@keiw - czekam z niecierpliwością.
Jeszcze tylko w ramach komentarza - nigdy nie miałem (nie)przyjemności biegania półmaratonu w takich warunkach - nie wiedziałem do końca jak mój organizm zareaguje i jakiegoś założenia musiałem się trzymać. Wolałem pobiec minutę wolniej i dobiec w dobrej formie niż przybiec nieco szybciej, ale okrasić to spektakularnym zgonem na mecie. O mistrzostwo świata nie walczyłem a życiówka i tak solidna. Rozsądek zwyciężył, ale przez to jest pewien niedosyt, który pewnie przekuje się w chęci do treningu. Wraz ze wzrostem doświadczenia w bieganiu w różnych warunkach pogodowych na zawodach, przyjdzie też lepsze czucie tego jak radzić sobie z intensywnością. Wtedy pewnie będzie mniej niedosytu, a więcej spełnienia, bez niepotrzebnego narażania się na przykre konsekwencje.
Dzięki wszystkim za gratulacje.
Widzę że na forum stworzyła się całkiem spora grupka biegaczy z wynikiem w półmaratonie na poziomie 1:36:xx i 10 km ok 43:xx. Będzie od kogo zbierać doświadczenia i podglądać jak się wyniki poprawiają. Chociaż nie ukrywam, że podglądam też innych, bo osoby z dłuższą historią biegową mają lepsze poczucie tego jak pobiec w różnych warunkach na różnych trasach i często przy okazji czytania relacji z zawodów zwracam sporą uwagę właśnie na takie szczegóły.
@rolin' - co masz na myśli że nie trzymam się założeń intensywności? Chodzi o to że pisałem że się trzymałem ok 160-162, a średnia z kilometra wychodziła np 159?
Ściągnąłem climb view z runalyze - tam gdzie pokazuje ponad 100 metrów, to wzniosy powinny być tam bardziej łagodne i ciągnące się do końca bez wypłaszczenia, bo podbiegi wyglądają na bardzo ostre. Poza tym z grubsza się zgadza - góra-dół-góra-dół. Jakiś poglądowy obraz jest jak to wyglądało. Ciśnienie mocno skakało w czasie biegu i wykresy z wysokościomierza barometrycznego
wyglądają dziwnie.
Climbscore.jpg
Stryd zmianę wysokości pokazuje tak - chyba się lekko pogubił na początku, ale że było pagórkowato, to chyba widać.
str.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.