Jak "dwójki" domykasz po 4:00 to 10k pobiegniesz po 4:10.
Z tym,że takich 2-ej to 4 albo 5 jakby było.

Moderator: infernal
4-5 dwójek może byćJak "dwójki" domykasz po 4:00 to 10k pobiegniesz po 4:10.
Z tym,że takich 2-ej to 4 albo 5 jakby było.
Do głównych zawodów mam 3 miesiące prawie więc jeszcze trochę czasu jest. Do tego okresu trochę startów kontrolnych. Najbliższy 9.09 na 5km i 19.09 na 10km. Zobaczymy co to z tego wyjdzie.Teraz potwierdzić na zawodach, albo wracasz na moją stronę mocy
nie, nie... tak żeby brać od kogoś to niebanan85 pisze:Ja chętnie mogę Ci oddać z 5 kg...
Szkoda. Ale jeśli się zdecydujesz to pisz smialoSkoor pisze:nie, nie... tak żeby brać od kogoś to niebanan85 pisze:Ja chętnie mogę Ci oddać z 5 kg...
Skupiłem się teraz głównie na interwałach od 2km wzwyż oraz II i III zakresie. Latanie kilometrówek po 3:50 wydaje mi się, że wiele mi nie daje na tą chwilę. 200-400m rytmy w liczbie 2-4 mam zamiar robić przy okazji BSów dla podtrzymania szybkości. Głównie chcę się skupić na budowaniu wytrzymałości.1,5 -2km w T10 wystarczą,do tego interwały (200,400 i 1000m) oraz ciągłe w II i III zakresie będzie dobrze.
Podbiegi zacznę po 19.09Trochę podbiegów by nie zaszkodziło.
Mógłbym trochę dla żony zabrać, ale nie wiem czy będzie chciała bo nawet moich kg jak ich jeszcze miałem więcej to nie chciałaSzkoda. Ale jeśli się zdecydujesz to pisz smialo
Hmmm, do rozważenia, ale musiałbym z tym na bieżnie podjechać.Krzychu M pisze:Nie miałem na myśli rytmów tylko krótkich interwałów budujących wytrzymałość czyli 12x400m lub 20-24x200m w
tempie T3-T5.To jest mniej degradujący trening niż tempo startowe czy tysiące ale co jakiś czas nie zaszkodzi.
Ogarniasz szybsze tempo od startowego przez co później ma one wydać Ci się "lekkie".
Właśnie spojrzałem w Twój grafik i masz niedługo dwa starty a to jak IV zakres.Skoor pisze:Sugerując się Twoimi radami, odpuszczę sobie sobotni III zakres na rzecz II. Biorąc pod uwagę, że podczas pierwszych 5 tygodni mam 2 starty i jedno WB2 już zrobiłem to mi starczy