triathlon dla każdego? czyżby ?;)

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 0:51
Życiówka w maratonie: 4:44

Nieprzeczytany post

no tak, relacja zachęcająca, z tym że u mnie na orientację biegi na prawdę nie przejdą. Nie byłabym nigdy w 100% pewna że dobrze się kieruję, a wtedy by mi psycha siadła i zero przyjemności. Dlatego idealny by był dla mnie ultra w pojedynkę (w sensie, że nikomu planów nie pokrzyżuję swoim tempem czy chwilowymi niedyspozycjami) i zdecydowanie NIE na orientację :hej: :hej:
PKO
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:40:08
Życiówka w maratonie: 03:15:19
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Heja:)
Wy tu gadu gadu o ultra a ja jednak z tych wypowiedzi widze u Female Forrest Gump ze triathlon to jej zywioł :D!
Tak ze zachecam do "Herbalife Triathlon Susz 2012" na długi dystans :D http://www.herbalifetriathlon.com/ . Ja sie juz zapisalem i powoli zaczynam sie przygotowywac:) Bedzie to moj pierwszy triathlon i nie wiem czego sie spodziewac, mysle nad jakims rowerem ale nie wiem nad jakim a nie chce duzo wydawac. Z bieganiem nie bedzie problemu bo sobie od maja biegam i startowalem w dwóch maratonach takze na 21,1km nie powinno byc problemu, obawiam sie plywania (1,9km) bo plywam z zerowa chyba technika:/ noi nie wiem czego spodziewac sie po rowerze (90km) bo nigdy tyle nie przejechalem, noi nie jezdzilem nigdy n akolarce:D tylko na starym goralu i to max 55km :). Cos poradzicie co zakupic? Jaki rower? jaka pianke? I oczywiscie mam nadzieje ze Female Forrest Gump zapiszesz sie i wystartujesz w Suszy :D? Co Ty na to?
pozdrawiam
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

5km - 18:28 --> ParkRun - Kraków - 08.03.2014
10km - 40:08 --> Bieg Sylwestrowy - Kraków 31.12.2013
półmaraton - 01:26:20 --> XII Marzanna - Kraków 22.03.2015
maraton - 03:10:04 --> Kraków 19.04.2015
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Długo mnie nie trzeba było namawiać! Już widnieję na liście startowej :hej: :hej: Dzięki za info o zapisach! :hej:
Jeśli chodzi o rower to nie przeginałam z bajerami i ceną.Mój rowerek wygląda tak:
http://www.mudserwis.com/kross-2011-lev ... -1409.html

więc bez szaleństw. Kiedyś, w nagrodę za ukończenie ironmana sobie sprawię megawypasiony :hej: :hej: :hej:
Pianki póki co nie mam, ale czas najwyższy zakupić! W triatlonie startowałam raz tylko i to w sprinterskim, latem więc zwykły strój do triatlonu wystarczył. Chociaż pozostali oczywiście wystąpili w piankach :hej: :hej:

A co do mojego "wczucia" w triatlon.. nie mam czasu niestety trenować jak należy. Za to, jadę na obóz triathlonowy! Są jeszcze miejsca, więc zapraszam :hej:

http://zelaznyczlowiek.pl/oboz-triathlonowy/
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

No to super:) Juz sie nie moge doczekac startu choc bardzo malo o tym wszystki wiem:) ale sie dowiem:) heh
Niestety na oboz sie nie wybiore:( brak czasu noi praca w tym okresie:/ Co do rowera to widze ze kupilas gorala na tych waskich oponach i jak sie jezdzi? w takiej cenie chcialbym sie zmiescic:) myslalem ze trzeba miec kolarke? :) Mam nadzieje ze podzielisz sie doswiadczeniem z triathlonu i z obozu bo ja jestm zielony ale ambicje mam :D heh
pozdrawiam i dozobaczenia w Suszy w lipcu:)
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Awatar użytkownika
Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Pięknie :hej:
Widzę ,że rośnie nam grono nieugiętych triathlonistów :hejhej: tak trzymać.
Female, ale dlaczego kupiłaś górala, w tej cenie mogłaś kupić dobrą używaną szosę, nawet jeśli założysz do niego slicki
to nie ma porównania w jeździe. Krótki dystans okey ale 90km to już jest trasa na której góral będzie tracił do szosy bardzo dużo. Chyba ,że wybrałaś krótszą traskę :taktak: i myślisz o startach w imprezach jak z pierwszego adresu który podałaś.

