ssn - ruszać się - komentarze
Moderator: infernal
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Komentarze do bloga: ssn - ruszać się.
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: 50'31''
witamy
np tu : http://www.bieganie.pl/?cat=6 [ "ABC" ]
np tu : http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=15&id=3077 [ na pasku "Trening" ]
generalnie - poczytaj "info z paska" plus "forum" - znajdziesz pełno cennych uwag doświadczonych praktyków
powoli - z głową i z umiarem
pozdro
np tu : http://www.bieganie.pl/?cat=6 [ "ABC" ]
np tu : http://www.bieganie.pl/?show=1&cat=15&id=3077 [ na pasku "Trening" ]
generalnie - poczytaj "info z paska" plus "forum" - znajdziesz pełno cennych uwag doświadczonych praktyków
powoli - z głową i z umiarem
pozdro
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 49:18
Możesz też rzucić okiem na to forum:
viewtopic.php?f=9&t=25936
I dodaj sobie w podpisie linki do bloga i komentarzy - łatwiej śledzić i dopingować
viewtopic.php?f=9&t=25936
I dodaj sobie w podpisie linki do bloga i komentarzy - łatwiej śledzić i dopingować
- Angua
- Zaprawiony W Bojach
Zgadzam się.grim80 pisze: I dodaj sobie w podpisie linki do bloga i komentarzy - łatwiej śledzić i dopingować
Ja sobie wyznaczyłam najpierw przebiegnięcie 5km, potem 10km. Ponoć jak sie już zrobi 10km, to i tempo na 5km się poprawi. Coś w tym jest
Kibicuję Ci, nie tak dawno sama byłam w tym miejscu, w którym Ty jesteś teraz
Blogowanie
Komentowanie
"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację, aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."
- mimik
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:56
- Życiówka w maratonie: 03:44:08
pilnuj kręgosłupa.. bieganie plus ćwiczenia, lepsze siedzenie
wydłużanie w pierwszej kolejności i powoli wprowadzanie małych akcentów, tak dla równowagi.. 40 minut możesz, wprowadzaj jakieś przebieżki.. pozdro!- wydłużanie czasu biegu, np. dążyć do godziny ciągłego biegu
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki za komentarze.
Jak na razie max dystans jaki przebiegłem to około 7,5 km. Myślę, że 10 też bym zrobił już teraz jakbym się bardzo uparł, ale chyba nie na tym rzecz polega, żeby potem kilka dni dochodzić do siebie.
Jak na razie max dystans jaki przebiegłem to około 7,5 km. Myślę, że 10 też bym zrobił już teraz jakbym się bardzo uparł, ale chyba nie na tym rzecz polega, żeby potem kilka dni dochodzić do siebie.
- Matthias
- Zaprawiony W Bojach
Powodzenia i wytrwałości w dążeniu do celu życzę. Ja maksymalny dystans zrobiłem póki co nieco ponad 13 km, a później dwa dni kości i mięśnie bolały, bardziej chyba mięśnie. Teraz lecę tak max 10 km na jeden bieg i jest idealnie, choć serce i rozum chciały by biec dalej i dalej i dalej. Co do biegania w zimie - bardzo mi się podoba, ale na razie też testuje możliwości ubioru, warstwy etc. tak by nie było za zimno i za gorąco. Dzisiaj miałem rajtki, koszulka termo, lekka bluza na to i na samej górze bluza termo, według mnie było idealnie.
ENDOMONDO
FORUMOWY DZIENNIK BIEGOWY
KOMENTARZE
21 km - 01:27:46 (7 kwietnia 2013 r.)
10 km - 00:39:44 (12 maja 2013 r.)
5 km - 00:18:41 (4 stycznia 2014 r.)
"Bądź wytrwały. Kiedy podejmujesz się jakiegoś zadania doprowadź je do końca."
FORUMOWY DZIENNIK BIEGOWY
KOMENTARZE
21 km - 01:27:46 (7 kwietnia 2013 r.)
