Weekendowe bieganie na Podbeskidziu

Dla biegowych górali wyżynnych i nizinnych!
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Już widzę tłumy ludzi w górskiej pogoni za Jarkiem :)

Ale cieszę się, że udało się wam pobiegać - chętnie bym dołączył, ale cóż... przywiązanie do nizin zwyciężyło... no i skończyłbym podobnie jak Kubuś :)
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Następne spotkanie planowane jest dzień po półmaratonie bocheńskim,czyli 9.11 około 9.00-9.30, na parkingu pod Szyndzielnią,w Bielsku Białej. Jesli żle to opisałem to proszę mnie poprawić. W planach jest dłuższe,ale lekkie wybieganko. Trasę zaplanuje Jarkowsky,czyli biegacz górski z krwi i kości.
Każdy i każda mile widziani. Nikt nikogo nie goni,nikomu nie ucieka. Na miejscu dzielimy się na grupę szybkobiegaczy i początkujących. Umawiamy się w punkcie wyjścia na daną godzinę. To po to aby się nie pogubić.
Zapraszamy wszystkich z okolic ( może któraś z grup biegowych do nas wpadnie - okolice pięknę,pewnie będzie można spotkać doświadczonych zawodników służących radą ). Atmosfera na wspólnym bieganiu jest znakomita. Nie wiadomo kiedy mijają dwie godzinki,a o przebiegnietych kilometrach nie wspomnę.

(Edited by Irko S at 5:46 pm on Nov. 3, 2003)
Awatar użytkownika
kubus76
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

ja juz rezerwuje miejsce u Irka S w aucie na niedziele, na szczescie nie pracuje w sobote w nocy...
na bieganiu w deszczu najbardziej ucierpiala mi komórka juz 3 raz ja dzis rozbieram na czesci pierwsze bo nie chce dzialac i jak tak dalej bedzie to zamiast butow bede zmuszony kupic telefon...
melon

http://www.biegwielkoluda.pl
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jeśli wybrałbym się do Bochni mógłbym rozważyć odwiedzenie znajomych okolic...

trochę kłopotów logistycznych noclegowych czasowych...

dam znać po jutrzejszym treningu czy mam w ogóle po co jechać do Bochni
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

IrkaSie: postaram się zaprosić (albo zmusic:)) moją dziołche i jakiegoś kumpla, trasa zaploanuje oczewiście według waszych upodobań (wysokośc n.p.m.,długość, podłożeitp.)
Kubusiu: zaopatrz sie w telefon z nawigacją satelitarna :)   bo widzisz ze w extremalnych warunkach taka mała elektroniczna rzecz moze komus uratować zycie :)
OursBrunie: To jakbyś biegał w Bochni to masz tylko rzut beretem do Bielska, nocke spedzisz u brata i mógłbyś roztruchtać obolałe mięsnie po półmaratonie z nami. "BIEGAJ RAZEM Z NAMI" :)
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
 właśnie dzięki mojemu umysłowi".
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Tak dokładnie,na tej 25km trasie można zlikwidować zakwasy. Mam nadzieję,że będzie ładna sloneczna pogoda. Będzie można podziwiać widoki a nie tylko oglądać salamandry :),na szlaku. Myslę,że Jarkowsky szybko stworzy grupę biegaczy w Bielsku,wzorem SBBP oczywiście. tylko skąd my weżmiemy drugiego Fredzia ???
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Jarkovsky, jeszcze trochę a mnie przekonasz :)

