cafe

Moderator: infernal

Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:58
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

27 września ( wtorek )

5:45 - rower 10 km
15:00 - rower 10 km
19:00 - 5 km (00:35:00)

Monotematycznie ;-) nie poddaję się, byle do przodu.
Rozmawiałam wczoraj z moją rodzinką, poprosiłam o wsparcie ...
Biegająca żona i mama, wbrew pozorom i zapewnieniom wcale
nie jest niestety marzeniem domowników. Po cichu układam
zimowo - wiosenny plan :-)
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2011, 08:30 przez cafe, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko takie, których nie pragniemy zbyt mocno ...
blog
komentarze
Obrazek
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

28 września ( środa )

29 września ( czwartek )

19:30 - 5 km (00:30:00)

Włoski przeciągnął się niemiłosiernie, lektorka nie mówiąca po polsku, test po wakacjach do wypełnienia,
przeskok z grupy średnio zaawansowanej do zaawansowanej ( na skutek cięcia kosztów ! ) …
biegłam do domu, aby porzucić tornister ;- ) wraz ze szpilkami i sprint po Młodą z treningu odebrać.
25 minut ni w pięć ni w dziewięć …

Podejmuję szybką decyzję, nie ma czasu biegać w około osiedla trzeba skorzystać z osiru Młodej.
500 metrów dobiec do stadionu, wbijam się na obiekt ;-) pełen piłkarzy … Jak rącza gazela pokonuję kolejne
okrążenia ( odszczekuję co powiedziałam u Jacka … nikt mnie nie wyrzucił, nikt nie pogonił, choć po kolejnym okrążeniu wyglądałam tak,
jakby trzeba było wezwać do mnie karetkę). Nie wypadało jednak standardowo człapać w takim towarzystwie,
muszę się zastanowić poważnie nad zamianą ścieżek na tartanik … jakoś mi to czasy i wydolność poprawia ;-)

Ostatnie 10-te okrążenie Młoda biegnie za mną, w jeansach, ze sportową torbą, drąc się niemiłosiernie
„ raaaaannn foressssstttt raaaaaannnn !!! „ gubi mój telefon i butelkę z wodą. Jak do tej pory skutecznie wtapiałam się w tło,
to teraz na pewno zwróciłam na siebie uwagę.

500 metrów do domu, robiąc kółeczka w około Córki, która odmówiła dalszego sportowania w nieprzepisowym stroju.

Minimum zaliczone.

Nie ma rzeczy niemożliwych ... są tylko takie, których nie pragniemy zbyt mocno ...
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

30 września ( piątek )

01 października ( sobota )

19:30 - 5 km (00:35:00)

02 października ( niedziela )

8:00 - rower 26 km (02:15:00)

03 października ( poniedziałek )

W niedzielę rano pojechałam z dwoma kolegami do Kampinosu pojeździć rowerem.
Miało być w miarę spokojnie, a skończyło się na półmaratonie mtb ... górki, dołki,
piach, korzenie, błoto ... 1/4 trasy biegłam koło roweru bądź z rowerem na plecach.
W niektórych momentach miałam "tunelowe widzenie" i naprawdę chciałam już iść
w stronę światła, aby nie podjeżdżać pod kolejną stromiznę ;-)

Kręgosłup do wymiany, podrapane piszczele, siniaki na udach ... zero treningu biegowego :-(
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

04 października ( wtorek )

18:30 - 10 km ( 25 okrążeń po 400 m )

Młoda wkręciła mnie w stadion ... Przyzwyczajona, że jestem za ścianą, a nie gdzieś
na ciemnych ścieżkach miasta, poprosiła o bieganie w miejscu, gdzie będzie mnie
widziała z okna podczas swojego treningu. Z rozbrajającą szczerością poinformowała
mnie przed wyjściem, żebym się nie łudziła " piłkarze są tam od rana do nocy". Byli.

Pierwsza piątka jak zwykle ciężko, później przyszedł Miałżon popatrzeć jak biegam
więc się zatrzymałam, porozciągałam, pogadałam i ... nabrałam sił. Później powtórzyłam
ten sam patent po 7 i 9 km, ale rozmawiałam już tylko z Panem Ochroniarzem obiektu.
Po pierwsze zostałam poinformowana, że "bieganie po stadionie kosztuje", a po drugie
mam się" nie gibać na barierkach, bo robię wgłębienia w tartanie" :-)
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

05 października ( środa )

06 października ( czwartek )

18:30 - 10 km ( 25 okrążeń po 400 m )

Niedobrze ... zaczyna mi się podobać to bieganie w kółko ;-) Wczoraj dziki tłum na stadionie biegał ... w kółko.
Jakiś wirus krąży w powietrzu ... ? ;-)
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

