Początkowa:)
Moderator: beata
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam, właśnie chce zacząć swoją przygodę z bieganiem w celu zarzucenia zbędnych kilogramów. Mam 169 cm wzrostu i ok 90 wagi. Ale kompletnie nie mam pojęcia ile biegać i jak często. Czy ktoś może mi pomoc w doborze czegoś w stylu "planu treningowego". Wiem ze trening powinien trwać co najmniej 30 min, gdyż dopiero wtedy spalane są tłuszcze. Czekam na jakieś porady i sugestie. Pozdrawiam.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
- krzysztof.karczewski
- Zaprawiony W Bojach
http://www.maratonypolskie.pl/mp_index. ... &code=2549
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
-
- Rozgrzewający Się
Plany treningowe już dostałeś. Najważniejsze wskazówki także się tam znajdą. Od siebie mogę powiedzieć tylko, że gratuluję, że chcesz sie zabrać za siebie i zadbać o swój organizm. Kondycja każdemu się przyda. Rada ode mnie to byś się nie poddawał gdy nadejdą słabsze dni. Gdy nie będziesz miał siły by biegać to idź do przodu. Nie poddawaj się, nie demotywuj. Pamiętaj, że każdy miał chwile słabości, jednak można je pokonać. Niektórym osobom pomaga dzielenie się swoimi osiągnięciami więc możesz nam tu opisywać co zrobiłeś, ile czasu biegłeś i jaki dystans oraz zadawać pojawiające się pytania. Na pewno społeczność forum będzie Cię wspierała. Mając wsparcie jest łatwiej.