To moja szoska nie na osprzęcie Dura Ace tylko na Ultegrze :hej:
http://velospace.org/node/33604
Legio Patria Nostra
Pozdrawia was Ostatni Mohikanin z Ustrzyk Górnych
http://www.noclegi-ustrzykigorne.pl/
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gump moze wiesz conieco o rowerach mam pytanko:) zastanawiam sie nad takim http://www.decathlon.com.pl/PL/triban-3-180211862/ co myslisz?
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Awatar użytkownika
Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

panucci, rowerek okey jak na początek w sam raz, należałoby tylko wymienić pedałka z nosków na zatrzaskowe.
Dodatkowo masz dwa lata gwarancji co jest bardzo ważne dowiedz się co ona obejmuje bo jeśli wszystkie podzespoły to git.
Najsłabszym ogniwem będą tu pewnie koła i osprzęt ,ale tym się nie martw. Dobierz ramę do wzrostu na początek przygody
z szosówką to jest najważniejsze, dobre buty najlepsze moim zdaniem na rynku to SIDI solidna Włoska robota.
Kiedy ja zaczynałem się ścigać to swój pierwszy wyścig w dodatku Górskie Mistrzostwa Polski Masters pojechałem na stalowym Peugeocie ,przeżyłem szok ale zawody ukończyłem i nawet nie byłem ostatni :hahaha: rower mam do dzisiaj ,często na nim trenuję ,potem jak się przesiadam na Speca to tak jakbym jechał Ferrari.
Legio Patria Nostra
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Gump dzieki za podpowiedzi:) te 2 lata gwarancji obejmuje wszystkie podzespoly a rama na 5lat:) mam 181cm wzrostu i podobno mam miec rower 57 lub 60 ale to mam dopiero sprawdzic i porownac na zywo. Co do tych noskow na pedalach to one sa nie wygodne czy jak? Bo na zatrzaski to bede musial kupic buty odpowiednie nie? A na te noski to moge jechac w tych co bede biegal docelowo;) nie wiem czy wtedy to bedzie wygodnie;) musze kupic i sie przekonac na wlasnej skurze:) tak chyba najlepiej...
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Awatar użytkownika
Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Hej,
Noski nie są niewygodne ale nie trzymają tak dobrze stopy jak zatrzaskowe, szczególnie wtedy kiedy ciągniesz do góry stopą.
Najlepiej gdybyś mógł przejechać się na ramie 57 i 60 i wtedy zdecyduj lepiej troszkę mniejsza niż za duża ja mam 175 cm i mam ramę 52 ale do ścigania tak ma być .
Legio Patria Nostra
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Kuurczę, wybrałam górala bo siedzę w triathlonie tak jak wy w balecie :hej: :hej: ani się specjalnie na tym sprzęcie nie znam, ani nie łudziłam się, że mogę się jakkolwiek poważniej wkręcić. Ale nie widzę problemu większego, będzie motywacja kupić inny :bum: :hej: :hej:

A że tak zapytam, widzieliście film mojej produkcji ? :hej: :hej: Tzn on jest dla jaj zrobiony oczywiście :hej: Na tydzień przed triathlonem (do którego się pół roku przygotowywałam) kostkę skręciłam. Ten triathlon miał być w dodatku w dzień moich urodzin, więc miałam sobie prezent taki sprawić. Chciałam film z przygotowań i z samego triatlonu skręcić. Aaale żeby nie było, powstał inny film :hej: :hej: :hej: Wszystko jest oczywiście dla jaj i wiem, wiem .. że do perfekcji w pływaniu, bieganiu i rowerze mi sporo brakuje. :bum:

Aaaaaa,, tylko głośniki na maksa! Muzyka jest ważna :bum:

http://www.youtube.com/watch?v=1yNTMj_U ... plpp_video
Awatar użytkownika
Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Female,
Dobra jesteś he, he :hahaha: tak trzymaj uśmiech na twarzy takiej młodej osoby to piękna rzecz.

