o i to jest budujące bardzoQba Krause pisze:podobnie jak ktoś truchtający godzinę może w rok przygotować się do maratonu żeby go ukończyć, tak ktoś truchtający maraton w okolicach 4h może w rok przygotować się by ukończyć Rzeźnika.
RZEŹNIK 2013
- mszary
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
-
SirM
- Wyga

- Życiówka na 10k: 44:57
- Życiówka w maratonie: 03:29:31
Qba Krause pisze:podobnie jak ktoś truchtający godzinę może w rok przygotować się do maratonu żeby go ukończyć, tak ktoś truchtający maraton w okolicach 4h może w rok przygotować się by ukończyć Rzeźnika.
Z Qba w sumie się zgodzę, a artykuł z napieraj z uśmiechem przeczytałem.Andzej pisze:Z mózgiem i bez mózgu, czyli bardzo subiektywna próba porównania Kieratu i Rzeźnika - fajny artykuł Piotrka Romejki na napieraju
Swego czasu dałem się namówić na Harpagana (H44) i do tego jeszcze na trasę pieszą 100km.
Jakaś odmiana, fajna zabawa, a ponieważ pracy sporo, to nawet nie miałem się czasu zastanowić w co się wpakowałem.
Oj dostałem szkołę solidną, ale przy okazji poznałem do czego się jestem w stanie zmusić. Jak po 30 km masz już mokre buty (letnie biegowe), robisz błędy w szukaniu punktów, a do tego na stopach masz już bąble to zaczynasz mieć dość. Chcesz zrezygnować, ale jak to zrobić, jak jesteś o 4:00 rano gdzieś w lesie, gdzie nie ma szans nawet, aby ktoś cię wydostał. A jak masz i tak iść do bazy, to jeszcze po drodze zahaczysz o te parę pozostałych PK.
Do końca życia będę wspominał dotarcie po prawie 13h na metę pierwszej pętli 50km, mając zrobione prawie 65km.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Oglądałem dzisiaj ten film z Rzeźnika na Canal+.
Telewizja ma jednak ewidetne zalety, bo gdybyśmy to pokazali w internecie to nie wiem czy 10% ludzi dotrwało by do końca.
A tak - człowiek rozwalony w fotelu, kubek w ręku i się ogląda, nic, że trochę nudne.
Telewizja ma jednak ewidetne zalety, bo gdybyśmy to pokazali w internecie to nie wiem czy 10% ludzi dotrwało by do końca.
A tak - człowiek rozwalony w fotelu, kubek w ręku i się ogląda, nic, że trochę nudne.
-
MatJK
- Wyga

Może ktoś z szanownych forumowiczów zgrał materiał z c+?
-
hqvkamil
- Wyga

Za mało o biegaczach, więcej marudzenia. :P Szkoda, brak ciekawych ujęć etc.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
No właśnie, czyli naprawdę dobry film nadal czeka na zrobienie.
- Andzej
- Wyga

