trening siłowy a szybkie bieganie

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
webostin
Dyskutant
Dyskutant
Życiówka na 10k: 44:01
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

zastanawiam się ile mogę pobiec teoretycznie najszybciej 10km bez utraty masy mięśniowej. Ważę teraz około 79 km (183cm wzrostu) i są to raczej mięśnie, mam około 15% tłuszczu w organiźmie. Biegam teraz na poziomie 4:20 (wczoraj próbowałem trochę szybciej ale się spaliłem na pierwszych 3 km bo cisnąłem poniżej 4min). Krótkie dystanse idą mi zdecydowanie lepiej. Kiedyś słyszałem jakiś wywiad z jakimś biegaczem z Afryki o tym że on nie trenuje nic poza bieganiem bo mogłyby mu urosnąć mięśnie :).

Widziałem kiedyś gościa o podobnej budowie do mnie, który wygrał zawody (około 35min po dość pogurkowatym terenie na 10km). Do tamtego momentu myślałem, że szybkie bieganie jest zarezerwowane dla skrajnie chudych :P. Pytanie moje czy ma ktoś podobne parametry jak ja i biega szybko? (tak żeby być na szpicy w biegach lokalnych, 35min powiedzmy) ?
Run hard, eat healthy, have fun. Life is good.
PKO
Awatar użytkownika
charm
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

webostin pisze:Ważę teraz około 79 km (183cm wzrostu) i są to raczej mięśnie, mam około 15% tłuszczu w organiźmie. :).
Nie chcę nic mówić, ale przy 15% tkanki tłuszczowej, to jeszcze masz z czego tracić... ;)

Wysłane z mojego LG-M200 .
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

charm pisze:
webostin pisze:Ważę teraz około 79 km (183cm wzrostu) i są to raczej mięśnie, mam około 15% tłuszczu w organiźmie. :).
Nie chcę nic mówić, ale przy 15% tkanki tłuszczowej, to jeszcze masz z czego tracić... ;)

Wysłane z mojego LG-M200 .
Jan Frodeno ma 4,5%
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pomyśl o treningu typu crossfit endurance, u mnie przyniósł znaczny wzrost prędkości. Trenowałem planem dostępnym na stronie indoorendurance
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

puchatek391 pisze:pomyśl o treningu typu crossfit endurance, u mnie przyniósł znaczny wzrost prędkości. Trenowałem planem dostępnym na stronie indoorendurance
Z tej strony ?
http://indoorendurance.pl

Ciekawe, będę miał to na uwadze.

Ile czasu takim system jechałeś ? I jakimi treningami dokładnie ?
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
puchatek391
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

genralnie jechałem 3 miesiace, ale nie regularnie bo za bardzo jestem obciązony treningami.

Trenuje 3x SPartan/Crosfit + 2-3 razy bieganie

Obecnie mój trening jest rozpisany na stronie mojego temu. i jest on trochę inny ale to dlatego że nie mam dostępu do airbika. możesz sobie luknąć w stopce mam adres strony, zakładka nasze treningi
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