Mam nadzieję, że koledzy/koleżanki będą w stanie mi pomóc i będę mógł skorzystać z ich dużego doświadczenia biegowego

Na pewno?Ricardo pisze: Ważne,żeby nie robić treningów na maksa
Ale pomoze.Ricardo pisze:Na pewno. Bieganie 15min na 3k nie wymaga umierania na treningach
Nie o to chodzi, ale jak ktoś pisze: "ważne" i "na pewno" chce przekazać, ze jak sie tak zrobi, to sie robi cos złego lub psującego wszystko, a to sie akurat nie zgadza i to "na pewno" sie nie zgadza.Ricardo pisze:Rolli ty tak serio? Umieranie na treningach przy takim poziomie, żeby złamać 30min na 5km też trzeba? Wiem, że lubisz cierpienie, ale czasami wystarczy pomyśleć trochę o wadze, technice biegu i ogólnej aktywności.
Ja też, uważam można trenować trochę ostrzej, a to się nie równa temu co pisałeś wcześniej. Piszesz, że taki trening niw może zrobić coś złego, a może. Jeśli nie jest przygotowanym się do jakiś przeciążeń to może się przytrafić kontuzja. Tak jaki pisał Adam Klein, że jak próbował sprinty na pełnej prędkości to zdarzyła mu się bardzo poważna kontuzja. W treningu amatorskim zawsze bezpieczniej zrobić za mało, niż za dużo.Rolli pisze:Ale pomoze.Ricardo pisze:Na pewno. Bieganie 15min na 3k nie wymaga umierania na treningach
Po pierwsze nic nie pisałem tylko komentowałem twoje "ważne" co według mnie to "nie ważne".Ricardo pisze:Przed chwilą pisałeś, że rovienia strasznie wykańczających treningów/"umierania na treningach" pomagaJa też, uważam można trenować trochę ostrzej, a to się nie równa temu co pisałeś wcześniej. Piszesz, że taki trening niw może zrobić coś złego, a może. Jeśli nie jest przygotowanym się do jakiś przeciążeń to może się przytrafić kontuzja. Tak jaki pisał Adam Klein, że jak próbował sprinty na pełnej prędkości to zdarzyła mu się bardzo poważna kontuzja. W treningu amatorskim zawsze bezpieczniej zrobić za mało, niż za dużo.Rolli pisze:Ale pomoze.Ricardo pisze:Na pewno. Bieganie 15min na 3k nie wymaga umierania na treningach
Ooooh... widzę ze nie lubisz czytać albo lubisz przekręcać wypowiedzi.Ricardo pisze:Widać, że lubisz obrażać innych ad personam
Nie wiem co po co to pisałeś. Skąd masz informacje, że Adam wykonywał takie treningi w tempie 15'/km (4km/h)? Fajnie jest się śmiać, że ktoś miał poważną kontuzję, prawda?nikt nie umarł, nikt nic sobie nie zerwał, ale takie Adamy zawsze uciekały, bo woleli truchtać po parku na wynik 15'/km
Jeszcze raz: nie interpretuj w moje wypowiedzi twoje wymyślone brednie.Ricardo pisze:Nie wiem co po co to pisałeś. Skąd masz informacje, że Adam wykonywał takie treningi w tempie 15'/km (4km/h)? Fajnie jest się śmiać, że ktoś miał poważną kontuzję, prawda?nikt nie umarł, nikt nic sobie nie zerwał, ale takie Adamy zawsze uciekały, bo woleli truchtać po parku na wynik 15'/km
Dokładnie - 25 kg miej nie wymaga umierania na treningach. Dodatkowo, mocne treningi przy takiej nadwadze najprędzej doprowadzą do kontuzji. Życie jest brutalne, tak jak nadwaga 25 kg ...Ricardo pisze:Na pewno. Bieganie 15min na 3k nie wymaga umierania na treningach