Bardzo Was przepraszam za moją uwagę. Chciałem dobrze.
Moją intencją nie było robienie złośliwości Mimikowi. Ani też pokazywanie jaki to ja mądry jestem.
Mimikowi życzę bardzo dobrze. Widząc, że regularnie w każdym wpisie robi błąd, postanowiłem zwrócić mu uwagę (bez zbędnego wymądrzania się).
barte, wkurzanie się na kogoś kto poprawia Twoje błędy jest głupie. Przecież poprawiający pomaga poprawianemu.
Pytanie z innej beczki. Gdybyś uczył się hiszpańskiego i podczas imprezy spotkał hiszpana, to chciałbyś, żeby podczas rozmowy poprawiał Twoje błędy czy nie?
Oczywiście, że wytykanie błędów czasami wkurza. Wiele osób traktuje to jako atak. Zazwyczaj poprawiający ma jednak dobre intencje. Jeszcze jeden przykład. Idziesz na ważne spotkanie. Twoja dziewczyna (żona) poprawia Ci krawat, który krzywo zawiązałeś. Wkurzasz się na nią uważając, że specjalnie to robi pokazując Ci jaką fajtłapą jesteś? Oczywiście, że nie! Ona chce, żebyś lepiej się zaprezentował na spotkaniu.
barte, nie wkurzaj się tak często. Będziesz dłużej żył. Hm ... i znowu komuś zwracam uwagę, ale też z życzliwością. Zauważ, że życzę Ci dłuższego życia. :P
Nie uważam, że rozpisujemy się niepotrzebnie. Jeśli kogoś nie interesuje temat to może go nie czytać (niepotrzebnie).
Co to są off top'y?
A błąd jest tak popularny, że bardzo często popełniają go dziennikarze w telewizji.
p.s. barte, Ty też swoją wypowiedzią zwróciłeś nam uwagę. Można nawet powiedzieć, że się wymądrzasz. Ale masz prawo do takiej opinii. Powiem więcej. Od teraz będę się zastanawiał zanim zwrócę komuś uwagę.