Komentarz do artykułu O biegach górskich rozmowa z Andrzejem

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

PKO
dzak1
Rozgrzewający Się
Rozgrzewający Się

Nieprzeczytany post

Pan Andrzej jest dla biegow gorskich alfa i omega.Ciesze sie ze trafilem do biegow gorskich bo to jest fajna przygoda i zwiedzilem troszke europy startujac na MŚ .Naprawde polecam biegi gorskie chociazby dla sprawdzenia sie i porownania jaka jest roznica miedzy bieznia a gorkami.Bo roznica w wysilku jest napewno.Fajnie by bylo jakby PZLA troche bardziej sie tymi biegami zainteresowala.Pozdrowienia dla pana Andrzeja.Biegacz gorski Widzimy sie w Miedzygorzu....
Awatar użytkownika
puella
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Miałam okazję byc na ME w biegach górskich z panem Andrzejem. Mozna było wyraźnie zauważyć róznicę pomiędzy ekipami z Polski a np WIelkiej Brytanii. Taka drużyna była wyposażona w sprzęt od stóp do głów, no i drużynowo zdobyła złoto. Myślę, że w polskich biegach górskich brakuje dziś kogoś odnoszącego spektakularne sukcesy w tej dziedzinie.Wtedy taka osoba by to jakoś "pociągnela" podobnie jak Małysz skoki a Kubica F1.No ale niestety ciężko byc tak dobrym, jeśli nikt nie tworzy warunków do szkolenia. Pozdrawiam Pana Andrzeja i życze sukcesów i powodzenia:) :ble:
Aleksandra Szmigiel

BLONDYNKA JEDZIE DO KENII
moosacho
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Mieszkam i biegam w UK, i rzeczywiscie musze przyznac ze przelaje sa bardzo popularne. Napewno tych biegow jest wiecej niz 400, czasem mam spory problem znalezc szybki i plaski bieg w odpowiadajacym mi terminie, bo wiekszosc jest po gorkach;)
Zima,wlasciwie juz od polowy wrzesnia, biegamy w cross country lidze, a tych lig jest naprawde sporo, w zaleznosci od regionu. Starty co 3-4 tygodnie, az do marca. Fakt ze mamy tu inna zime, dosc ciepla, snieg widze moze 2 razy w roku przez pare godzin. W kazdym razie sa warunki a ludzie naprawde to lubia, bo przekroj wiekowy na przelajach jest duzy, procz ludzi mlodych, jest sporo 50-60 letnich biegaczy plci obojga. Przewaza jednak towarzystwo miedzy trzydziestka a piedziesiatka;)
Biegalem przelaje w szkole sredniej i wtedy "przelaje'' to byla prawie plaska trasa w lesie. Tutaj jest naprawde ostro, podbiegi sa straszne ;) a im wiecej blota i wody to lepiej, zabawa na calego!
Zreszta otworzcie jakikolwiek numer Runners World z UK i w kazdym jest sporo o bieganiu off road.
Awatar użytkownika
Adam Klein
Honorowy Red.Nacz.
Życiówka na 10k: 36:30
Życiówka w maratonie: 2:57:48

Nieprzeczytany post

puella pisze:Myślę, że w polskich biegach górskich brakuje dziś kogoś odnoszącego spektakularne sukcesy w tej dziedzinie.
Puella - ja myślę, że to dotyczy nie tylko biegów górskich ale biegów w ogóle. Ktoś odnosi spektakularne sukcesy?
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ciekawe badzo sa wyniki z Miedzygórza ktore przekazałem do publikacji
c.d.n.........
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