MOTIVATO.PL opinie
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam. Czy korzysta, lub korzystał ktoś z tego planu treningowego ( link http://motivato.pl ) proszę o opinie lub alternatywne rozwiązania dla planu treningowego przygotowując się do startu w dniu 13.04.2014. Pozdrawiam
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 39:32
marna prowokacja...
- mclakiewicz
- Zaprawiony W Bojach
W mojej opinii szkoda zachodu... Endo, Runlog, Garmin...Kolejny dzienniczek to za dużo.
Uczestnicy HM w Bytomiu mieli dostęp premium gratis. Po kilku dniach wykasowałem swoje dane; bardzo agresywny, w sensie kupę maili wysyłał, przypomnienie o treningu, jakieś podsumowania mailem... Moja opinia - negatywna.
Uczestnicy HM w Bytomiu mieli dostęp premium gratis. Po kilku dniach wykasowałem swoje dane; bardzo agresywny, w sensie kupę maili wysyłał, przypomnienie o treningu, jakieś podsumowania mailem... Moja opinia - negatywna.
-
- Wyga
Piszesz na forum biegowym, ale nie zadajesz sobie trudu by zajrzeć w zakładkę PLANY TRENINGOWE. Zakładasz konto tylko po to aby spamować jakimiś byle czymś z fajnym zdjęcie na 'startupie'. No szkoda się bardziej rozwijać.stooowa pisze:rozwiń myśl..
stooowa pisze:proszę o opinie lub alternatywne rozwiązania dla planu treningowego przygotowując się do startu w dniu 13.04.2014. Pozdrawiam
opinię już znasz, a alternatywę też napisałem.
-
- Wyga
post do tomek_runner - nie ma jak opier... nowego użytkownika zamiast mu pomóc lub wskazać lepszy/inny kierunek. ps. stronę dobrze przejrzałem/przeglądam od kilku dobrych tygodni. więc wstrzymaj się z tymi daleko posuniętymi interpretacjami!!
- Adam Klein
- Honorowy Red.Nacz.
- Życiówka na 10k: 36:30
- Życiówka w maratonie: 2:57:48
Ta strona jest wg mnie narazie absolutnie niekompetentna i niespójna, oto trzy przykładowe treningi dla osoby przygotowującej się do 10 km 11 listopada:
Trening 7 października:
6 km
- 10 minut rozgrzewki
- bieg progresywny: 1 seria trwająca 11,5 minuty
- seria to: 2 minuty marszu + 2 minuty wolnego biegu + 1,5 minuty szybszego biegu + 1,5 minuty jeszcze szybciej + 1,5 minuty jeszcze szybciej + 0,5 minuty jeszcze szybciej + 0,5 minuty
Wygląda to na trening dla zupełnie początkującej osoby, bez konkretnych wskazań tempowych, ogólne zalecenia. Oczywiście, że można przyjąć, że taki bieg progresywny może być wymagający ale nie wiadomo dla kogo jest on skierowany, o co tu chodzi, jak szybko mamy kończyć itd
Trening 7 października:
Bieg (Bieg 14.00 km)
Pojęcia nie mam co to znaczy Bieg 14 km, nie jest to wyjaśnione
Trening 30 października:
8 km
- 10 minut rozgrzewki
- 5 serii: 3 minuty w tempie 4:17 min/km + 2 minuty truchtu
- 10 minut schłodzenia
To trening dosyć wymagający.
Wygląda to tak, jak gdyby wtorki układał jeden trener, czwartki inny a niedziele jeszcze inny i generalnie by się ze sobą nie porozumiewali.
