o ile się poprawię na 10k w 3 miesiące
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Hej,
Do tej pory mój najlepszy czas w treningu to 54 min. Aktualnie wracam po kontuzji - zerwanych kilka włókien brzuchatego. W tej chwili mam trzy lekkie treningi za sobą i niedługo zacznę trenować częściej i mocniej. Realnie jestem w stanie trenować 4 razy w tygodniu. Trochę kilo mi przybyło, ważę w tej chwili 90 na 182cm, do czasu startu pod koniec października powinienem ważyć ok 82-84kg. Planuję złamać 50 min i wydaję mi się, że jest to realne. Co o tym sądzicie? Czy może jestem w stanie urwać więcej? Jaki wynik jest realny?
Pozdrawiam
Do tej pory mój najlepszy czas w treningu to 54 min. Aktualnie wracam po kontuzji - zerwanych kilka włókien brzuchatego. W tej chwili mam trzy lekkie treningi za sobą i niedługo zacznę trenować częściej i mocniej. Realnie jestem w stanie trenować 4 razy w tygodniu. Trochę kilo mi przybyło, ważę w tej chwili 90 na 182cm, do czasu startu pod koniec października powinienem ważyć ok 82-84kg. Planuję złamać 50 min i wydaję mi się, że jest to realne. Co o tym sądzicie? Czy może jestem w stanie urwać więcej? Jaki wynik jest realny?
Pozdrawiam
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Nie skupiaj sie na urwaniu ilus minut tylko na poprawieniu sprawności, masy ciała. Efekty bedą.
-
- Dyskutant
- Życiówka na 10k: 01:05:25
Podepnę się pod temat.
Od 3 miesięcy "chudnę" - na razie około 7-8kg. Mam w planie jeszcze minimum 8-9 kg zrzucić. Czy ma to realny wpływ na wyniki początkującego biegacza. Bo powiem szczerze nie zauważyłem zwiększenia tempa na kilometr. poprawiła się moja wydolność, fakt - mogę teraz biec zdecydowanie dłużej niż 10 kilometrów. czasami , po biegu , mam wrażenie że mogę przebiec dwa, trzy razy tyle.
Biegam na swoim WB2....
Od 3 miesięcy "chudnę" - na razie około 7-8kg. Mam w planie jeszcze minimum 8-9 kg zrzucić. Czy ma to realny wpływ na wyniki początkującego biegacza. Bo powiem szczerze nie zauważyłem zwiększenia tempa na kilometr. poprawiła się moja wydolność, fakt - mogę teraz biec zdecydowanie dłużej niż 10 kilometrów. czasami , po biegu , mam wrażenie że mogę przebiec dwa, trzy razy tyle.
Biegam na swoim WB2....
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ma wpływ, przecież biegasz lepiej.
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
Staszek60 pisze:Podepnę się pod temat.
Biegam na swoim WB2....
A spróbuj teraz wziąć ze sobą 8 kilogramowych opakowań cukru i z nimi zrobić trening

- jabbur
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 0:38:22
- Życiówka w maratonie: 3:02:19
- Kontakt:
- maly89
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 37:44
- Życiówka w maratonie: 02:56:04
- Kontakt:
-
- Dyskutant
Super dzięki.
Tak na serio to od 2 miesięcy nie biegałem na czas , więc do końca nie wiem czy się poprawiłem czy nie .
Po 2 pierwszych tygodniach treningu ( raczej biegania bo to żaden trening) przebiegłem tę dychę z czasem 01:09:45 . Minęły następne 2 miesiące systematycznego biegania, jak napisałem powyżej zwolniłem i biegam na swoje WB2 i nawet boję się
ponowić próbę by sprawdzić ponownie wynik . Myślę że jeszcze za szybko na taki "wyczyn" .
W każdym razie dziękuję za pomoc , jestem jeszcze jak ten nietoperz : latam w ciemności i wszystkiego się czepiam
Tak na serio to od 2 miesięcy nie biegałem na czas , więc do końca nie wiem czy się poprawiłem czy nie .
Po 2 pierwszych tygodniach treningu ( raczej biegania bo to żaden trening) przebiegłem tę dychę z czasem 01:09:45 . Minęły następne 2 miesiące systematycznego biegania, jak napisałem powyżej zwolniłem i biegam na swoje WB2 i nawet boję się

