Uważam, że jak masz czas na takie dodatkowe zajęcia, to ogólnie powinnaś uzupełniać się niepodobnymi formami aktywności.
To też zależy od indywidualnych potrzeb: czy potrzebujesz wzmocnienia którejś partii mięśni, czy popracować nad wytrzymałością, wydolnością, itd...
Na moim przykładzie: jestem cały czas w ruchu, dużo chodzę, więc nie mam problemów wytrzymałościowych, natomiast tak jak wcześniej napisałam: od ciągłego wysiłku+ bieganie potrzebuję wiele ćwiczeń rozciągających. Poświęcam temu codziennie min. 30min. I tak czasem to jest za mało na wymagania taneczne. Od pewnego czasu wzmacniam szczególnie m. brzucha, bo pomagają mi one w poprawnym bieganiu.
Zastanów się, co powinnaś wzmocnić u siebie, a co jest na dobym poziomie i po prostu wyrównywaj braki. Chyba, że wszystko jest u ciebie OK

,to w zależności od obranego treningu można skupić się na pewnym elemencie, z czasem spróbować czegoś nowego-cały czas działać na organizm nowymi bodźcami. Wtedy będzie rozwój.
Tak naprawdę trzeba bardzo dobrze znać swój organizm, by ocenić, co on potrzebuje do zbliżenia się do max swoich możliwości. Jak coś to pisz na PW.