ale na razie brat nie jest tym pomysłem zachwycony :(

a moj trening dzisiejszy nie poszedl najlepiej

jaka tam jest trasa w Bochni i jaką trasę szykowałbyś w Beskidach?
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Powiedz braciszkowi ze ma u mnie przechlapane!:)
Ja sam w Bochni bede biegł 1 raz i wiem tylko od Irka ze jest tam płasko wiec mam nadzieje pobic zycówke o ile temperatura nie bedzie zbyt niska i wiatr mnie nie porwie. Z drugiej strony moze byc ciezko bo miałem zastój trenijngowy w sierpniu no i człek jest już zmeczony całym sezonem no ale kurcze zycowke z "połowki" mam z Zywca a tam też nie ma lekko.
A Beskidach tak jak już mowilem ze trasy mozna wybrac na 1001 sposobow do "wyboru do koloru" i nie bój sie ze nie dasz rady bo przeca nie bedziemy sie scigac.
Ja tez mam nadzieje ze bedzie pikna pogoda bo cały tydzien jest u nas sloneczny i ciepły a jak widzisz podróze kształca - Irek tak się zachwycił sie salamandrą plamista (a nigdy wczesniej nie widział takiego dziabąga) ze z podniety tetno mu wzroslo do 160 :):):)
"Umysł jest wszystkim; mięśnie - tylko kawałkami gumy. Stałem się taki, jaki jestem,
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Z tą salamandrą to prawda. Niestety ja takich stworków nie spotykam na swoich trasach. Ostatnio biegam w krainie ślimaków tj. atakuję z każdej możliwej strony wzgórze Gołonowskie,w Dąbrowie Górniczej. Bywały czasy,że ludzie chodzili tu na ślimaki,jak na grzyby. Chyba nieżle płacili za ten kawałek mięska. Ostatnio jakby sprawa ucichła,może gatunek wymarł ( został zebrany ) całkowicie :)
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Quote: from Jarkovsky on 10:37 pm on Nov. 5, 2003
Powiedz braciszkowi ze ma u mnie przechlapane!:)
Jest usprawiedliwiony - dużo pracuje i sam by się chciał przebiec, a jeszcze zwalają mu się goście także niezręcznie byłoby mi jechać do BB...

Ja też jestem już zmęczony sezonem, właściwie zadnych przestojów u mnie nie było - chwilowa zwyżka formy jakieś 3 tygodnie temu, a teraz słabiutko... W Bochni walczyłbym tylko z nauczycielami, ale trudno mi się zdecydować. Życiówkę mam też z Żywca, ale raczej jej nie pobiję... Poza tym nie ma chętnych z Wawy i musiałbym jechać pociągiem - wszystko jakoś się średnio składa, ale zadecyduję jutro. Irko też biegnie w Bochni?

A poza tym na pewno jeszcze niejeden raz pobiegamy sobie w Beskidach :)

(Edited by ours brun at 10:53 pm on Nov. 6, 2003)
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Niestety nie jadę do Bochni. Syn ma 5 urodziny i jest imprezka. Ponadto dopiero zaczynam nowy sezon przygotowawczy. Do końca roku tylko starty kontrolne.
Awatar użytkownika
Jarek Gniewek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No dobrze nie bede juz naciskał to bratek moze spokojnie trenowac po Straconce skoro jest wytlumaczony bo podejrzewałem ze ma jakies stare zale z dziecinstwa np. ze mu nie pozyczales zabawek albo nie chciałes bawic sie z nim w piaskownicy :):):) oki tylko szkoda bo tak bys mogł dzieciom w szkole pokazac medal i sie powiedziec: No dzieciaki jestem najszybszym nauczycielem w Polsce!... no a nawet moze dyrektor jakos szkoly dał jakis awans?:) To przespij sie z tym problemem no a jak powiedziałes to na WBnP napewno spotkamy sie nie raz.

To wszytkiego dobrego dla IrkaSa juniora.
IrkuSie seniorze nie pij za duzo bo formy nie bedzie na startach kontrolnych i zeby na niedzielnym WBnP nie musiał trasy prowadzic tam gdzie jest duzo strumyków :):):)
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

W decyzji pomógł mi kolega achilles, który mówi żeby nie jechać.... A dzieci w szkole to głównie dziewczyny w wieku 19-23 lat, raczej medale z biegów na nie nie działają :hahaha: A pani dyrektor ostatnio pytała czy jeszcze biegam bo stawy się niszczą... Także poczekam do przyszłego roku, może zrobią MP nauczycieli w BG???

Do Bielska natomiast będę zaglądał i liczę że zorganizujemy niedługo jakieś śnieżne wybieganie. W przyszłym sezonie przecież WBnP rządzi :) (szykujemy choćby ważne starty we Francji?)

No Jarku pokaż tam w Bochni że jesteś najszybszy w kategorii uczniów, czekam na relację!

Dołączam się do życzeń dla Irko-juniora, udanej imprezy i niedzielnego biegania.
Awatar użytkownika
Irko S
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Dziękuję w imieniu JUNIORA!!!
Nie pozostaje mi nic innego jak kupić młodemu ( i sobie ) komplet do hokeja na lodzie,bo tylko ten sport interesuje mojego syna.
Jak tak dalej pójdzie to zapiszę go SMS Sosnowiec,może zrobi karierę sportową.
Awatar użytkownika
ours brun
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

No może w wieku 5 lat to jeszcze nie czas żeby się tak mocno jak Ty zainteresował bieganiem :) może lepszy hokej - a jak trafi do NHL to i budżet rodzinny się znacząco poprawi :)

Jarek chyba zrobił dobry wynik i go oblewa :)
ODPOWIEDZ