11 października ( wtorek )

19:15 - 5,5 km (00:45:00)

Wykrakałam, wirus mnie w czwartek zaatakował i to wcale nie biegowy Obrazek
Cały weekend walczyłam z dreszczami, bólem ucha i ogólną niemocą ...
Wczoraj z kolei zaatakowały mnie obowiązki, które z minuty na minutę urastały
do rangi niewykonalnych ( zakładając, że chciałam zaliczyć swoje truchtaniowe minimum ).
Jak już w tempie świetlnym opanowałam zakupy, obiad oraz wysłałam bardzo niezadowolonego Miałżona,
aby odwiózł Młodą na trening i zahaczył o pocztę ... okazało się, że nie zabrał kluczy...
Ubrałam się w gatki, kurteczkę, buciki, założyłam mp3 na uszy i ... zaczęłam truchtać po korytarzu.
To się nazywa desperacja ;-) 10 minut rozgrzewki, minęłam się w windzie z rozgrzanym ( popędzanym
przez telefon ) Miałżonem i pobiegłam na stadion. 13 okrążeń, później kółeczka wokoło Młodej, wracając
razem do domu. Plan wykonany !
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

14 października ( piątek )

20:30 - 5 km bieg ( 12 okrążeń po 400 metrów ) 00:40:00

15 października ( sobota )

10:00 - 8 km ( 20 okrążeń po 400 m )

Nadal jestem słaba, jakoś nie mogę wyjść na prostą ... Sezon zimowy dopiero się zaczyna,
a ja bilans sił mam ujemny :-(
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

19 października ( środa )

17:15 - 5 km ( 12 okrążeń po 400 m )

Wróciłam z pracy, nakarmiłam Towarzystwo i zaległam z książką w ręku, pod kocykiem.
Błogo mi się zrobiło, ciepło i przyjemnie do momentu, kiedy pomyślałam o moim planie treningowym.
Nieśmiało zagadnęłam (naprawdę po cichutku), że "może byśmy poszli pobiegać ?".

10 minut później odwieźliśmy Młodą na chór i wraz z Miałżonem stawiliśmy się na stadionie, zwarci
i gotowi. Szczęka nam nieco opadła, jak minął nas "człowiek-torpeda"
rushatek pisze: po bieżni biegał jakiś HARPAGAN po 2kmw tempie około 4:00 albo i szybciej

ale w swoim tempie pokonaliśmy minimum treningowe.
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

25 października ( wtorek )

19:00 - 7,2 km ( 18 * 400 m) Stadion osir-u

1 tydzień - zaczynam od samego dołu tabeli 30 VDOT.
Pogoda wietrzna, ale sucho i niespecjalnie zimno, ok 10st. Dziś włożyłam już czapkę na głowę, choć bardzo
tego nie lubię ale boję się o swoje zatoki. Biegłam lekko, bez uczucia "ciągnięcia wózka za plecami".
Było mnie stać nawet na mocniejsze akcenty. Przed i po biegu oraz w połowie gimnastyka rozciągająca.

Zaczyna się prawdziwa jesień, wstęp do zimy - co oznacza chroniczny brak światła :-(
Polubiłam bieganie po stadionie za czyste buty oraz oświetlenie :

Obrazek

Obrazek

Rozpoczęłam realizację planu treningowego. Plan jest w powijakach, ale ogólny zarys już znam
( nad resztą pracuję, zawracając głowę Komuś, kto kompletnie nie ma czasu :-( Dziękuję. ).
Pozostaje teraz sumiennie trenować, trzymajcie za mnie kciuki.

Musiałam odpocząć, poleżeć,przewartościować kilka spraw. Poczytać - gorąco polecam lekturę :
Obrazek
Siewca wiatru
Zbieracz burz
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

27 października ( czwartek )

19:00 - 7 km ( 17 * 400 m + bieg ze stadionu ;- ))

Pod koniec każdego kwartału robi się u mnie w pracy raporty. Skomplikowane, nudne, pracochłonne.
Czas do końca miesiąca, w tym kwartale się skurczył przez przymusowy długi weekend. Masakra
jakaś była we czwartek, ponieważ blady strach nas ogarnął, gdy uświadomiliśmy sobie, że w piątek
jest już koniec roboczego października ...

