Dziękiscouser pisze:Jestem pod wrażeniem wyników jakie osiągasz, obserwuję Twój blog i widać bardzo dobrze przemyślany trening, wszystko zaplanowane. Gdybym ja kiedyś doszedł do takiej życiówki na 10km...

Moderator: infernal
Dziękiscouser pisze:Jestem pod wrażeniem wyników jakie osiągasz, obserwuję Twój blog i widać bardzo dobrze przemyślany trening, wszystko zaplanowane. Gdybym ja kiedyś doszedł do takiej życiówki na 10km...
b_j_j pisze:Już ci odpowiadam na wszystkie pytania:
- Nie startuję na ulicy bo studiuję za granicą i ciężko jest tam cokolwiek znaleźć (Studiuję w Danii , nie znam języka duńskiego. Uprzedzam pytanie - zajęcia mam w języku angielskim hehe), gdybym siedział w Polsce startowałbym dużo częściej. W maju postartuję pewnie coś na bieżni, a w czerwcu już mam upatrzone biegi uliczne.
-Suple: łykałem ok miesiąc temu glutaminę + bcaa, ale szczerze - nie odczuwam po tym żadnej różnicy, zresztą nie znam się za bardzo na suplementacji.
-Szykowanie formy - chodzi mi o obcięcie kilometrażu i wprowadzenie szybszych odcinków na mniej więcej 2 tygodnie przed startem - zawsze wydawało mi się to dość naturalne poza tym trzeba jakoś podzielić trening na cykle. Chociaż tak jak mówisz dla mnie najlepiej przecierać się startami, jednak jak wspomniałem ciężko mi znaleźć jakikolwiek wyścig na obczyźnie.
A jak u ciebie wygląda okres startowy? Nie masz okresu kiedy wprowadzasz jakiś interwał czy tempo zamiast ciągłego czy coś w tym stylu?
PS ja też widzę, że coś tu jest nie tak dlatego będą na pewno zmiany
Hehe czyli w sumie standardowoMaster Piernik pisze: Okres startowy u mnie wygląda tak ze startuję![]()
a na poważnie to zastępuję OWB II interwałami i tempem nic innego nie robię...
Maraton gdzie planujesz pobiec ?
Właśnie widzę, że sporo się ścigasz, i to całkiem atrakcyjne starty a i rezultaty niezłeDŻEJOS pisze:b_j_j kiedy jakieś kolejne starty? Chyba załamki po AMPach nie ma? Mi też się w tym roku nie udało zrobić tego co chciałem... Ale walczę dalej!!!