Powrot do utraconej formy ;)
Moderator: infernal
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Trening idzie w dobrym kierunku powoli sie rozkrecam w środę pobieglem 6x400 m pierwszy trening w kolcach po kontuzji oj łydki to poczuły )) zakwas straszny a dzis 4x1600 oj oj będzie boleć ) co do km tyg to dalej spokojnie 80km nic wielkiego , trochę czuje kolano na treningach zwłaszcza po ostatniej zabawie biegowej w sumie szybko nie było bo odcinki biegalem po 3:55-3:45 ale przerwy w tempie 5:00 i wszystkiego wyszło 18 km hmm zobaczymy co będzie dalej w prawej nodze bolal mnie piszczel tak ze nie mogłem chodzić jAkis czas temu skrzypialo cos w nim zaciskalem zeby i biegalem i rozbiegalrm piszczel nie boli bez lodu bez maści sam organizm zwalczyl stan zapalny moze to samo będzie i w tej sytuacji
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
MuszaBycTrocheSzybsiMuszaMiecUmiejetnosciIWole
AleWolaMusiBycMocniejszaNizUmiejetnosci
KOMENTARZE
ZwycięscySąZrobieniZczegośCoZnajdujeSieWGlebiNichSamych-PragnienieMarzenieWizjaMuszaMiecWytrzymaloscDoOstatniejMinuty,
-
- Zaprawiony W Bojach
No i poszło 4x1600 odziwo bardzo lekko hmmm wyszło po 3:47 p 2:30 jAkis niedosyt czułem po treningu no ale tak miało byc w takim tempie miałem pobiec te 1600 świetna sprawa bieganie w kolcach znalazłem nowy stadion całkiem niedaleko mojego domu nawierzchnia tartanowa tylko jakby trochę twardsza ale za to stadion oświetlony do 23 pan ochroniarz mnie wpuścił z uśmiechem na twarzy patrzył co ja będę wyczynial , kolano pod koniec dało znać w sumie był to ciężki tydzień dużo szybkiego biegania na sporej ilości km dzis odpoczynek , pójdę na basen w planie 80x25m rozsciaganie itp
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
Własnie przed chwila znajomy mi wysłał link do filmu z biegu na 15 k który biegiem 6 listopada 2010 fajnie to wyglada nawet jestem prze chwile ( przy starcie na 15 k z lewej strony cały na czerwonO ubrany)
Dla zainteresowanych link poniżej
http://www.youtube.com/watch?v=KlBsT80A ... ata_player
Dla zainteresowanych link poniżej
http://www.youtube.com/watch?v=KlBsT80A ... ata_player
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
Wczoraj zrobiłem cos bardzo głupiego ale chciałem zobaczyć co będzie i wyszło za przeproszeniem g.... dzien rozpocząłem o 5 rano potem praca do 24:30 i potem wpadłem na genialny pomysł aby w nocy zrobić 4x1600 po 6:05 ) pierwsze 1600 wyszło po 6:04 drugie w 6:14 trzecie (pod górkę) 6:19 i skończyłem stwierdziłem ze nią ma sensu wróciłem do domu 3 h snu i do pracy odpuszczam bieganie dzis bo czeka mnie kolejny długi dzien w pracy , w sobotę zrobię dwa treningi i w niedziele sam nie wiem czego oczekiwać od tej duchy która biegne w kwietniu zyciowke raczej poprawie ale nie będzie to jakieś kozackie wydarzenie( nie to co maurice;) wczoraj byłem u lekarza sportowego który zajmuje sie maratonczykami no i nie mam żadnego itbs tylko nie proporcjonalnie rozłożone miesnie słabe miesnie stabiliUjace miednice wiec core stability dla mnie to bardzo waNa rzecz do tego cwiczenia z gumami rozsciaganie itp i powinno byc wszystko dobrze padam na twarz a przede mna 18-19 h pracy
Nie ma to jak Ameryka !!!!!!!
Nie ma to jak Ameryka !!!!!!!
