rachwal pisze:Napisałem, że podejrzewam, że baza jest opuchnięta i dlatego te ich wszystkie procesy tyle trwają bo sobie z nią NIE RADZĄ (tu już trzeba było być doświadczonym i sobie dopowiedzieć, liczyłem, że ktoś z 20 letnim doświadczeniem sobie dopowie).
Gdybys tak napisal od razu, to uniknelibysmy nieporozumienia.
Tak czy owak, co dokladnie jest przyczyna takiego opoznienia, tego nie wiemy.
To moze byc nieadekwatna warstwa sprzetowa, albo programowa. A moze i celowe dzialanie, bo takie mieli np. zalozenia? Roznie to bywa. Chociaz w to akurat watpie.
Ja odnioslem sie pierwotnie do tego, ze ich baza danych jesli chodzi o ilosc informacji nie moze byc az taka wielka i dlatego ich ilosc nie powinno byc przeszkoda do sensownie szybkiego przetwarzania.
Oczywiscie zle napisany soft moze zarznac kazdy system/baze danych.
Po tym jak WIEM jak u nich wygląda "LOGOWANIE" jestem tego wręcz pewien (że sobie nie radzą)...
No to zdradz jakies sekrety kuchni. Serio. Ciekaw jestem z czego w ogole korzystaja.
Nie ważne czy baza jest duża czy mała dla jakiegoś super Sikora, który z nie jednej bazy selecta jadł, ważne, że jest ogromna dla tego co zajmuje się ITRA... Tyle. A tu jakieś komentarze "aleeee gugiel ma wienkszoooom i umiiiiii" nosz kurła :D
Przykro mi, ze czujesz sie tak niepewnie, ze znizasz sie do takich zabiegow.