10 km - 00:39:44 (12 maja 2013 r.)
5 km - 00:18:41 (4 stycznia 2014 r.)
"Bądź wytrwały. Kiedy podejmujesz się jakiegoś zadania doprowadź je do końca."
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
Bardzo ładne tempo, zwłaszcza jak na zimę.
Z własnego doświadczenia doradzę Ci, że warto trochę zróżnicować treningi. Jeśli masz czas na 4 biegi w tygodniu, postaraj się w jednym wpleść szybkie, krótkie (max 150m) przebieżki do wolnego biegu, w drugim - podbiegi, jeśli masz takie górki w pobliżu, warto poćwiczyć, bo dają siłę biegową. No i jedno długie weekendowe wybieganie w wolnym, konwersacyjnym tempie - powiedzmy 6:00-6:20min/km. To szybko zaprocentuje.
PS: Wysłałem zaproszenie na Endo
Z własnego doświadczenia doradzę Ci, że warto trochę zróżnicować treningi. Jeśli masz czas na 4 biegi w tygodniu, postaraj się w jednym wpleść szybkie, krótkie (max 150m) przebieżki do wolnego biegu, w drugim - podbiegi, jeśli masz takie górki w pobliżu, warto poćwiczyć, bo dają siłę biegową. No i jedno długie weekendowe wybieganie w wolnym, konwersacyjnym tempie - powiedzmy 6:00-6:20min/km. To szybko zaprocentuje.
PS: Wysłałem zaproszenie na Endo
-
- Rozgrzewający Się
Właśnie planuje zakup legginsow, ale ciągle się waham czy wziąć te decathlonowe czy Rogelli Banks. W studenckiej kasie pustka i chciałbym jak najtaniej, ale z drugiej strony nie chciałbym żałować potem że nie dolozylem kilka zl.
Tempo mnie samego zadziwilo. Planowalem biec delikatniej, bo to pierwszy bieg na mrozie, ale nie wyszlo.
Górek tu raczej nie mam, mazowsze mamy płaskie Na bieganie 4x na tydzien tez nie ma szans. Nie wytrzymam tyle - będą kontuzję. No i nie mam tyle czasu. Na weekendy wracam do domu i nie chce mi się brać za każdym razem całego ubioru i butów, bo w pociągach ciasno a i tak mam inny bagaż.
Dzięki za rady
Tempo mnie samego zadziwilo. Planowalem biec delikatniej, bo to pierwszy bieg na mrozie, ale nie wyszlo.
Górek tu raczej nie mam, mazowsze mamy płaskie Na bieganie 4x na tydzien tez nie ma szans. Nie wytrzymam tyle - będą kontuzję. No i nie mam tyle czasu. Na weekendy wracam do domu i nie chce mi się brać za każdym razem całego ubioru i butów, bo w pociągach ciasno a i tak mam inny bagaż.
Dzięki za rady
- siena_driver
- Zaprawiony W Bojach
Mam kalenji isolate essential z Deca i nie żałuję. Długo dojrzewałem do decyzji, że nie potrzebuję na nie spodni od dresu (podobnie jak na górę - że do koszulki termo i bluzy Kalenji niepotrzebny mi softshell) - ale biega się świetnie, nawet przy takich temperaturach, jakie ostatnio miałem w KRK.
-
- Zaprawiony W Bojach
Będę obserwował. Powodzenia
- Angua
- Zaprawiony W Bojach
Całkiem przyjemny bieg, tempo na warunki pogodowe robi wrażenie. A katar, co ja Ci powiem... ja chyba zacznę robić sobie zatyczki do nosa z chusteczek. Mam wrażenie, że jak go wyczyszczę pierwszy raz, to potem jest już tylko gorzej.
Blogowanie
Komentowanie
"Bieganie dało mi odwagę by zaczynać, determinację, aby wciąż próbować i duszę dziecka, aby mieć z tego wszystkiego zabawę po drodze."