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
Trochę aktualność treningowych wiec zrezygnowałem z dychy 16 kwietnia ważniejszym startem dla mnie jest polmaraton 1 maja na treningach zwiekszzylem objętość musze wybiegac trochę km , i tak pon, wt, sr, i dziś jest to 90 min biegu wychodzi mniej wiecej 18 km tempo w okolicach 4:50-4:55 tętno 140-145 czyli takie easy jutro 10x1 km po 4:00 w niedziele bnp tydzień myśle zamkne 100-110 km czyli Juz całkiem przyzwoicie dużych oczekiwań nie mam do tego polmaratonu wiem ze braki treningu w zimę jeszcze czuje spróbuje się zakręcić około 1:25 zobaczymy co będzie narazie pozostał prawie miesiąc biegania do 18 kwietnia mam luz w pracy mnóstwo czasu na bieganie i regenerację od 18-24 będę miał bardzo mało czasu na bieganie ale wiem ze ten tydzień będzie ważny treningowo coś wymyśle;))) coraz ciepłej w chicago w niedziele wielka impreza biegowa bank of America shemrock shuffle 8 k największy na świecie bieg na tym dystansie startuje 40 tys osób rok temu był tu mój debiut biegowy w tym roku nie startuje ( rejestracja zamknęła się bardzo szybko) biegnie moja przyjaciółka być może pobiegne z nią dla towarzystwa i jako fotograf;) trasa jest piękna biegnie przez całe downtown Chicago ( GPS wariuje gdy się biegnie wierzowce skutecznie Zakłócają sygnał ok tj by było tyle
P.s w niedziele Dębno jestem strasznie ciekaw jak się spisze mój trener trzymam za niego kciuki;)
P.s w niedziele Dębno jestem strasznie ciekaw jak się spisze mój trener trzymam za niego kciuki;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
Wczoraj ( czwartek) postanowiłem pojechać metrem do pracy a wrócić biegiem odległość z pracy do domu to około 15 km i okazuje się ze pokonalrm ten dys szybciej niż samochodem;))) zero zatrzymywania na światłach zero stresu ze jakaś babcia przede mną jedzie 20 mph nagodzine czysty relax i bardzo luźny bieg tętno 140 tempo 4;50 całość treningu 18 km po treningu rozsciaganie trochę gimnastyki nogi dziwnie swierze i bardzo lekkie ato Juz 75 km w tym tyg tak jak pisałem będzie koło 100 do niedzieli;) dziś w planie 10x1 km po 4;00 ale to chyba będzie za wolno zobaczę może 5 powtórzeń zrobię po 4:00 a następne po 3:55,3:50,3:45,3:40,3:35
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
Piątek (08.04.2011) trening wieczorem Świetna pogoda ludzie chodzą skolowani nie wiedza czy to Juz wiosna czy jeszcze nie;) niektórzy w kurtkach inni w krótkich spodenkach , w planie 10x1 km po 4:00-4:05( tempo polmaratonu który biegne niedługo ) trochę bolaly mnie czwórki gdy zaczynałem trening a to dlatego ze rano przed praca dałem im wycisk no i w pracy postanowiłem nie używać windy tylko schody( budynek niski 11 ppieterek ale jak się pare razy obroci góra dół to czuć to w nogach trening uważam za udany pierwsze 6 powtórzeń to tempo 3:56 kolejne to 3:53,3:50,3:45,3;40 potem do domu 2,5 km truchcik i trening wyszedł około 17 km jeszcze nie czuje się pewnie na prędkości 4:05-4:00 cieżko by mi było teraz polecieć hm w tym tempie no ale jeszcze prawie 3 tyg przygotowań miejmy nadzieje ze się wybiegam a jak nie wyjdzie to bedą inne połówki gdzie konkretnie pobiegne poniżej 1:25:)) dziś wolne na 100% basen może może siłownia i małe ciężary ( lubię te treningi jutro 100 min biegania z lekko narastającą prędkością
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
10.04.2011