Odradzam
Trening 7 października:
6 km
- 10 minut rozgrzewki
- bieg progresywny: 1 seria trwająca 11,5 minuty
- seria to: 2 minuty marszu + 2 minuty wolnego biegu + 1,5 minuty szybszego biegu + 1,5 minuty jeszcze szybciej + 1,5 minuty jeszcze szybciej + 0,5 minuty jeszcze szybciej + 0,5 minuty
Wygląda to na trening dla zupełnie początkującej osoby, bez konkretnych wskazań tempowych, ogólne zalecenia. Oczywiście, że można przyjąć, że taki bieg progresywny może być wymagający ale nie wiadomo dla kogo jest on skierowany, o co tu chodzi, jak szybko mamy kończyć itd
Trening 7 października:
Bieg (Bieg 14.00 km)
Pojęcia nie mam co to znaczy Bieg 14 km, nie jest to wyjaśnione
Trening 30 października:
8 km
- 10 minut rozgrzewki
- 5 serii: 3 minuty w tempie 4:17 min/km + 2 minuty truchtu
- 10 minut schłodzenia
To trening dosyć wymagający.
Wygląda to tak, jak gdyby wtorki układał jeden trener, czwartki inny a niedziele jeszcze inny i generalnie by się ze sobą nie porozumiewali.
Odradzam
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: 39:11
- Życiówka w maratonie: 3:17:00
- Kontakt:
Dzień dobry,
Jestem jednym z założycieli platformy Motivato, pozwólcie że dorzucę swoje kilka groszy
Przede wszystkim dzięki za wyrażone opinie - są dla nas bardzo cenne i na pewno weźmiemy je pod uwagę przy dalszym rozwoju aplikacji.
Odnosząc się krótko do konkretnych uwag:
@mclakiewicz: Maile przypominające o treningach są wysyłane według osobistych ustawień użytkownika - rzeczywiście na początku były domyślnie włączane, ale na bazie Waszych opinii uznaliśmy, że lepiej domyślnie ich nie wysyłać, tym bardziej, że w między czasie dodatkowo zintegrowaliśmy się z kalendarzem google, który też może przypominać o treningach
W każdym razie, wielu użytkowników ceni sobie tę funkcjonalność jako formę motywacji.
@Adam Klein: Plany treningowe w większości układane są przez doświadczonego trenera Motivato. Przy okazji wybranych imprez, organizator dostarcza swoje plany, które my dodatkowo personalizujemy - tak jak w przypadku Biegu Niepodległości.
Nie chciałbym odnosić się tu bezpośrednio do wspomnianych treningów, zauważę tylko, że musiałeś przypadkowo pominąć opis do "Biegu 14km"
Zachęcam też do dokładniejszego przetestowania naszej aplikacji przed wydawaniem tak mocnej opinii.
Jako Motivato działamy od stosunkowo niedawna - wciąż dynamicznie rozwijamy się, słuchając przede wszystkim głosów użytkowników. Zależy nam na promowaniu zdrowego przygotowania treningowego i stworzeniu platformy, która ten proces czyni przyjemnym i skutecznym.
Z wielką przyjemnością wysłuchamy wszystkich uwag i pomysłów, które macie - tutaj albo bezpośrednio na naszego maila info@motivato.pl
Pozdrawiam i życzę owocnych treningów!
Piotr
Jestem jednym z założycieli platformy Motivato, pozwólcie że dorzucę swoje kilka groszy

