Komentarz do artykułu Pojawiło się trzecie wydanie Daniels Running Formula - recenzja
- bieganie.pl
- Zaprawiony W Bojach
Skomentuj artykuł Pojawiło się trzecie wydanie Daniels Running Formula - recenzja
- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Ten trening H przypomina nasze Zabawy Biegowe. Zwłaszcza te na końcu.
Tu masz wykres, na którym widać tę przepaść do zasypania (pomiędzy czerwona linią T i żółtą linią I)Niektórzy biegacze lubią trenować z intensywnością startową do 10 km, która z mojego punktu widzenia jest czymś pomiędzy Interval i Tempo. Ja takiemu treningowi przypisuję wartość .... i Jack umieszcza specjalnie dla intensywności 10 km odpowiednie punkty w tabeli. Czyli jednak kropla drąży skałę, w kolejnym wydaniu może w końcu zasypiemy tą przepaść pomiędzy I i T.
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
To nawet dobrze, że Daniels jeszcze tego nie "zasypał" bo jest pole dla kolejnych autorów 

-
- Zaprawiony W Bojach
to jest śmieszne, bo każdy system trzyma się kupy, a jeśli wszystkie "mają rację", to nie ma żadnych dziur. czyli dobrze, mamy kontinuum pracy od spoczynku do sprintu i losujemy gdzie strzelić 

- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
No widzisz, gdzieś już pisałeś przy okazji omawiania Danielsa o tych "dziwnych" interwałach, które ni w kij ni w oko pasowały do drugiej edycji jego książki. Nazywaliśmy je chyba I3, I4, I6, I7 albo jakoś tak na wzór T30, T40...
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Kiedyś umowność zrodziła prostotę.
Z czasem żeby jak najlepiej obrazować życie się model się tak pokomplikował, w efekcie prostota została zgubiona gdzieś po drodze. Jest inaczej, jest nowocześniej, jest trzymanie ręki na pulsie i [s]bycie w konta[/s] znaczy się bycie awangardą. Pytanie podstawowe - czy jest dzięki temu lepiej?
Się zobaczy.
PS: "W pierwszym wydaniu, wydaje mi się, że sprawa była znacznie prostsza (muszę poszukać): "
Od 2009 zaczepiałem Adama kilka razy, bo chciałem porównać pierwsze wydanie z drugim, to się zarzekał że gdzieś je wydał i już nie ma :-P
PS2: Co jest, bbcode nie działa? Nie no, jest włączony ... Dziwne ... Zostawiam, może to zainteresuje informatyka.
Z czasem żeby jak najlepiej obrazować życie się model się tak pokomplikował, w efekcie prostota została zgubiona gdzieś po drodze. Jest inaczej, jest nowocześniej, jest trzymanie ręki na pulsie i [s]bycie w konta[/s] znaczy się bycie awangardą. Pytanie podstawowe - czy jest dzięki temu lepiej?

Się zobaczy.

PS: "W pierwszym wydaniu, wydaje mi się, że sprawa była znacznie prostsza (muszę poszukać): "
Od 2009 zaczepiałem Adama kilka razy, bo chciałem porównać pierwsze wydanie z drugim, to się zarzekał że gdzieś je wydał i już nie ma :-P
PS2: Co jest, bbcode nie działa? Nie no, jest włączony ... Dziwne ... Zostawiam, może to zainteresuje informatyka.
Nazwanie psa Cezar nie robi z niego Imperatora
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Bo wtedy nie miałem, miał Krzysiek w Krakowie Teraz mam. Ale już nie pożyczam, to "Biały Kruk".rosomak pisze: Od 2009 zaczepiałem Adama kilka razy, bo chciałem porównać pierwsze wydanie z drugim, to się zarzekał że gdzieś je wydał i już nie ma :-P[/size]

-
- Zaprawiony W Bojach
tako rzecze Buki 

- yacool
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
Mateusz Listek pisze:Bo droga do sukcesu to różnorodność bodźców oraz wiadomo bez stresowe trenowanie. Ale po co tak gmatwać sprawę to ja nie wiem ... trzeba złoty środek dla siebie znaleźć i gitara.Qba Krause pisze:tako rzecze Buki
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.