Miało być bnp a wyszło co wyszło zacznę od pogody bo to ona wpłynęła nadali trening wiec było 30 stopni i tak koło 90-95% wilgotność powietrza dzień wcześniej było dla porównania 8 stopni wiec ta różnica była dość znacząca pierwsze 30 min biegu pot lał się strumieniami potem było Juz spokojniej ( 3,5 kg różnica wagi. Po treningu)tempo w okolicach 5 min/km tętno 150:) do tego wiatr w twarz non stop 30 mph nagodzine nie był to huragan ale skutecznie zmusza mnie do większego wysiłku ( nie dało rady zmienić trasy bo biegiem z pracy do domu) całość treningu 19 km pod koniec piec minut w tetnie 165-175 prędkość kiepska 4:11 ale po takim mordowaniu się z wiatrem przez cały bieg to i tak ok zmęczenie po treningu dość duże a raczej odwodnienie po drodze wypilem 0,5 l soku ale to za mało było i poza tym kółka odrazu( musze nauczyć się pic podczas biegu bo nigdy tego nie robiłem a maraton bez picia nie uda mi się przebiec) to chyba tyle jeśli chodzi o trening
Wczoraj rano rozegrał się w Chicago największy na świecie bieg na 8k ( 40 tys startujących) bieg ukończyło nieco ponad 32 tys (7 tys wiecej niż rok temu) pogoda dopisała było dość wietrznie najlepszy dobiegł z czasem 23:38 główna nagroda 15 tys $ może w Polsce znajdzie się jakiś szybszy zawodnik? Jest o co powalczyć trasa to fragment z maratonu chicagowskiego biegnie przez samo centrum miasta mnóstwo kibiców naprawdę fajnie się biegnie( biegiem rok temu w tym roku rejestracja zamknęła się bardzo szybko) planuje start za rok chciał bym wystartować z sektora elity( wymagania 5k-17 10 k -35min hm1:18:30 m2:45 ) zobaczymy jak nie będzie kontuzji i trening będzie przebiegał bez przeszkód to chyba te Minima uda się nabiegac do marca 2012
W biegu standardowo startowało wiecej kobiet niż mężczyzn biegła moja przyjaciółka jej Czad to 55 min całkiem niezłe jak na takie bieganie rekreacyjne jak ona uprawia wrzucił bym zdjęcia ale nie wiem jak to zrobić ok to chyba tyle pzdr
Miało być bnp a wyszło co wyszło zacznę od pogody bo to ona wpłynęła nadali trening wiec było 30 stopni i tak koło 90-95% wilgotność powietrza dzień wcześniej było dla porównania 8 stopni wiec ta różnica była dość znacząca pierwsze 30 min biegu pot lał się strumieniami potem było Juz spokojniej ( 3,5 kg różnica wagi. Po treningu)tempo w okolicach 5 min/km tętno 150:) do tego wiatr w twarz non stop 30 mph nagodzine nie był to huragan ale skutecznie zmusza mnie do większego wysiłku ( nie dało rady zmienić trasy bo biegiem z pracy do domu) całość treningu 19 km pod koniec piec minut w tetnie 165-175 prędkość kiepska 4:11 ale po takim mordowaniu się z wiatrem przez cały bieg to i tak ok zmęczenie po treningu dość duże a raczej odwodnienie po drodze wypilem 0,5 l soku ale to za mało było i poza tym kółka odrazu( musze nauczyć się pic podczas biegu bo nigdy tego nie robiłem a maraton bez picia nie uda mi się przebiec) to chyba tyle jeśli chodzi o trening
Wczoraj rano rozegrał się w Chicago największy na świecie bieg na 8k ( 40 tys startujących) bieg ukończyło nieco ponad 32 tys (7 tys wiecej niż rok temu) pogoda dopisała było dość wietrznie najlepszy dobiegł z czasem 23:38 główna nagroda 15 tys $ może w Polsce znajdzie się jakiś szybszy zawodnik? Jest o co powalczyć trasa to fragment z maratonu chicagowskiego biegnie przez samo centrum miasta mnóstwo kibiców naprawdę fajnie się biegnie( biegiem rok temu w tym roku rejestracja zamknęła się bardzo szybko) planuje start za rok chciał bym wystartować z sektora elity( wymagania 5k-17 10 k -35min hm1:18:30 m2:45 ) zobaczymy jak nie będzie kontuzji i trening będzie przebiegał bez przeszkód to chyba te Minima uda się nabiegac do marca 2012
W biegu standardowo startowało wiecej kobiet niż mężczyzn biegła moja przyjaciółka jej Czad to 55 min całkiem niezłe jak na takie bieganie rekreacyjne jak ona uprawia wrzucił bym zdjęcia ale nie wiem jak to zrobić ok to chyba tyle pzdr
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
