A ja bardzo lubię bezposrednio z butelki pociągnąć dobrego browaraprzemekEm pisze: ↑17 lis 2025, 14:57 Generalnie, piwa nie pije się z butelki i nie z puszki. A jak porządne, dobre piwo to i nie z kufla czy pokala, tylko podobnie jak dobre mocne trunki ze szklanki zwężającej się u góry. Z puszki piłem naprawdę genialne piwa, tylko oczywiście nie "bezpośrednio".
Więc jak pije się alkohol, to bardzo ważne z czego, no chyba że chcesz się napruć a nie degustować, to wtedy i owszem. A akurat Guiness ma puszki z kulką, która azotuje piwo przy nalewaniu. Nie żebym był koneserem Guinessa, bo to koncerniak, ale piana azotowa jest zdecydowanie lepsza od zwykłej.
NIE MAMY PAŃSKIEGO PŁASZCZA I CO NAM PAN ZROBISZ
Moderator: infernal
-
Siedlak1975
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 37:59
- Życiówka w maratonie: 2:59:13
viewtopic.php?f=28&t=58398 Komentarze
- weuek
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 42
- Życiówka w maratonie: 3:55
- Kontakt:
Otóż to! A kolega niejednokrotnie udowodnił, że nie ma sprecyzowanego gustu w zakresie piwa, więc sam siebie swoją miarą musi zmierzyć.sebastian8999 pisze: ↑17 lis 2025, 14:33
Większość tutaj osób na forum to grono już starszych Panów ( także ja się do nich zaliczam) , którzy lubią posiedzieć i podelektowac się smakiem dobrego piwa , a nie jakieś żule z ulicy którzy zadowolą się jakimiś sikami z puszki , byle miały 5 wola mocy
![]()
![]()