Powinienem dodać że chodzi mi o starty na 1500m i 3000m
Tak przy okazji chciałbym sie też dowiedzieć czy można robić np. te w/w pompki po 2 lub 3 zakresie bo obiło mi sie o uszy że nie jest to wskazane

Co to jest bebej?bebej pisze: pompki przodem ( dwugłowy )
heh o siłe zawsze sie trzeba troszczyć byle bez przesady :P co do pompek to robie zazwyczaj 2x25 do upadłego nie robiłem jeszczetomasz pisze: Ile ich robisz na sucho (bez treningu, bez rozgrzewki - czyli na podłogę i dobijasz do wyczeprania), bo może nie musisz się o siłę troszczyć?
Tomasz, czy Ty drwisz?tomasz pisze:Już kumam bebej (chyba) - leżysz na plecach i podciągasz się drążków? Tak?![]()
b_j_j - do
Piersiowy, naramienny, dwugłowy- popraw jesli żle kombinuję.tomasz pisze:Nie drwię bebej. Tylko ja nie widzę tam pracy bicepsów, o ile o te dwugłowe Ci chodzi. Stąd moje kombinowanie z drążkami.
To dobrze sie składa, bo mam paru sprinterów i za kilka lat bedą musieli wykonywac ukierunkowany trening na siłowni - przyznaje że spytac sie goscia który czuje temat zawsze warto. Bede pytał o technike.tomasz pisze:No już nie wnikajmy w szegóły. Tylko przy pompkach nie pracują bicepsy.
Pompki z leżeniam na plach.
Głównie tylna głowa tricepsa i tylny akton barków.
Bebej - nie chodzi o anatomię. Po prostu przeżuciłem "trochę" ton żelaza swego czasu na siłowni i "czuję" mieśnia bardziej w praktyce niż w teorii. A "czuć" miesień to 90% techniki w tym sporcie.