kapolo - komantarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
sebagw
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

...Dziś odbiorę pakiet i postaram się zbadać podbieg na Konwiktorskiej
Nie warto biegać w tych okolicach ;)
Zdecydowanie lepiej po pięknym parku niedaleko kanałku tam to jest cudownie :hej:
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
już tu byłam
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Zastanawia mnie pewna obserwacja. Mianowicie gdy biegnę dosyć szybko, jak na mnie, około 5 min/km i po pewnym czasie postanawiam drastycznie zwolnić, to wydaje mi się, że biegnę naprawdę wolno (6’30/km), patrzę na zegarek a tam 5’40/km. Więc zwalniam jeszcze bardziej niemal, że idę, patrzę na zegarek a tam 6’00/km. Gdy zaczynam trening jest zupełnie odwrotnie. Wydaje mi się, że biegnę szybko, a na zegarku 6’20/km.
rozgrzany organizm może więcej :)
I may not be there yet, but I'm closer than I was yesterday.
nie piszę, ale biegam ;)
Awatar użytkownika
Sylw3g
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:56
Życiówka w maratonie: 2:57:46

Nieprzeczytany post

T27/30
Co to jest?
Obrazek
BLOG | KOMENTARZE
5KM-17:19 10KM-35:56 15KM-55:18 (M.Czas) 21.1KM-1:18:41 42.2KM-2:57:46
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

T - trening, 27 - numer aktualnego treningu, 30 - liczba zaplanowanych treningów

http://treningbiegacza.pl/trening/plany ... w-50-minut
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

No hej,
widzę, że startujesz w Biegu Powstania w sobotę. Domyślam się, że łamiesz 50' :hej: Dużo biegasz, taki wynik powinien być formalnością. Powodzenia !
krunner
ps. Ja ostatnio biegam 12 km/tydz. :jatylko: , gram w piłkę sporo i strasznie jestem po tej piłce sponiewierany :grr:
Awatar użytkownika
goldie77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

4:20 to już szacowny czas...
ja to przy tych 500 to nawet momentami miałem poniżej 4 :) ale potem wbiegałem w rytm i strefę.
widzę poprawę oddechowo-wydolnościową

może jeszcze tak szybko jak Ty nie biegam - ale przez kolano mam chyba do Ciebie jakieś 2 miechy spóźnienia :)
chyba będę celował w Run Warsaw 2012.... ale jeszcze nie wiem - ostatnio latałem po asfalcie i ciężko to przeżyłem

powodzenia na biegu !!!
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

już tu byłam pisze:
rozgrzany organizm może więcej :)
Pewnie tak, ostatnio nieco odpuściłem rozgrzewkę przed biegiem, moze dlatego takie odczucia.
krunner pisze:No hej,
widzę, że startujesz w Biegu Powstania w sobotę. Domyślam się, że łamiesz 50' :hej: Dużo biegasz, taki wynik powinien być formalnością. Powodzenia !
krunner
ps. Ja ostatnio biegam 12 km/tydz. :jatylko: , gram w piłkę sporo i strasznie jestem po tej piłce sponiewierany :grr:
A Ty sie nie wybierasz na Bieg Powstania? Myślę, że te 50' będzie na styk. Nie wiem jeszcze jaką taktykę przyjąć. Chciałbym wystartować nieco wolniej ale boje sie, ze później nie odrobię czasu. Obawiam sie nieco podbiegu. Jest go około 350 metrów, początkowo dosyć ostro, później sie wypłaszacza. Przynajmniej na pierwszym kółku chciałbym do niego dobiec w miarę świeży. Niestety wróciły upały. Bieg niby o 21.00, ale podejrzewam, że będzie niezła parówka. Piłka chyba bardziej męczy niż bieganie, więc formaę na pewno trzymasz.
goldie77 pisze:4:20 to już szacowny czas...
ja to przy tych 500 to nawet momentami miałem poniżej 4 :) ale potem wbiegałem w rytm i strefę.
widzę poprawę oddechowo-wydolnościową

może jeszcze tak szybko jak Ty nie biegam - ale przez kolano mam chyba do Ciebie jakieś 2 miechy spóźnienia :)
chyba będę celował w Run Warsaw 2012.... ale jeszcze nie wiem - ostatnio latałem po asfalcie i ciężko to przeżyłem

powodzenia na biegu !!!
Dzięki. Zobaczymy jak to wyjdzie. Mam nadzieję, że starczy sił.
W planie Bartoszaka, który później biorę na tapetę, biega sie w tempie 4'20 w seriach po 1,2 km. Takie interwały są juz na pierwszym treningu. Nie wiem czy podołam :)

