Wapel - komentarze
Moderator: infernal
- Matxs
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 47min 42 s
- Życiówka w maratonie: 5h21min
Pomyliłem się o 14 sekund
Mój blog
Komentarze do w/w
Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
Komentarze do w/w
Życiówki netto:
10 km 0h 47 min 52 sec (06 IV 2015 Nowa Sól), 47min, 32sec (12 VI 2016Wrocław-nieof)
21,097 km 1h 44 min 41 sec (10 XI 2013 Kościan oraz 20 VI 2015 Wrocław)
42, 195 km 4h 21 min 34 sec (15 IX 2013 Wrocław)
- gonefishing
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41'25"
- Życiówka w maratonie: 4h01'38"
Niedziela był 28Wapel pisze:Niedziela 29 października 2012 r.
Gratuluję ładnego czasu na dyszku. Mamy takie same butki, fakt - porządna amortyzacja, szkoda tylko, że ja pronujący jestem ale tak to jest jak kupuje się buty do biegania nie mając o tym żadnego pojęcia, a ekspedient niestety wcisnął mi to co miał mówiąc "na oko", że te będą dla mnie dobre
- Wapel
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 53:45
- Życiówka w maratonie: brak
Dzięki za uwagę - już poprawiłem datę no to faktycznie miałeś kontakt z profesjonalnym sprzedawcą ja chyba z 2 miesiące jeździłem po sklepach i przymierzałem różne modele i czytałem o nich żeby się dowiedzieć czy będą dobre na moją stopę czy nie. A zacząłem od sklepu biegacza i testu, który wykazał, że mam stopę neutralną trochę zetrwało zanim znalazłem buty dla siebie - trochę żal mi było wydawać co najmniej 250 zł na obuwie, ale jak po zawodach z Mikołowie wysiadła mi pięta to uznałem, ze najwyższa pora zainwestować w coś z dobrą amortyzacją. Wyrok padł na Gel Pulsy i jestem z nich bardzo zadowolony póki cokamilwroblewski78 pisze:Niedziela był 28Wapel pisze:Niedziela 29 października 2012 r.
Gratuluję ładnego czasu na dyszku. Mamy takie same butki, fakt - porządna amortyzacja, szkoda tylko, że ja pronujący jestem ale tak to jest jak kupuje się buty do biegania nie mając o tym żadnego pojęcia, a ekspedient niestety wcisnął mi to co miał mówiąc "na oko", że te będą dla mnie dobre
- P@weł
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
Również gratulacje.. Do złamania 50-ciu tak niewiele zostało..urywaj, urywaj po kilka sekund, a za chwilę stanie się faktem, tym bardziej, że między wierszami wnioskuję, że miałeś jeszcze zapas paliwa ..
P@weł...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
Relacje na moim foto-blogu Życie w biegu
Forumowy blog
Blogowe komentarze
Endo czyli moja aktywność
Fotki z życia wzięte
Cele 2016: 88kg i dobrze się bieganiem bawić...
- Wapel
- Zaprawiony W Bojach
powiem tak: lekki zapas był, choć już na ostatnim kilometrze znowu odzywały się mojego brzuszne bóle sam nie wiem czy byłby tak dobry wynik, gdybym od początku biegł 5 sekund na kilometr szybciej... zauważyłem, że dużo lepiej i łatwiej mi się biega jak zaczynam nieco spokojniej, tylko że potem ciężko już podgonić na tyle, żeby się w tych 50 min zmieścićP@weł pisze:Również gratulacje.. Do złamania 50-ciu tak niewiele zostało..urywaj, urywaj po kilka sekund, a za chwilę stanie się faktem, tym bardziej, że między wierszami wnioskuję, że miałeś jeszcze zapas paliwa ..
- gonefishing
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 41'25"
- Życiówka w maratonie: 4h01'38"
Niewiele zabrakło Ci do złamania. Ja przy moim czasie 50'07" byłem mega hiper szczęśliwy ale był gdzieś tam taki minimalny niedosyt o te 8" Trochę to u mnie wynikło z dezorientacji, byłem poinformowany, że czasu netto nie będzie, więc na ostatniej długiej prostej widząc jak kończy się 49' nie finiszowałem na maxa. Wracając do domu dostałem SMS z czasem netto
- Wapel
- Zaprawiony W Bojach
coś w tym jest: u mnie też pojawiła się radość (wszak poprawiłem życiówkę) ale jednak gdzieś tam w środku jest ta cholerna nutka złości o te kilkanaście sekund... do kolejnego biegu na 10 km prawie miesiąc, więc może w tym czasie przygotuję organizm do pobiegnięcia szybciej o te pół minuty, które by mnie bardzo uszczęśliwiłokamilwroblewski78 pisze:Niewiele zabrakło Ci do złamania. Ja przy moim czasie 50'07" byłem mega hiper szczęśliwy ale był gdzieś tam taki minimalny niedosyt o te 8" Trochę to u mnie wynikło z dezorientacji, byłem poinformowany, że czasu netto nie będzie, więc na ostatniej długiej prostej widząc jak kończy się 49' nie finiszowałem na maxa. Wracając do domu dostałem SMS z czasem netto
- Asiula
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45:37
GRATULACJE OGROMNE!!!