- Kontakt:
przegadane, rozlazłe, - po tym jak zrobili relację z arec 2013, spodziewałem się ciekawego materiału
- MEL.
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 46:56
- Życiówka w maratonie: 3:43
- Kontakt:
Przeczytałam relację Magdy Ostrowskiej-Dołęgowskiej z BRz 2013:
http://www.magazynbieganie.pl/10-godzin ... po-rekord/
Niestety, nie mogę skomentować tego artykułu na stronie, bo trzeba mieć jakieś fejsbóki albo inne cuda, więc napiszę tutaj - ku przestrodze innym (przyszłym) Rzeźnikom:
Dziewczyny! Gratulacje!!! Niesamowity wynik! Fajna relacja - jedno mam tylko zastrzeżenie - "Bułka z dżemem ląduje w krzakach (...)" - tego nie wolno robić!!! Nie w Bieszczadach. Nie tam, gdzie mieszkają dzikie zwierzęta, a szczególnie niedźwiedzie. Proszę, przeczytajcie trochę na ten temat na przykład tutaj:
http://www.wwfpl.panda.org/co_robimy/ga ... sz_zrobic/
http://www.wwfpl.panda.org/?11180/Kosze ... -ustawione
Niby taka bułka to jednak nie plastikowe opakowanie, które rozkłada się setki lat, ale resztki jedzenia rzucone w okolice szlaków turystycznych wabią niedźwiedzie, które z kolei mogą być niebezpieczne dla innych turystów: Nie zostawiaj śmieci na szlaku. Niedźwiedzie skuszone resztkami jedzenia zostawionymi przez turystów, będą szukać pożywienia blisko ścieżek uczęszczanych przez ludzi.
http://www.magazynbieganie.pl/10-godzin ... po-rekord/
Niestety, nie mogę skomentować tego artykułu na stronie, bo trzeba mieć jakieś fejsbóki albo inne cuda, więc napiszę tutaj - ku przestrodze innym (przyszłym) Rzeźnikom:
Dziewczyny! Gratulacje!!! Niesamowity wynik! Fajna relacja - jedno mam tylko zastrzeżenie - "Bułka z dżemem ląduje w krzakach (...)" - tego nie wolno robić!!! Nie w Bieszczadach. Nie tam, gdzie mieszkają dzikie zwierzęta, a szczególnie niedźwiedzie. Proszę, przeczytajcie trochę na ten temat na przykład tutaj:
http://www.wwfpl.panda.org/co_robimy/ga ... sz_zrobic/
http://www.wwfpl.panda.org/?11180/Kosze ... -ustawione
Niby taka bułka to jednak nie plastikowe opakowanie, które rozkłada się setki lat, ale resztki jedzenia rzucone w okolice szlaków turystycznych wabią niedźwiedzie, które z kolei mogą być niebezpieczne dla innych turystów: Nie zostawiaj śmieci na szlaku. Niedźwiedzie skuszone resztkami jedzenia zostawionymi przez turystów, będą szukać pożywienia blisko ścieżek uczęszczanych przez ludzi.
- Gife
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 34:04
- Życiówka w maratonie: 2:42:10
- Kontakt:
Kilka razy spotkałem odchody miśków na trasie, na szczęście same misie gdzieś w oddali były, ale pikawa waliła
zawsze opierniczałem śmieciarzy na trasie, ale na szczęście nie robili scen, a podnosili swoje.
Early Hardcore 4 Life!
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
Lech Poznań Fanatic
PB: 5000m - 16'27" (nieof.); 10 km - 34'04"; 21,097 km - 1h15'55" 42,195 km - 2h42'10"
Komentarze,Blog
Garmin Connect
- mungo
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 3:23:50
- Kontakt:
a mi się tam materiał podobał. Przynajmniej na tyle, żeby mnie zachęcić do startu kiedyś tam... Miałby ktoś do udostępnienia ślad biegu np. w endomondo? Jestem ciekawy jakie tempa się uzyskuje na poszczególnych km i jakie są różnice wysokości wtedy. Czy ktoś ze startujących nie biegał wcześniej ani razu po górach?
-
human
- Zaprawiony W Bojach

Ja nie biegałem po górach. Zaliczałem tylko mega wbiegimungo pisze: Czy ktoś ze startujących nie biegał wcześniej ani razu po górach?
- mungo
- Zaprawiony W Bojach

- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 3:23:50
- Kontakt:
no i jak się zapatrujesz na Rzeźnika? Temat do ogarnięcia czy mega ciężko? Po obejrzeniu tego materiału na Canal + chodzi mi po głowie myśl o starcie w takiej imprezie. Naprawdę się zajarałem tym, a oglądałem już tą relację jakiś czas temu. Tylko najdłuższy mój dotychczasowy dystans jednorazowy to 30 km... Z drugiej strony został prawie rok przygotowań.