ZACZYNAM ....z niczym;)

Dziewczyny - to nasze miejsce.

Moderator: beata

Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Stara Damo absolutnie koniki nie żyją w naszym klimacie nie mówiąc o nikłym zasoleniu Bałtyku. Koniki zostają u nas albo idą do innych ludzi/ akwarystów. Naszym działaniem jest stworzenie możliwości do zaopatrywania pasjonatów na terenie polski i poza nią (jeśli Bóg da! :hej: ) Ponieważ koniki są bardzo trudnymi zwierzętami hodowlanymi, jest bardzo niska przeżywalność w związku z tym nakład finansowy i czasowy niewspółmierny do zysków. Ludzie nie chcą się tym zajmować, bo to nie jest biznes wolą jechać i je odłowić. Tworzy się w ten sposób spustoszenie w środowisku naturalnym. Właśnie temu próbujemy zapobiegać, nie uda się to nam na pewno, ale może kilka (w marzeniach kilkadziesiąt) koników zostanie na wolności rozmnażając się dalej. Może będzie dzięki nam mniej klientów na zwierzęta odławiane... to są póki co marzenia. Walczymy praktycznie codziennie o każde życie które pływa w naszych zbiornikach. Niestety to bardzo trudne! Choć z roku na rok, z miesiąca na miesiąc nasza wiedza jest szersza i pozwala nam na małe sukcesy! W skali ogólnoświatowej takich hodowli jak nasza jest może kilka.

Przepraszam za odejście od tematów biegowych :)
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
PKO
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A propos Frankie, nie wiem jakie kolory preferujesz, ale byłam w Lidlu i widziałam biegowe buty jakiś czas temu, powiem Ci ze były wg mnie oczywiście ładniutkie. Czytałam też test ich butów na blogu Run the world kiedyś i całkiem dobrą opinię chyba miały.
"Ból jest nieunikniony, cierpienie jest wyborem." Tak więc cierpieć nie zamierzam!
Awatar użytkownika
ASK
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 50:08
Życiówka w maratonie: 4:43:44

Nieprzeczytany post

Papillon, roztkliwilas mnie z tymi konikami. To jest naprawde cos. Rafy koralowe ulegaja degeneracji, kazda walka o gatunki wyrywane z naturalnego srodowiska jest wazna.
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

lubię to :hej:
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Bardzo dziękuję ASK ciągle niewiele ludzi zdaje sobie sprawę z nieodwracalnych szkód jakich dokonują ludzie na rafach tylko z "hobbystyczbych" pobudek. Mam nadzieję, że kiedyś hodowla się rozrośnie, marzenia są ale co przyniesie los zobaczymy. Póki co odwiedzają nas dzieci znajomych w celach poznawczych i dydaktycznych, a ostatnio dzieci sąsiadów. Podpytują czy mogliby przysłać pociechy na małą lekcję. To niesłychanie miłe!

A z tematów biegowych, przy okazji zakładania nowego zbiornika wielkości stołu do jadalni na 6 osób, spadłam z krzesła dość dziwnie wygięła mi się noga jedna została na krześle druga na ziemi zrobiłam szpagat bokiem :tonieja: Lewa noga odmówiła współpracy, już mniej boli ale chyba biegać nie ma co póki boli. Generalnie chyba mi nic nie jest pewnie jakieś naciągnięcio-obicie... To się nazywa poświęcenie dla zwierząt!
Stara Dama
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Papillon, świetnie, że są ludzie, którym się chce cokolwiek robić dla innych. :) Szkoda, ze mieszkasz tak daleko, bo pewnie też byśmy się wprosili na oglądanie koników.
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja serdecznie zapraszam czy to przy okazji wakacji, czy przejazdem jakby któraś kiedyś odwiedzała trójmiasto i miała ochotę z dziećmi czy bez. To ZAPRASZAM. Teraz postawiliśmy nowy zbiornik na parterze jest imponujący :) więc tym bardziej jest na co patrzeć. :hej:
PaulinaJ
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:22
Życiówka w maratonie: 3:15:22

