Wapel - komentarze

Komentarze do blogów treningowych, komentujcie w tym dziale w nie w blogach

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
kris_brazylia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43,29
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Az mnie bolalo jak czytalem Twoje "przygody"... no nic ... tylko wziac za szmaty cala ta sluzbe zdrowia, lac po tych mordach z piesci i patrzec jak puchnie ... a jak za malo spuchnie to poprawic!!! :( ... to jakies kpiny. czy to juz tak zawsze bedzie, ze kazdy ma kazdego w dupie ? ... brak slow!!!
Blog: [URL]viewtopic.php?f=27&t=33873&p=1073365#p1073365[/URL]

[b]10km:[/b] 43'29" (18.06.2014) trening
[b]21km:[/b] 1h38'48" (08.06.2014) Florianopolis
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak

Nieprzeczytany post

ołaaa, Paweł... no jak to tak, przed zawodami?? współczuję, naprawdę; mojemu tacie też zdarzały się problemy z barkiem, więc widziałam z czym to się je... uff, to chociaż jako kibic przyjedziesz może?
Awatar użytkownika
mclakiewicz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak jak napisał Kris, boli od samego czytania.
Masakra, 3maj sie chłopie!
BLOG KOMENTARZE

Obrazek

5 km - 23:49
10 km - 46:32
Półmaraton - 1:43:53
Maraton - 4:16:15
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 53:45

Nieprzeczytany post

kris_brazylia pisze:to jakies kpiny. czy to juz tak zawsze bedzie, ze kazdy ma kazdego w dupie ? ... brak slow!!!
Zwykli ludzie mi dzisiaj bardzo pomogli... Znieczulicy totalnej więc nie ma... Jedynie system służby zdrowia jest jakiś... chory :/
rubin pisze:ołaaa, Paweł... no jak to tak, przed zawodami?? współczuję, naprawdę; mojemu tacie też zdarzały się problemy z barkiem, więc widziałam z czym to się je... uff, to chociaż jako kibic przyjedziesz może?
no niestety przed zawodami :( pisałem już do organizatorów czy zwrócą opłatę startową... u Asi też cały czas problemy z nogą więc nie ma sensu jechać... nawet na wycieczkę, bo jeszcze bardziej będzie żal, że się nie biegnie :/

Asia pierwszy raz widziała bez koszulki jak to wygląda to na same wspomnienie mówi, że ją ciarki przechodzą :D widok ręki... obok ręki i wklęsłego tam gdzie powinna być ręka nie jest jej podobno miły :P
Awatar użytkownika
mclakiewicz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ładny trenig, bardzo ładny. Endorfinowy złoty strzał.
BLOG KOMENTARZE

Obrazek

Awatar użytkownika
mclakiewicz
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

To ja nie wiem za co mocniej kciuki trzymać, za tempa, czy za start firmy.
Chyba bede za to drugie - dziś przeczytałem jak urzędnicy chca wykończyć producentów polskich karetek naliczaniem wstecz akcyzy i można śmiało powiedzieć że rozkręcenie swojego biznesu w RP to jak wygrać UTMB dublując przeciwników (jeśli się da).
BLOG KOMENTARZE

Obrazek

Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

mclakiewicz pisze:To ja nie wiem za co mocniej kciuki trzymać, za tempa, czy za start firmy.
Chyba bede za to drugie - dziś przeczytałem jak urzędnicy chca wykończyć producentów polskich karetek naliczaniem wstecz akcyzy i można śmiało powiedzieć że rozkręcenie swojego biznesu w RP to jak wygrać UTMB dublując przeciwników (jeśli się da).
Powiem szczerze, że mi o wiele bardziej zależy na tym drugim, więc jeśli za coś trzymać kciuki to tylko za to :) Może za kilka miesięcy jak już rozkręcę biznes to będę mógł znów trochę więcej czasu poświęcić na bieganie - choć szczerze mówiąc, spadło ono obecnie na daleką pozycję: za żonę, dwie córki, pracę i ... odpoczynek. :chrap:
Awatar użytkownika
kris_brazylia
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43,29
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Patrzac na to ze odpoczywales w truchcie (a nie "stojac"), to wg mnie szybkie te interwaly zrobiles :) :taktak:
Blog: [URL]viewtopic.php?f=27&t=33873&p=1073365#p1073365[/URL]

[b]10km:[/b] 43'29" (18.06.2014) trening
[b]21km:[/b] 1h38'48" (08.06.2014) Florianopolis
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

kris_brazylia pisze:Patrzac na to ze odpoczywales w truchcie (a nie "stojac"), to wg mnie szybkie te interwaly zrobiles :) :taktak:
ja się staram tak właśnie "odpoczywać" tzn początkowo tempo ok 6'30''/km i z czasem znów lekko szybciej. Zdarza się jednak, że jednostka interwałowa lub progowa jest tak ciężka, że ledwo daję radę i potem mam np 100 m marszu - ale to były do tej pory bardzo rzadkie przypadki na szczęście :P
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

Paweł tez trzymam kciuki za biznes, czeka Cie pewnie mnóstwo pracy ale myślę, że dasz radę!

a bieganie?.... na pewno znajdziesz czas......wszak od czasu do czasu trzeba jakoś odreagować od codziennych problemów.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

acer pisze:Paweł tez trzymam kciuki za biznes, czeka Cie pewnie mnóstwo pracy ale myślę, że dasz radę!

a bieganie?.... na pewno znajdziesz czas......wszak od czasu do czasu trzeba jakoś odreagować od codziennych problemów.
Najlepsze w tym jest to, że robię to, co do tej pory robiłem, ale przynajmniej dla siebie. Pracy jest oczywiście więcej, ale zupełnie inaczej idzie się w niedzielę do pracy mając świadomość, że przyniesie to np 3 tys zł zarobku, niż wcześniej, pracując dla innych - 500 zł ;)

Łudzę się, że za kilka miesięcy będzie to już spokojniej funkcjonowało i głowy, czasu i chęci do biegania będzie więcej :)
Awatar użytkownika
rubin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

to odwrotnie niż u mnie - bo przez ostatnie 2 tygodnie same bs; już zapomniałam jak się szybciej biega :hahaha: ;
co to za eksperyment AWF?
Awatar użytkownika
Wapel
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

znajomy robi pracę dyplomową na awf i robi eksperyment na biegaczach-amatorach ;) najpierw badania, potem solidna dawka treningów i testów biegowych (może to mnie zmobilizuje bardziej do regularności :P) i potem podsumowaniem będzie pewnie progres pomiędzy biegiem na 10km na początku i końcu eksperymentu i będzie szukać potwierdzenia jakichś tez w wynikach badań ;)

mówiąc brutalnie: za darmo przebadam gruntownie organizm, dzięki zobowiązaniu się do treningów będę miał kilka tygodni reżimu treningowego i może jeszcze coś z tego ubiegam na kończącym eksperyment biegu na 10km ;)
acer
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 57

Nieprzeczytany post

Sporo tych akcentów ..... może lepiej od czasu do czasu coś spokojnego pobiegać? ....zwłaszcza, że trochę ostatnio się "dzieje" w twoim życiu.

Idzie wiosna to czuć, dziś od niepamiętnych czasów biegałem w samo południe las, pola..... temp. 20 stopni..... aż się chce biegać.

Powodziania w eksperymencie!!
Obrazek
ODPOWIEDZ