Parę słów o mnie: mam na imię Adam, wiek 39 lat, ok 185 cm wzrostu, waga 70+/-2kg.
Miejsce zamieszkania Słupsk.
Biegam od czerwca 2015, choć pierwszy rok to bardziej było "klepanie kilometrów" niż bieganie ale mniejsza o to.
Przebieg do dnia dzisiejszego wg endomondo to ok 4330km.
Moje tegoroczne starty:
04.06 - XXXVII Półmaraton Gochów w Bytowie - 1:35:04 - 94 miejsce na 383;
06.08 - III Szczecinecki Weekend Biegowy (maraton) - 3:27:33 - 19 miejsce na 98;
30.09 - I Półmaraton Słupski "Biegiem do Jantara" - 1:29:55 - 27 miejsce na 371.
Bloga postanowiłem założyć gdyż jakiś czas temu zaświtała mi w głowie myśl, żeby spróbować pobiec maraton w czasie poniżej 3 godzin. Wiem, że potrzebować będę na to kilku lat. Zdaję sobie sprawę, że będzie to bardzo trudne do wykonania zwłaszcza, że mam czas zwykle tylko na 3 treningi w tygodniu. Z drugiej strony kto nie ryzykuje ten nie pije szampana...

Moje wstępne plany na rok 2018:
Jeszcze jakieś 3 miesiące temu planowałem nadchodzący rok poświęcić na złamanie 90 minut w półmaratonie. Jednak skoro udało mi się to w moim ostatnim biegu to przyszły rok chcę popracować nad szybkością tak, żeby te 90 minut było takim moim minimum jeśli chodzi o półmaraton. No i fajnie byłoby w listopadzie w Biegu Niepodległości złamać 40 minut na 10 km ale tu bez napinki. Zwłaszcza, że jak pokazał ten rok pogoda w listopadzie nie zawsze sprzyja dobrym startom.
Dopiero w 2019 roku chcę pobiec ze 2 maratony, żeby zobaczyć czy i jakie efekty dały moje wcześniejsze treningi i starty a nad czym muszę jeszcze popracować.