11.04.2011
Trening robiony dość późno 23( o tej godzinie wróciłem z pracy)zbytnio mi się niechcialo ale pomyślałem idę ! Pobiegne tak jak nogi bedą cZoly no i wyszło 13,22 km po 5:19 tętno 131 takie nie wiem recovery potem lekkie roZsciaganie i do łóżka , czytam ze ludzie bezpośrednio po bieganiu nie mogą iść spać ja tam zasypiam jak niemowlę )
Zastanawiałem się jak by to było biegać bez planów tak na wyczucie i doszedłem do wniosku ze to nie dla mnie przynajmniej teraz lubię mieć plan widzieć postęp , a najbardziej cieszy jak trening którego nie lubię a wyjdzie zgodnie z założeniem ( w moim przypadku to 1600 na krótkiej przerwie biegają na stadionie męczy mnie ten trening strasznie;))
Trening robiony dość późno 23( o tej godzinie wróciłem z pracy)zbytnio mi się niechcialo ale pomyślałem idę ! Pobiegne tak jak nogi bedą cZoly no i wyszło 13,22 km po 5:19 tętno 131 takie nie wiem recovery potem lekkie roZsciaganie i do łóżka , czytam ze ludzie bezpośrednio po bieganiu nie mogą iść spać ja tam zasypiam jak niemowlę )
Zastanawiałem się jak by to było biegać bez planów tak na wyczucie i doszedłem do wniosku ze to nie dla mnie przynajmniej teraz lubię mieć plan widzieć postęp , a najbardziej cieszy jak trening którego nie lubię a wyjdzie zgodnie z założeniem ( w moim przypadku to 1600 na krótkiej przerwie biegają na stadionie męczy mnie ten trening strasznie;))
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
12.04.2011 trening robiony w przerwie miedzy jedna praca a druga nad jeziorem w samym centrum Chicago ( przy samym jeziorze jest ścieżka rowerowo biegowa około 25 mil długości w planie był bieg 20 min w tetnie 165-175 wiec bardzo szybkie bieganie wiatr był boczny i trochę z północy wiec tak ustawilem się aby biec z wiatrem wiedziałem ze ścieżka poNiej się trochę zakreca i będzie ostatnie 6 min lekko pod wiatr no ale nic przed rozgrzeweczka 15 min truchtu 2,78 km tempo 5:24 tętno 135 no i pózniej tempo dys 5:24km czas 20 min sr tempo 3:50 sr tętno 168 max 178 miedzy czas 3:56,3:55,3:49,3:47,3:39
Pózniej rytmy 5x100 p 100 trucht 4:00-3:55 i 10 min trucht całość treningu około 11 km
Samo tempo bieglo się bardzo lekko aż byłem zdziwiony nie wiem może dlatego ze biegłam w startowkach ( może normalne buty waga 12 oz startowki 5,4 oz) ostatni km przyspieszylem ale nie było to w trupa można by było w 3:25 zrobić ten ostatni tyle ze miał być to trening w takim przedziale tetna jak pisałem wyżej musze przyznać ze podbudowal mnie ten trening forma rośnie nogi zaczynaja się kręcić po treningu 3 h pracy i koło 24 w domu )))
Pózniej rytmy 5x100 p 100 trucht 4:00-3:55 i 10 min trucht całość treningu około 11 km
Samo tempo bieglo się bardzo lekko aż byłem zdziwiony nie wiem może dlatego ze biegłam w startowkach ( może normalne buty waga 12 oz startowki 5,4 oz) ostatni km przyspieszylem ale nie było to w trupa można by było w 3:25 zrobić ten ostatni tyle ze miał być to trening w takim przedziale tetna jak pisałem wyżej musze przyznać ze podbudowal mnie ten trening forma rośnie nogi zaczynaja się kręcić po treningu 3 h pracy i koło 24 w domu )))
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
Aj no I Po treningu 20 min rozsciaganie 110 pompek;)) Czuje te pompki dzis;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
13.04.2011
Mialem ten wpis zrobic jutro ale skoro mam chwile wrzucam dziś dzisiaj mam wolne x pierwszej pracy wiec trening robiony koło 11 świetna pogoda lekki wiaterek i około 14 stopni
Wyszła taka wycieczka biegowa dys 21 km czas 1:53 tempo 5:24 tętno 135 nogi były zwierze ale jakoś puls wysoko jak na takie tempo no ale skoro takie było samopoczucie to tak czlapalem te 21 km ostatni km 3:50 musiałem się trochę odmulic ogólnie trening udany
