godz. 13:10, temp. +12
8 Bieg Kazików, Radom
Wynik: 40:08
międzyczasy.jpg
Przede wszystkim, dziękuję Wam wszystkim za kibicowanie, to naprawdę pomaga
Nie udało się złamać 40min. W zasadzie to nie miałem na to dużych nadziei. Cały czas brakuje mi tego czegoś (wytrzymałości tempowej?). Po międzyczasach widać, że osłabłem na drugiej piątce. I nawet jakbym wolniej zaczął, to i tak niewiele by mi to dało. Widzę, że najwięcej straciłem na 9km, byłem już mocno zmęczony, a to był km prawie cały pod górkę. Bieg w Radomiu miał dwie pętle po 5km, trasa jest bardzo kręta i chociaż początek jest mocno z górki (no i tak samo 6km, co widać po moim tempie), to potem jednak podbiegi też są. Cieszę się, że piątkę już robię poniżej 20min., bo jeszcze rok temu nie było to możliwe. Jakiś tam progres jest, ale powoli to idzie. Co do życiówki, to sam nie wiem, bo mój garmin pokazał 9,8km i kilku znajomym też w tych okolicach. Trasa może i miała 10km ale przy tej ilości zakrętów, a co za tym idzie, przy ich mimowolnym ścinaniu, to mogło się uzbierać te 200m różnicy. Atestu nie było. Pogoda była prawie idealna, słońce świeciło, ale mi nie było za gorąco. Fajna impreza, ale na życiówki moim zdaniem ciężka. Ciekaw jestem odczuć Mariusza, jak on tę trasę oceni.
Data sport w wynikach podaje czas netto 40:08, a tempo średnie 4min/km. Ale ja na pewno takim tempem nie biegłem
radom.jpg
Sezon uważam za otwarty

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
10km: 40:08, 08.03.2015 8 Bieg Kazików (bez atestu)
połówka: 1:30:01, 24.10.2015 2 PZU Cracovia Półmaraton
cały: 3:16:25, 26.04.2015 Orlen Warsaw Marathon
KOMENTARZE