, nie okaże się, że to już po 3 minutowej walce :bum:
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko takie, których nie pragniemy zbyt mocno ...
blog
komentarze
Obrazek
ODPOWIEDZ