2.04.2011r AMP Łódź
OWB1 2 km + 30' spr + 4x100 m R
START ok 4,5 km-15:29 (33 miejsce...)
1,5 km tr
3.04.2011r Kędzierzyn-Koźle
OWB1 17 km + 20' spr + 1,5 km tr
4.04.2011r Kędzierzyn-Koźle/Opole
I trening:
OWB1 14 km (59:36)+ 10' spr
II trening:
OWB1 3 km + 10' spr + 10' płotki + 2x100 m R
5x60 m skip A + 60 m tr + 60 m wieloskok + 60 m tr
3x60 m skip B
4x5 płotków przejścia boczne przez płotki
4x100m R
1 km tr
No i po akademickich przełajach.. Niestety dla mnie nie udanych.. Po przerwach spowodowanych kontuzją totalnie straciłem formę. Po pierwszym kole (czyli 1,5 km) miałem już dosyć.. Ale najgorsze zaczęło się na ostatnim kilometrze. Ludzie mijali mnie jak stojący słupek. Nie miałem siły i motywacji do walki. Odpuściłem zupełnie tą końcówkę. Już nawet nie chciało mi się walczyć o jak najlepszą pozycję dla drużyny. Potem okazało się że drużynowo zabrakło nam dwa punkty do brązowego medalu.. Gdybym dobiegł jako 30ty powtórzylibyśmy sukces z przed roku. Na osłodę pozostało nam srebro w typach. Tym razem okazałem się najsłabszym ogniwem w zespole.. Trochę czuję się winny bo mogłem biec do końca tylko jakoś nie potrafiłem się zmobilizować do walki do ostatnich metrów..
Trzeba zapomnieć o nieudanym starcie i zacząć myśleć o startach na bieżni bo te już niebawem.
Jedyny pozytywny aspekt tych przełajów to to że będę miał nowiutkie buty Nike!!! Na zawodach było stoisko Nike i odbywał się konkurs. Musiałem odpowiedzieć na trzy pytania. Pierwsze dwa dotyczyły butów Nike Free a ostatnie brzmiało jakoś tak: Napisz jak jesteś elastyczny? (w jednym zdaniu)
Oczywiście zadzwoniłem do mojej Ukochanej Oli która wymyśliła mi następujący wierszyk który jak się później okazało został jednym z dwojga zwycięzców:
Jak Nike i Samotraka,
jak wełna i alpaka,
jak polski i gżegżółka,
jak wiosna i kukułka,
jak Małysz i wąsy,
jak nastolatka i dąsy,
jak Pawłow i psy,
jak Tom i Jerry,
jak Ala i kot,
jak kowadło i młot,
jak Eustachiusz i trąbka słuchowa,
jak Sokrates i jego broda -
tak elastyczność i moje ciało
nieodłączną są zawsze parą!
Nagrodą były buty Nike które mogę sobie zaprojektować na stronie NikeID.

Ola to ma poetycki umysł.

Gdybym napisał coś od siebie w życiu bym nie wygrał.