W każdym razie dziękuję za pomoc , jestem jeszcze jak ten nietoperz : latam w ciemności i wszystkiego się czepiam
-
- Dyskutant
Zapisałem się ( wraz z żoną , synem i synową ...) na Krakowski Bieg Niepodległości . Na razie od 3 miesięcy biegam w sumie odcinki 10-15 km w WB2 a w porywach WB3 i 10km "wybieguję" w czasie 1h 11minut . Czuję ze mogę szybciej ale na razie nie chcę ulec kontuzji i nie robię normalnych treningów , tylko wybiegania .
Mam prośbę - gdzieś widziałem tutaj rozpiski treningów. Chciałbym , już od poniedziałku zacząć cykl treningowy: nie wiem, może uda się pobiec w granicach 50 -55 minut , w każdym razie poniżej magicznej jeszcze dla mnie godziny .
Przyznam się ze szukałem trochę ale nie potrafię znaleźć cykli treningowych. pewnie są na wyciągnięcie ręki ale jakoś ogarnęła mnie "niemoc w znalezieniu" . czy możecie podać stronę z treningami : mam około 12 tygodni na jako takie przygotowanie do mojego pierwszego w życiu wyścigu .
Mam prośbę - gdzieś widziałem tutaj rozpiski treningów. Chciałbym , już od poniedziałku zacząć cykl treningowy: nie wiem, może uda się pobiec w granicach 50 -55 minut , w każdym razie poniżej magicznej jeszcze dla mnie godziny .
Przyznam się ze szukałem trochę ale nie potrafię znaleźć cykli treningowych. pewnie są na wyciągnięcie ręki ale jakoś ogarnęła mnie "niemoc w znalezieniu" . czy możecie podać stronę z treningami : mam około 12 tygodni na jako takie przygotowanie do mojego pierwszego w życiu wyścigu .
- Dawidavila
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 35:14
- Życiówka w maratonie: Półmaraton 1:25:19
[url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... 74#p758274][b]Blog[/b][/url][b]/[/b][url=http://bieganie.pl/forum/viewtopic.php? ... 0&start=60][b]Komentarze[/b][/url]
[color=#0000FF][b]10km - 35'14''
15km - 54'14''
83km - 9:14'00''[/b][/color]
[color=#0000FF][b]10km - 35'14''
15km - 54'14''
83km - 9:14'00''[/b][/color]
-
- Dyskutant
Serdeczne dzięki. Znalazłem także te treningi ciut wcześniej ale jak to w przypowieści: osiołkowi w żłoby dano ..
mam jeszcze pytanie - co to oznacza:
2km+3x1km(4’48/km)
p3’30trucht+2km
ja myślę tak : 2 km swobodne WB2 + 1 km w tempie 4'48km ( ale są 3 powtórzenia , co pomiędzy nimi ???)
p3'30 ( co to jest ?? czyżby przebieżka pomiędzy powtórzeniami przez 3'30 truchtem ) a na koniec 2 kilometry WB2 .
Czy dobrze myślę ?
I jeszcze jedno: chyba nie dam rady biec 4'48 - za szybko dla mnie. 6' jest nawet trudne . Biegłem co prawda 700 metrów w 3'30 ale po tym umierałem przez 10 minut .
mam jeszcze pytanie - co to oznacza:
2km+3x1km(4’48/km)
p3’30trucht+2km
ja myślę tak : 2 km swobodne WB2 + 1 km w tempie 4'48km ( ale są 3 powtórzenia , co pomiędzy nimi ???)
p3'30 ( co to jest ?? czyżby przebieżka pomiędzy powtórzeniami przez 3'30 truchtem ) a na koniec 2 kilometry WB2 .
Czy dobrze myślę ?
I jeszcze jedno: chyba nie dam rady biec 4'48 - za szybko dla mnie. 6' jest nawet trudne . Biegłem co prawda 700 metrów w 3'30 ale po tym umierałem przez 10 minut .
- krunner
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 42:53
Witaj, ten trening, który sobie wybrałeś jest dla Ciebie zbyt trudny, moim zdaniem, poza tym jest trochę w skomplikowany sposób zapisany. Spróbuj tego treningu:Staszek60 pisze:I jeszcze jedno: chyba nie dam rady biec 4'48 - za szybko dla mnie. 6' jest nawet trudne . Biegłem co prawda 700 metrów w 3'30 ale po tym umierałem przez 10 minut .
http://bieganie.pl/index.php?show=1&cat=19&id=431
Możesz spokojnie zacząć od 3 tygodnia planu, taki trening spokojnie doprowadzi Cie w rejony poniżej 60 minut (pod warunkiem, że nie jesteś jakimś biegowym antytalentem

krunner
ps. WB2 to nie jest swobodny bieg, pewnie masz na myśli OWB1, wydaje mi się, że powinieneś te treningi biegać w tempach 6:30-6:45 (albo nawet słabiej, jeśli będzie zbyt trudno i będziesz wpadał w mocną zadyszkę...)