Komentarz do artykułu Ankieta - wygraj TomTom Runner 2 Cardio + Music z nowymi funkcjami

Konkursy lub plebiscyty realizowane przez forum.
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Broni się, bo podany przykład był medianą mężczyzn. Ten przykład był dodatkowym "dookreśleniem" pytania.
Adam Klein pisze:Pytanie nie zostało postawione jednoznacznie, czyli zrobiono błąd. Ale do niekompetencji trochę brakuje.
Adam Twoje wypowiedzi wskazują, że odpowiedź na postawione pytanie konkursowe sama Ciebie zaskoczyła. Sam kilka razy podajesz wyniki konkursu, motając się z medianą. Ani w przykładzie ani w pytaniu nie było informacji czy dotyczy samych mężczyzn czy mężczyzn i kobiet.
Wydaje mi się, że po prostu za bardzo kombinujesz z samymi pytaniami konkursowymi. Starasz się zadać jakieś wymyślne pytania a później podczas ogłaszania wyników sam masz problem z wybraniem prawidłowej odpowiedzi i często piszesz coś w stylu: "jest kilka poprawnych odpowiedzi, uznamy tą i tą odpowiedź, ta odpowiedź też będzie respektowana, jeśli ktoś napisał w ten sposób to też odpowiedź uznamy etc". Baa nawet coś mi się kojarzy, że kiedyś było pytanie na które nie było chyba poprawnej odpowiedzi. Fajnie, że są konkursy, są nagrody ale warto by było zadać takie pytanie co do którego nie było by żadnej wątpliwości przy wynikach. Jeśli chciałeś tak bardzo aby czytelnicy pobawili się w oszacowanie wyników biegu wystarczyło zadać pytanie np ile będzie wynosiła różnica miedzy zwycięzcą a 5 czy 10 zawodnikiem na mecie. Myślę, że z policzeniem tego nie było by żadnego problemu.

Czasami najprostsze rozwiązania są najlepsze, a im dalej w las tym więcej drzew.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

harlan pisze:Adam Twoje wypowiedzi wskazują, że odpowiedź na postawione pytanie konkursowe sama Ciebie zaskoczyła.
Nic mnie nie zaskoczyło, po prostu było nieściśle postawione pytanie. Jakoż przeżyjemy, tyle, że nie mamy narazie jak wręczyć nagrody, bo mamy tylko adres mailowy.
KsysiooC
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ha ha ! Czyli jeszcze zwycięzca może się zmienić? To ja trzymam kciuki za powrót do tego 57:22,5 :)

A tak ogólnie to zgadzam się,że na przyszłość trzeba dokładniej doprecyzowywać pytania i tyle. Może faktycznie tutaj było troszkę za bardzo przekombinowane, z czego wyszła nieścisłość z wynikami.

Ale tak czy inaczej - nie ma co się szarpać. Rada podjęła taką decyzję i tyle! Ogólnie to chwała im za to,że organizują pytania, nagrody, i sprawiają, że to wszystko jakoś żyje! Skupmy się na tym,a nie na tym kto i kiedy się denerwował, czy stawiał emotikony, czy trzy kropki na końcu zdania - przecież to nie o to w tym wszystkim chodzi!?
Awatar użytkownika
MEL.
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 46:56
Życiówka w maratonie: 3:43
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Adam Klein pisze:Dzisiaj każdy ma internet w telefonie i zakładam, że ma tam maila (jeśli używa maila).
Ja mam telefon, ale jak to telefon, służy mi do telefonowania i SMSów. Nie mam Internetu i pocztę sprawdzam tylko w domu, bo w pracy nie mam dostępu.
Moje dzieci (młodzież) podobnie. Nie zabierają telefonów (może one jakiś Internet w nich mają, nie wiem) do szkoły, bo gdyby coś zawarczało podczas lekcji, to musiałyby się rozstać z nim na dłużej, a potrzebują do kontaktów ze mną i innymi.
Żeby mój wpis miał związek z bieganiem, to dodam jeszcze, że wielką zaletą takiego telefonu do telefonowania jest to, że raz naładowany starcza na tydzień albo i dłużej, więc nie ma z tym problemu na biegach ultra, gdzie zwykle wymagane jest posiadanie naładowanego. Poza tym jest raczej mały i lekki.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

harlan pisze: Jeśli chciałeś tak bardzo aby czytelnicy pobawili się w oszacowanie wyników biegu wystarczyło zadać pytanie np ile będzie wynosiła różnica miedzy zwycięzcą a 5 czy 10 zawodnikiem na mecie. Myślę, że z policzeniem tego nie było by żadnego problemu.
Chodziło też o to, żeby to miało jakąś wartość edukacyjną. :)
harlan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 36:27
Życiówka w maratonie: 2:49:35

Nieprzeczytany post

Yhym :usmiech: Czyli naczelny dba nie tylko o rozwój sportowy swoich czytelników, ale również intelektualny :hejhej:
Awatar użytkownika
Piotr-Fit
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 40:30
Życiówka w maratonie: 3:00:56
Kontakt:

Nieprzeczytany post

MEL. pisze:
Adam Klein pisze:Dzisiaj każdy ma internet w telefonie i zakładam, że ma tam maila (jeśli używa maila).
Ja mam telefon, ale jak to telefon, służy mi do telefonowania i SMSów. Nie mam Internetu i pocztę sprawdzam tylko w domu, bo w pracy nie mam dostępu.
Moje dzieci (młodzież) podobnie. Nie zabierają telefonów (może one jakiś Internet w nich mają, nie wiem) do szkoły, bo gdyby coś zawarczało podczas lekcji, to musiałyby się rozstać z nim na dłużej, a potrzebują do kontaktów ze mną i innymi.
Żeby mój wpis miał związek z bieganiem, to dodam jeszcze, że wielką zaletą takiego telefonu do telefonowania jest to, że raz naładowany starcza na tydzień albo i dłużej, więc nie ma z tym problemu na biegach ultra, gdzie zwykle wymagane jest posiadanie naładowanego. Poza tym jest raczej mały i lekki.
ooo to tak jak ja :)
Witaj w klubie MEL :)
ku chwale biegania :)
Blog: https://piotrstanek.pl/
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.

Nieprzeczytany post

Mamy w końcu zwyciężczynię. Monika Bruszewska - Głombiowska
ODPOWIEDZ