To wiesz że kompresja działa po wysiłku a nie w trakcie?misio80 pisze:Tez polecam - z calym szacunkiem dla niego za wynik, to duzo bzdur w jednej wypowiedzi...
Zalozyl podwojna kompresje...
Mowi ze kompesja lepiej sie sprawdza na krotkich dystansach, a jest generalnie odwrotnie
Ja jednak bardziej ufalbym lekarzom, a oni podchodza do tego zupelnie inaczej.
Ten produkt leczniczo uzywany jest od lat - nazywa sie rajstopy przeciwzylakowe...
skarpety na ultra
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 45,44
- Życiówka w maratonie: brak
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:55
- Życiówka w maratonie: 3:29
Wiem, że działa i w trakcie wysiłku i po nim:KomPot pisze:To wiesz że kompresja działa po wysiłku a nie w trakcie?misio80 pisze:Tez polecam - z calym szacunkiem dla niego za wynik, to duzo bzdur w jednej wypowiedzi...
Zalozyl podwojna kompresje...
Mowi ze kompesja lepiej sie sprawdza na krotkich dystansach, a jest generalnie odwrotnie
Ja jednak bardziej ufalbym lekarzom, a oni podchodza do tego zupelnie inaczej.
Ten produkt leczniczo uzywany jest od lat - nazywa sie rajstopy przeciwzylakowe...
http://bieganie.pl/?show=1&cat=21&id=1462
- jedz_budyn
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 46:45
- Życiówka w maratonie: brak
Na marduly miałem naderwany dwugłowy i założyłem na udo za ciasna kompresje abym mógł chociaż wystartować.... Po 2 godzinach od zbyt dużej kompresji czułem jakby mi w udzie ścięgna ocierały o żyły, kości mięśnie... Straszne uczucie które potęgowało jeszcze odczucie stanu jakbym zaraz miał mieć skurcz... Myślałem ze przegryze opaskę
na mecie jak zdjąłem poczułem ze żyje
nigdy więcej zbyt ciasnej kompresji... No chyba ze aktywność będzie na pograniczu 1-1,5 godziny...

-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:55
- Życiówka w maratonie: 3:29
Kompresja nie może być za ciasna, podobnie jak butyjedz_budyn pisze:Na marduly miałem naderwany dwugłowy i założyłem na udo za ciasna kompresje abym mógł chociaż wystartować.... Po 2 godzinach od zbyt dużej kompresji czułem jakby mi w udzie ścięgna ocierały o żyły, kości mięśnie... Straszne uczucie które potęgowało jeszcze odczucie stanu jakbym zaraz miał mieć skurcz... Myślałem ze przegryze opaskęna mecie jak zdjąłem poczułem ze żyje
nigdy więcej zbyt ciasnej kompresji... No chyba ze aktywność będzie na pograniczu 1-1,5 godziny...