Ja sie nastawiam na Bieg Niepodległości. Chciałbym go pobiec w okolicach 45 minut. Ale to na razie sfera marzeń. Cieszę się, że skończyłem plan treningu biegacza i będę mógł swobodnie pobiegać, zanim zacznę nowy.
Awatar użytkownika
krunner
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 42:53

Nieprzeczytany post

kapolo pisze:A Ty sie nie wybierasz na Bieg Powstania? Myślę, że te 50' będzie na styk. Nie wiem jeszcze jaką taktykę przyjąć. Chciałbym wystartować nieco wolniej ale boje sie, ze później nie odrobię czasu
Nie, nie zapisałem się. Będę biegł w Biegnij Warszawo tak po 4'45''/km na wynik 46:xx. Zobaczymy co z tego będzie. I to chyba wszystko w tym roku.
Generalnie obstawiałbym wolniejsze zaczęcie 5'10''/km - 5'15''/km i przyspieszanie na końcu, szczególnie ostatni kilometr szybko. Ale jeżeli jesteś na styk, to te podbiegi mogą pokrzyżować plany, bo jak rozumiem do tego są dwa...

krunner
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak, podbiegi są dwa. Na piątym i ostatnim kilometrze. Kij ma jednak dwa końce. Są dwa zbiegi, doścyć długie z przyjaznym nachyleniem ( ulica Karowa) - tu planuję troszkę nadrobić straty powstale na podbiegach.
Awatar użytkownika
sebagw
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Powodzenia życzę w starcie !

fajne foty :) szczególnie dobrze ten most wygląda ... ech super ja muszę biegać lawirując między wsiowymi burkami :) ale dzięki tamu mam czasy lepsze :hej: :hahaha:
LadyE
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ten bieg chyba nie jednemu dal popalic ;)

gratulacje :)
Awatar użytkownika
goldie77
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Siema,
LadyE ma rację - nie Ty jeden dostałeś tam w kość :)
Gratuluję walki.

Co do czasu - będą lepsze - każda urwana minuta cieszy - czasem na treningu jesteś na większej świeżości niż na biegu itd.

Co do planu - może i się nie sprawdził - ale wprowadził pewne jednostki treningowe które na pewno pomogły.
Ja się teraz mocno zastanawiam czy w tym momencie nie przesiąść się na Czerwonego Danielsa którego przerwałem - na tydzień 9 - ale z nowymi czasami - zmienić wszystkie zakresy P+I+WB1 - bo jednak na Danielsie miałem najlepsze wyniki - widziałem realnie jak idę do przodu.

Może sobie Danielsa zrób czerwonego albo już niebieskiego ? Wstaw czas na 5km najlepszy - i biegaj - tam naprawdę można dostać w kość
ciaptak
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Jestem pod olbrzymim wrażeniem Twoich postępów! Naprawdę duży szacun, szczególnie biorąc pod uwagę wcześniejsze problemy zdrowotne. Mam nadzieję pójść Twoim śladem.
ciaptak
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Bardzo ambitny plan przyjąłeś. Jaki jest Twój aktualny rekord na 5 i 10km?
kapolo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Może nawet zbyt ambitny. Nie mniej jednak, nie nastawiam się na bicie tych 45 minut. Będę zadowolony z każdego czasu poniżej 48 minut. Po pierwszym treningu widzę, że nie jestem w stanie powtórzyć 4x na odcinku 1,2 km tempa 4’20. Zakładałem, że uda się pobiec poniżej 4’30 i jestem tym usatysfakcjonowany.

Do wyboru miałem jeszcze Plan Bartoszaka na łamanie 50 minut, ale uznałem, że 3 dni w tygodniu to nieco za mało a i tempa interwałów 4’48 nie są zbyt wymagające. Zdecydowałem się zatem na plan ambitniejszy.

Rekord z zawodów na 5km to 23’30” – dystans niedoszacowany. Ale myślę, że jestem w stanie przebiec 5 km w tym czasie. 10 km najszybciej pobiegłem na treningu w 50’50”. Przy sprzyjających warunkach sądzę, że na zawodach zszedłbym poniżej 50 minut.
Do 11 listopada jeszcze sporo czasu także plany mogą ulec zmianie.
A Ty kiedy wyskoczysz na pierwszy trening?
ODPOWIEDZ