MIMIK - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:56
Życiówka w maratonie: 03:44:08

Nieprzeczytany post

hehe, wiadomo gdzie się ubieramy...dobrze że jest ten Decathlon na Bielanach... tak poza tym to chyba nie ma większego wyboru we Wrocku...
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
PATATAJEC
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:44:26
Życiówka w maratonie: 04:33:53
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ten Decathlon jest dobrze wyposażony - kupowałem tam bluzę i buty. Pracuje tam mój znajomek - też biega i to całkiem nieźle.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

dokładnie.. to jest taki sportowy supermarket... wszystko tam jest z wielu dziedzin... od karate do myślistwa... w dziale bieganie trochę brakuje ciuchów z wyższej półki, ale nie ma na co się obrażać, bo Kalenji daje radę, elektroniki w bieganiu też nie za wiele... ale tak to wypas, we Wrocku nie ma lepszego sklepu...
Moniś
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Ostatnio Decathlon to też jeden z moich ulubionych sklepów. Tam właśnie nabyłam zimowe buffopodobne nakrycie głowy. Kiedy zobaczyłam w Intersporcie cenę oryginału to zaniemówiłam.
Mimik napisłabyś jak przyrządasz tego łososia na surowo, bo już od drugiej osoby słyszę że takie coś można jeść , ale ja mam zaufanie tylko do surowych warzyw i to nie do wszystkich.

Pozdrawiam
Monika
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

oby więcej takich sklepów jak Decathlon..

Jeśli chodzi sposób w jaki przyrządzam tego łososia, to za wiele finezji w tym nie ma, właściwie nie ma wogole, poprostu kawałki surowego mięsa rzucone na talerz :) chodzi bardziej o cel żeby zjeść surowe mięso :) ... Poprostu najpierw myje porcje.. Potem odcinam skrórę... Następnie kroje sobie dowolnie na mniejsze kawałki i kładę na talerz , w osobnym naczyńku lub na talerzyk nalewam trochę sosu sojowego i to wszystko, jak ktoś lubi to może sobie jeść z wasabi (ale ja osobiście nie lubię jeść zbyt ostro)... To co robię to jest najprostsza forma japońskiego sashimi bez dodatków... Trzy zalety w jednym zero męczarni z przygotowaniem :), zdrowe pełnowartościowe jedzenie i smak

Jak dla mnie surowa ryba jest smaczniejsza, delikatniejsza w smaku od gotowanej, smażonej, duszonej, wędzonej, marynowanej etc... Lepszy w smaku od łososia jest tuńczyk ,ale za 1kg trzeba dać ponad 120-140 zł...
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja uwielbiam łososia pieczonego w folii w piekarniku - cebula, przyprawy, 15 minut i jest danie-marzenie :-)
Moniś
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

Tuńczyk jako ostatnie ogniwo łańcuch a pokarmowego - odpada za dużo makro i mikro elementów :hej:
Ale spróbuję tej ryby na surowo. na pewno.
Monika
Awatar użytkownika
constantius
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

powiedz mi mimik po jakich nawierzchniach biegasz? Wszystko las czy też asfalty i chodniki po miescie ? Naprawde fajny blog. Tak sobie zerkam w ten i dwa inne... brakuje mi informacji o pogodzie czyli czy był wiatr ( bieg z nim czy pod ) lub zachmurzenie... albo ukształtowanie terenu jeśli las..
Polecam używanie jednego z programów z
http://bieganie.pl/?cat=2&id=85&show=1 Ja używam tego pierwszego.
wiele rzeczy można zapisać i analizowac na bierząco postepy
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

constantius, dzięki za komplement :)

Spróbuje zobaczyć te programiki do których podałeś mi link... Właśnie przybiegłem przed chwilą i od razu postaram się w dzisiejszym poście rozbudować informację o rzeczy które pisałeś..

EDIT.. o kurde linki do tych pogramików nie działają.. 404 NOT FOUND.. shit happens :/ ... poimprowizuję troche ;)
Awatar użytkownika
constantius
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

http://www.lechici.mazowsze.pl/lechici/index.php?ar=d
tutaj jest dziennik treningowy Konrada Różyckiego
To jego strona domowa
reszte też pewnie gdzeis da sie poszukać
osobiscie używam tego
pozdr
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dzięki jeszcze raz za link do programiku ... Rzeczywiście, żeby prowadzić taki pełny dziennik to jest sporo rzeczy do uzupełnienia .. Jeśli uda mi się kupić jakiś sprzęt do pomiaru tętna i trasy, to napewno postaram się uzupełniać swoje zmagania o takie rzeczy...
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Bardzo ciepło, Lato się zbliża wielkimi krokami: :hej:
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

człowiek jak małpa, szybko przyzwyczaił się do tych niskich temp... wczoraj -15stC dzisiaj -2stC.. normalnie upał :hej:

najbardziej jutro boje się chlapury podczas biegania... ten świeży suchy zmrożony śnieg był spoko... ale dzisiaj już widziałem, że to wszystko zaczyna się paćkać...
00jan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:14
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Racja. Ciepło, cieplej, upał. Chlapa będzie i to jaka, ale jutro będzie jeszcze mokry, cięzki śnieg. Największa będzie środa/czwartek.
Awatar użytkownika
mimik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

00jan pisze:Największa będzie środa/czwartek.
Ciężkie mrozy WRACAJCIE!!! :ech: ... albo nie bo wtedy to dopiero będzie masakra jak taki roztopiony śnieg nagle zamarznie..
ODPOWIEDZ