Nieprzeczytany post

Hej Wam
Ostatnio nie zagladałam bo zrobiłam sobie reset od neta. Wyjechałam z Młodym na "urlop" 5dniowy i niestety zaniedbałam przez to bieganie. Biegałam tylko 2 x w zeszłym tygodniu i wczoraj zrobiłam 12km.
W nowych butach :-) trafiłam do sklepu biegacza we Wro, wyszłam biedniejsza o kilka stówek ale mam nowe nike Zoom Fly. Dokupilam wkładki i biega sie bosko :-)
Mierzyłam nb wersja na NY maraton i tez były super. Wybrałam jednak nike.

Zaraz wsiadam w auto i w drogę.

ASK gratuluje serdecznie!!!
Papillon jesteście z mężem wspaniali! Ludzie z pasją!
Awatar użytkownika
papillon
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Opowiedz Coś PaulinkoJ o nowym nabytku, mi się marzą te http://www.zalando.pl/nike-performance- ... 25104817:s

Dlatego ciekawa jestem Twoich wrażeń!
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

a ja się chciałam przywitać w tym wątku, jako kolejna początkująca truchtaczka... :bum:

od paru tygodni trochę truchtam, zaczęłam plan 6-tygodniowy, obecnie 4 minuty biegu/2 marszu, i jakoś żyję, choć ciężko jest... zwłaszcza oddechowo :(
miałam parę przerw, tu jakaś infekcja, itd, ale mam zamiar niedługo przekroczyć magiczną dla mnie granicę 30 minut ciągłego biegu :orany:

całego wątku nie dałam rady przeczytać, może kiedyś nadrobię ;-)
ale przynajmniej początek i koniec ;)
franklina pisze:ja mało biegam,nie mam jakichś specjalnych wymagan,na mój kilometraz to noga chyba nie odczułaby róznicy miedzu tenisówkami a profesjonalny butem do biegania :hejhej: Takze-cokolwiek oby było ładne i kolorowe :bleble:
patrząc na run-loga w stopce....
chciałabym biegać takie "mało"... :jatylko:
Awatar użytkownika
franklina
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: planowana na 2015 r!

Nieprzeczytany post

znam TUTAJ lepszych :hej: :hej: :bum: ale nie bede pokazywała palcami :nienie: :nienie: :oczko:

WITAJ :hej:
Obrazek
Awatar użytkownika
katekate
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 45.18
Życiówka w maratonie: 3.42.11

Nieprzeczytany post

heloł, nie mam na nic czasu :ojoj:
witam nową koleżankę!
komentarze
nic nie muszę, mogę wszystko
Stara Dama
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Witaj charm. Pamiętam, jak sama przerabiałam ten plan i przerażała mnie perspektywa półgodzinnego biegu. :hahaha:

Mnie się marzą takie:
http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/puma_faas_350_s_1
Awatar użytkownika
maly89
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 37:44
Życiówka w maratonie: 02:56:04
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Stara Dama pisze: Mnie się marzą takie:
http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/puma_faas_350_s_1
A biegałaś już w Faasach? Ja zaraz po założeniu miałem uczucie jakby w ogóle nie miały amortyzacji i jeszcze noga mi w nich latała :) Aczkolwiek trenować w nich nie trenowałem :)
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

dziękuję za miłe przywitanie :uuusmiech:

wczoraj kolejny mały kroczek w drodze do celu :)
i z drugiej strony mój wielki dzień :hej:
pierwszy raz biegnąc nie miałam zadyszki (mam astmę i wydolność oddechową dość kiepską.. :( )
ale wczoraj po raz pierwszy gdy kończyły się minuty biegu nadal oddychałam normalnie i czułam, że mogłabym jeszcze trochę :)
ale grzecznie trzymam się planu :uuusmiech:
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