Przede wszystkim dzięki za wyrażone opinie - są dla nas bardzo cenne i na pewno weźmiemy je pod uwagę przy dalszym rozwoju aplikacji.
Odnosząc się krótko do konkretnych uwag:
@mclakiewicz: Maile przypominające o treningach są wysyłane według osobistych ustawień użytkownika - rzeczywiście na początku były domyślnie włączane, ale na bazie Waszych opinii uznaliśmy, że lepiej domyślnie ich nie wysyłać, tym bardziej, że w między czasie dodatkowo zintegrowaliśmy się z kalendarzem google, który też może przypominać o treningach

@Adam Klein: Plany treningowe w większości układane są przez doświadczonego trenera Motivato. Przy okazji wybranych imprez, organizator dostarcza swoje plany, które my dodatkowo personalizujemy - tak jak w przypadku Biegu Niepodległości.
Nie chciałbym odnosić się tu bezpośrednio do wspomnianych treningów, zauważę tylko, że musiałeś przypadkowo pominąć opis do "Biegu 14km"

Zachęcam też do dokładniejszego przetestowania naszej aplikacji przed wydawaniem tak mocnej opinii.
Jako Motivato działamy od stosunkowo niedawna - wciąż dynamicznie rozwijamy się, słuchając przede wszystkim głosów użytkowników. Zależy nam na promowaniu zdrowego przygotowania treningowego i stworzeniu platformy, która ten proces czyni przyjemnym i skutecznym.
Z wielką przyjemnością wysłuchamy wszystkich uwag i pomysłów, które macie - tutaj albo bezpośrednio na naszego maila info@motivato.pl
Pozdrawiam i życzę owocnych treningów!
Piotr
-
- Wyga
podeprę się opinią kolegi biegacza doświadczonego lecz amatora trenującego regularnie korzystającego z przedmiotowego planu : " plan daje rade. trenuje z nim od miesiąca przygotowując się do maratonu w łodzi w kwietniu 2014roku. z braku alternatyw na taki długi okres przygotowań(większość planów treningowych przewidzianych jest na 20-15 tygodni) wybrałem właśnie ten plan i jest dobrze!" zobaczmy czy uda mu się zrealizować zamierzony czas na tej imprezie.
-
- Wyga
A czy wiesz że od 24 listopada 2013 do 13.04.2014 jest równo 20 tygodni...stooowa pisze:podeprę się opinią kolegi biegacza doświadczonego lecz amatora trenującego regularnie korzystającego z przedmiotowego planu : " plan daje rade. trenuje z nim od miesiąca przygotowując się do maratonu w łodzi w kwietniu 2014roku. z braku alternatyw na taki długi okres przygotowań(większość planów treningowych przewidzianych jest na 20-15 tygodni) wybrałem właśnie ten plan i jest dobrze!" zobaczmy czy uda mu się zrealizować zamierzony czas na tej imprezie.
W każdym planie (niezależnie czy pod 3km czy pod maraton) jeżeli jest faza budowania bazy to możesz ją wydłużać prawie dowolnie. Wg Danielsa może to być nawet plan 24 +4 tyg. Więc weź się za trening albo zadaj konkretne pytanie.
Ja pierdziele, kolejny "magiczny" pomocnik, który ma pobudzić motywacje itd
Do tego tablet w plecaku z bieżącym dostępem do "facezbooka", " zegarek biegowy" na reke, itd, itd i mozna poczuc sie cool

A tak na marginesie to powinien byc chyba jakis dzial w stylu "reklama, spam". Rzygać sie chce, kiedy wchodze w dzial "trening" aby poczytac o treningu a tu kolejne coraz bardziej wyrafinowane formy reklamy, spamu itd

A tak na marginesie to powinien byc chyba jakis dzial w stylu "reklama, spam". Rzygać sie chce, kiedy wchodze w dzial "trening" aby poczytac o treningu a tu kolejne coraz bardziej wyrafinowane formy reklamy, spamu itd
-
- Wyga
tomek_runner pisze:A czy wiesz że od 24 listopada 2013 do 13.04.2014 jest równo 20 tygodni...stooowa pisze:podeprę się opinią kolegi biegacza doświadczonego lecz amatora trenującego regularnie korzystającego z przedmiotowego planu : " plan daje rade. trenuje z nim od miesiąca przygotowując się do maratonu w łodzi w kwietniu 2014roku. z braku alternatyw na taki długi okres przygotowań(większość planów treningowych przewidzianych jest na 20-15 tygodni) wybrałem właśnie ten plan i jest dobrze!" zobaczmy czy uda mu się zrealizować zamierzony czas na tej imprezie.
W każdym planie (niezależnie czy pod 3km czy pod maraton) jeżeli jest faza budowania bazy to możesz ją wydłużać prawie dowolnie. Wg Danielsa może to być nawet plan 24 +4 tyg. Więc weź się za trening albo zadaj konkretne pytanie.
jak napisałem nie jest to moja opinia a kolegi. sam nie korzystam z tego serwisu, nie jestem jago udziałowcem i nie czerpie z niego żadnych profitów, więc nie wiem co się czepiacie że spamuje czy reklamuje przedmiotową stronę. na moje admin może usunąć temat jeżeli zamiast coś wnieść i wyjaśnić takim laikom jak wywołuje w Was agresje i zniesmaczenie. ps tomek_runner dzięki za podpowiedź na wydłużenie fazy budowania właśnie ją realizuje a od 31.12 zaczynam już konkretny wybrany przeze mnie plan pod pierwszy maraton