No to i ja się pochwalę :hej:
http://www.youtube.com/watch?v=_iyMIU14 ... ture=feedu
Legio Patria Nostra
panucci10
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Female mam nadzieje ze taki usmiech jak na koncu filmiku bedziesz miala w Suszy:) bede 3mal kciuki plynac, jadac i biegnac:D hehe, filmik fajowy nie pogadam:) atografy dla bolta:) heh,
a Ty Gump widze ze rowerek to Twoj AS w rekawie i ulubiona dyscyplina co:)? A tak w ogole to mam pytanie:) Jak najlepiej rozlozyc sily w triathlonie np takiej polówce Ironmana? Czytalem kiedys ze plywanie i rower to tzw zabawa a weryfikuje przygotowania ogolne bieg? zgodzasz sie z tym?
Blog
Komentarze
Dzienniczek run-log

Awatar użytkownika
Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

panucci10 pisze: Jak najlepiej rozlozyc sily w triathlonie np takiej polówce Ironmana? Czytalem kiedys ze plywanie i rower to tzw zabawa a weryfikuje przygotowania ogolne bieg? zgodzasz sie z tym?
panucci, jak najlepiej rozłożyć siły na trasie ? dobre pytanie ja w tri nie startowałem ale znam swój organizm na tyle
,że wiedziałbym kiedy mogę dać ognia a kiedy zluzować żeby to wiedzieć trzeba startować.
Czy pływanie i rower to zabawa może dla początkującego wtedy wszystko jest zabawą ale jak idziesz na wynik to nie ma ,że boli od startu do mety na wysokich obrotach książki to jedno a rzeczywistość to zupełnie inna bajka. Tam gdzie jest rywalizacja nie ma zabawy jest za to ból i adrenalina ale o to w tym właśnie chodzi :hejhej:
Legio Patria Nostra
Awatar użytkownika
Female Forrest Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mr Gump, istne szaleństwo z tym Twoim rowerem :hej: :hej: Aż mi wstyd za tą moją amatorszczyznę na swoim! :bum:

Też mi się wydaje, że zależy wszystko od stopnia wkręcenia się w tri. Jeśli ciśniesz na czas, to (zakładając, że zamierzony czas jest wyzwaniem jakimś) żartów nie ma ani czasu na użalanie się nad sobą :hej: A jeśli wszystko jest dla czystej zabawy i z nastawieniem "nie ważne w jakim czasie, byle ukończyć" <czytaj: moje nastawienie> :hej: :hej: to o lepszej zaabawie nie ma mowy :hejhej: :hejhej:

A w Suszu będę miała taki uśmiech jak ukończę, że klękajcie narody :hej: :hej: :hej: :hej: :hej: :hej:
Awatar użytkownika
Gump
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Female Forrest Gump pisze:Mr Gump, istne szaleństwo z tym Twoim rowerem :hej: :hej: Aż mi wstyd za tą moją amatorszczyznę na swoim! :bum:
Nie jest tak źle ,ja teraz muszę zacząć więcej jeździć bo biegam jak szalony a rower odstawiłem, może to przez to ,że tyle lat śmigałem i bieg jest czymś nowym ,bo cały czas się uczę i poznaję samego siebie. Muszę zrobić sobie ze dwa tygodnie wolnego w grudniu bo czuję się zmęczony a potem pomału spokojnie przygotowania do Rzeźnika i się zobaczy co dalej.
Female Forrest Gump pisze:A w Suszu będę miała taki uśmiech jak ukończę, że klękajcie narody :hej: :hej: :hej: :hej: :hej: :hej:
No i o to chodzi śmiech to zdrowie najważniejsze ukończyć potem przyjdzie czas na refleksje,podsumowanie :taktak:
Legio Patria Nostra
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