Mialem ten wpis zrobic jutro ale skoro mam chwile wrzucam dziś dzisiaj mam wolne x pierwszej pracy wiec trening robiony koło 11 świetna pogoda lekki wiaterek i około 14 stopni
Wyszła taka wycieczka biegowa dys 21 km czas 1:53 tempo 5:24 tętno 135 nogi były zwierze ale jakoś puls wysoko jak na takie tempo no ale skoro takie było samopoczucie to tak czlapalem te 21 km ostatni km 3:50 musiałem się trochę odmulic ogólnie trening udany
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
14.04.2010
Wichura !!! Fale nad jeziorem jak na morzu ) gdy bieglem pod wiatr czułem ze stoję w miejscu sporo mnie kosztował sił ten trening dziś to czuje w nogach wyszło 17 km sr tempo 5:10 puls 140 zeby nie wiatr było by dużo szybciej pózniej biegiem z wiatrem było dużo lżej ale tez bez komfortu nie lubię biegać gdy jest tak wietrznie ,piasek miałem wszędzie w butach w oczach w skarpetach masakra byłem jedna z nie wielu osób które odwarzyly się biec pod wiatr , prędkość wiatru w porywach do 50 mph czyli jakieś 90 km/h;) ale trening zrobiony i to najważniejsze
Wichura !!! Fale nad jeziorem jak na morzu ) gdy bieglem pod wiatr czułem ze stoję w miejscu sporo mnie kosztował sił ten trening dziś to czuje w nogach wyszło 17 km sr tempo 5:10 puls 140 zeby nie wiatr było by dużo szybciej pózniej biegiem z wiatrem było dużo lżej ale tez bez komfortu nie lubię biegać gdy jest tak wietrznie ,piasek miałem wszędzie w butach w oczach w skarpetach masakra byłem jedna z nie wielu osób które odwarzyly się biec pod wiatr , prędkość wiatru w porywach do 50 mph czyli jakieś 90 km/h;) ale trening zrobiony i to najważniejsze
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
15.04.2011
Wolne od biegania za to poplywalem trochę 80x25m (60 zabka 20 kraul) do tego 141 pompek(15,15,18,18,15,15,14,31 przerwy miedzy seriami 45 sec) +40 min rozsciaganie i ćwiczenia no nogi + jacuzzi dziś idę kupić sobie nowe buty do startów Adidas Adizero Mana 5 ) może jeszcze jakieś spodenki i koszulkę kupię w ramach Zbliżających się imienin w sam raz będę miał na polmaraton;)
Wolne od biegania za to poplywalem trochę 80x25m (60 zabka 20 kraul) do tego 141 pompek(15,15,18,18,15,15,14,31 przerwy miedzy seriami 45 sec) +40 min rozsciaganie i ćwiczenia no nogi + jacuzzi dziś idę kupić sobie nowe buty do startów Adidas Adizero Mana 5 ) może jeszcze jakieś spodenki i koszulkę kupię w ramach Zbliżających się imienin w sam raz będę miał na polmaraton;)
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE
-
- Zaprawiony W Bojach
16.04.2011
W planie 5x1000m po 3:40-3:45 p ( 3-4 min)
Rozgrzewkę 2,81km/5:27/133/15 min 22sec
Tysiaczki
3:35,3:38,3:40,3:40,3:36 tętno max 177
Na koniec 2,71 km trochut
SamopoxUcie średnie trening robiony 2 godz po obiedzie zwykle biegam treningi z głodnym zoladkiem
17.04.2011
Czas 100 min sr tempo 5:16 dys 19 km tętno 140 jakoś cieżko mi się bieglo może dlatego ze odrazu po wstaniu. Wykonpaniu się ubralem się i na trening organizm może jesCze nie wszedł na właściwe obroty no nic po biegu 20 min rozsciaganie
W planie 5x1000m po 3:40-3:45 p ( 3-4 min)
Rozgrzewkę 2,81km/5:27/133/15 min 22sec
Tysiaczki
3:35,3:38,3:40,3:40,3:36 tętno max 177
Na koniec 2,71 km trochut
SamopoxUcie średnie trening robiony 2 godz po obiedzie zwykle biegam treningi z głodnym zoladkiem
17.04.2011
Czas 100 min sr tempo 5:16 dys 19 km tętno 140 jakoś cieżko mi się bieglo może dlatego ze odrazu po wstaniu. Wykonpaniu się ubralem się i na trening organizm może jesCze nie wszedł na właściwe obroty no nic po biegu 20 min rozsciaganie
Train Hard,Win Easy!!
KOMENTARZE
KOMENTARZE