Ledwo zdążyłam na stadion (przed końcem treningu Córki) i jakież było moje zdziwienie, gdy zobaczyłam swoje Dziecię,
które opuszczało właśnie budynek osir-u ... Powstał dylemat co mam zrobić ... Matka-Kwoka chciała
odprowadzać Dziecię do domu, a MatkaTrzymającaSięPlanu bardzo chciała iść biegać :-(
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

28 października ( piątek )

19:00 - 7 km ( 17 * 400 m )

29 października ( sobota )

16:00 - 7 km ( bieg po lesie )

1 listopada ( wtorek )

15:00 - 7 km ( chodnik )

Trzy różne treningi. W celu urozmaicenia porzuciłam stadion i pobiegłam do LAS(k)u ;-)
oraz pooglądać postępy budowlane wzdłuż Trasy.
Plusem biegania w terenie jest to, że każdy biegacz, który mnie mija podnosi łapkę i się uśmiecha.
Na bieżni niestety wszyscy truchtają zapatrzeni przed siebie, jak konie na wybiegu.
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

3 listopada ( czwartek )

19:00 - 7 km ( 17 * 400 m ) ( łączny czas treningu z przystankami i rozciąganiem 01:00:00 )

Nie miałam problemów z wyjściem z domu, ubranie treningowe mam zawsze w zasięgu ręki.
Gorzej było z gęstą ciemnością, lepką, mglistą ... na stadionie ciemno, dopiero w połowie treningu
zapaliły się dwie lampy ( piłkarze zapłacili za prąd ).
Biegłam ciężko, po zbyt obfitym obiedzie, przystawałam po każdym okrążeniu. Czułam się jak ludzik
Michelin ... masakra.
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

15 listopada ( wtorek )

18:00 - 5 km ( 12 * 400 m + bieg ze stadionu ;- ))

Chorowałam sobie za zatoki :-( Nie poddaję się jednak i walczę dalej ...
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

17 listopada ( czwartek )

17:30 - 7 km ( 17 * 400 m + bieg ze stadionu ;- ))

Zimno i ciemno ... dopiero pod koniec biegania przyszli piłkarze. Nie przypuszczałam, że będę
się cieszyła na ich widok ;-) Bieganie po ciemnym stadionie naprawdę nie należy do przyjemności.
Pojawiają się piłkarze - pojawia się jasność :-)
Samopoczucie bardzo dobre. Mam wrażenie, że moja dwubiegunowość kiedyś mnie zabije ;-)

Odpowiednia motywacja ;-) http://youtu.be/bGJSEEx2pXc
blog
komentarze
Obrazek
Awatar użytkownika
cafe
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

19 listopada ( sobota )

15:00 - 12 km ( łączny czas 01:22:00 ) ( średni czas 00:06:50 ) ( umiarkowany bieg po lesie )

Sobotni poranek to u mnie czas produktywnego krzątania się po domu : sprzątania, gotowania oraz prania.
Tak bardzo lubię te czynności, że przeciąga się to to późnych godzin popołudniowych ;-)
W tą sobotę w ramach diety( już dwa tygodnie na głodzie), akcji STOP COLI oraz planu biegowego, zawieszonego na lodówce,
postanowiłam zbojkotować dotychczasowy plan dnia i wyciągnęłam podręcznik do włoskiego. Po dwóch godzinach założyłam
obcisłe gatki, trzy bluzki ( dopiero jak padnę gdzieś pod krzakiem z przegrzania, nauczę się, żeby nie wkładać
na siebie kolejnych warstw ubrania ) i pobiegłam do lasu.

Przed wyjściem zapytałam Miałżona, czy idzie ze mną pobrykać, usłyszałam odpowiedź : "nie chce mi się".
Wiecie co wtedy pomyślałam : nie można rozpatrywać biegania w kategoriach jako coś, na co ma się ochotę albo nie.
Trening TRZEBA WYKONAĆ, nikt za nas tego nie zrobi.
O ile z opuszczeniem domu nie mam problemu
( złota zasada : zawsze miej naszykowany ekwipunek na trening ) to pierwsze kilometry truchtu są dla mnie katorgą.
Dopiero po około 3-5 km mój mózg dostaje informację : " nie jest źle", a po średnio 8-10 : " zaczyna być zabawnie".
Prawdziwa euforia przychodzi dopiero PO treningu, kiedy rozciągam się w domu na dywanie. Zadowolenie z siebie,
z realizacji założeń, z ... bólu zmęczonych mięśni :-)

20 listopada ( niedziela )

10:40 - ok 7 km ( łączny czas ok 00:50:00 ) ( tempo : dużo-konwersacyjne ;-)( umiarkowany człap po lesie )

Nie lubię biegać z rana ( w niedzielę godzina 10 to dla mnie wczesny poranek ) ale jak się umówiło, to trzeba było
zwlec zwłoki z łóżka. Przepraszam Cię jeszcze raz Kredk@, że sapałam, przestankowałam, jęczałam i gadałam,
choć miałam grzecznie słuchać muzyki i pomykać do przodu. Dziękuję za wspólny trening :-)
blog
komentarze
Obrazek
ODPOWIEDZ