Pierwszy łamiesz magiczną barierę, mi jeszcze do tego daleko!
SUPER!!!
Pierwszy łamiesz magiczną barierę, mi jeszcze do tego daleko!
SUPER!!!
- mar_jas
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:39:59
- Życiówka w maratonie: 3:28:43
Piękny wynik...gratulacje...
Widziałem Cię przed nami, próbowałem Tobą motywować Łukasza....brak wystrzału na 4:30 po starcie i potem idealnie równe tempo przyczyniło się do końcowego sukcesu... no i ta tajna broń na koniec....czas postawić sobie kolejny cel...przede wszystkim..nie daj się Asi
Czekamy na kolejne łamanie kolejnych granic
Widziałem Cię przed nami, próbowałem Tobą motywować Łukasza....brak wystrzału na 4:30 po starcie i potem idealnie równe tempo przyczyniło się do końcowego sukcesu... no i ta tajna broń na koniec....czas postawić sobie kolejny cel...przede wszystkim..nie daj się Asi
Czekamy na kolejne łamanie kolejnych granic
- Wapel
- Zaprawiony W Bojach
Idealnie równo nie było bo jednak były odchyły od 4:54 z jednej strony do 5:08 z drugiej Ale udało się wytrzymać tempo mimo że fizycznie od kilku dni bolą mięśnie i wydawało się po wczorajszym BBLu, że na ten tydzień to już wystarczy biegania :P Teraz trzeba tylko znów się trochę bardziej na poważnie za siebie żeby zrobić kolejny krok do przodu I już wiem, że na następnym GP chciałbym zrobić cały ostatni nawrót (czyli 2,5 km) na śródstopiu
- Angua
- Zaprawiony W Bojach
Jeszcze raz gratuluję złamania 50''
Jak podszedłeś to zmiany na śródstopie? Zaczynałeś od kilku m, km?
Jak podszedłeś to zmiany na śródstopie? Zaczynałeś od kilku m, km?
Blogowanie
Komentowanie
"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację, aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."
- Wapel
- Zaprawiony W Bojach
Za sobą mam całe dwa treningi na śródstopiu :P Najpierw ok 45 minut (ale to było za dużo jak na pierwszy raz i potem przed tydzień bolały mnie łydki), potem ok 20 min w seriach 2x10 min no i wczorajsze wykorzystanie biegu ze śródstopia na GP w Tychach przez 1 km.
Na razie więc wszystko w powijakach, ale mam w planach tygodniowo robić 2 treningi wydłużając lekko czas biegania ze śródstopia (zaczynając od 15 min) i na GP w Tychach w grudniu mam w planach przebiec już cały ostatni nawrót (2,5 km) w ten sposób. Nic na siłę tylko spokojnie przygotować się do tego, żeby na wiosnę być w stanie przebiec może nawet całe 10 km w ten sposób
Na razie więc wszystko w powijakach, ale mam w planach tygodniowo robić 2 treningi wydłużając lekko czas biegania ze śródstopia (zaczynając od 15 min) i na GP w Tychach w grudniu mam w planach przebiec już cały ostatni nawrót (2,5 km) w ten sposób. Nic na siłę tylko spokojnie przygotować się do tego, żeby na wiosnę być w stanie przebiec może nawet całe 10 km w ten sposób
- miszcz95
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 00:48:20
Ooo gratulacje!!
- Angua
- Zaprawiony W Bojach
Zaintrygowałeś mnie, z ciekawości kiedyś spróbuję się tak zabawowo przebiec. Ale 45 min. to chyba całkiem sporo jak na początek, pi razy oko wiesz, ile jesteś w stanie obciąć z czasu dzięki śródstopiu?
Blogowanie
Komentowanie
"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację, aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."