Komentarz do artykułu Obóz "Biegania Naturalnego"

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
bieganie.pl
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Skomentuj artykuł Obóz "Biegania Naturalnego"
New Balance but biegowy
Kangoor5
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Odważnie i z rozmachem. Trzymam kciuki, żeby obóz doszedł do skutku.
21:00 Ognisko (warsztaty z tuningu butów biegowych)
Aż strach pomyśleć, co może być palone ;-)
"Odbywający się przez skórę recykling energii poprawia obieg krwi, dostarczając więcej sił w życiu codziennym i sporcie." - Reebok
Buty "inspirowane są samochodowym systemem zawieszenia, który siłę uderzenia zamienia w napęd." - Adidas
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

...no przecież nie kiełbaski.
Awatar użytkownika
lapka88
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 00:47:14
Życiówka w maratonie: 04:10:12

Nieprzeczytany post

W takich chwilach żałuję, że nie mieszkam w Poznaniu :(
Awatar użytkownika
Lisciasty
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

"Obóz dedykowany jest pasjonatom biegania, ludziom szukającym nowych doznań i inspiracji"
czy powyższe oznacza, że leszcze biegający 10 km w 55 minut raczej nie powinni się tam zgłaszać? :>
Pytanie jak najbardziej poważne.
Gdy na rzyci zgolę włoski, jestem piękny, jestem boski!
Qba Krause
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

jak najbardziej powinni. pasjonatem można być biegając na każdym poziomie :)
być jak brad pitt w Indiana Jonesie.

Do Things Always.

komentarze do bloga
blogspot
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Zgadza się, ten projekt przeznaczony jest dla każdego kto lubi biegać i ma żyłkę eksperymentatora.
orso82
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Oby faktycznie był dla każdego, bo ja się wybieram a wolniejszych ode mnie tam na pewno nie będzie ;)
Rudaa
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Nie o prędkość chodzi, a o jakość ;)
Na wszystkich chętnych, a niezdecydowanych jeszcze czekamy do 10 kwietnia!
Awatar użytkownika
artur_totalfit
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: 39.20
Życiówka w maratonie: 3.20
Kontakt:

Nieprzeczytany post

hej :)
super pomysł - to chyba Ty Jacek uczyłeś mojego kumpla Leszka G z trojmiasta biegać boso na stadionie w Szkalrskiej dwa lata temu
miał przyjechać na obóz do Szkalrskiej (przez fundację MW robiony) i trafił ... na inny obóz w tym samym terminie
Gigant z niego ale za to trafił na CIebie :D
a ja bez takiego GURU jak Ty ;) biegam sobie w minimusach :P
chętnie bym się pojawił ale nie wiem czy sie czasowo z moją kontuzją wyrobię
jeżeli sie nie uda to zapraszam do wawy - otworzyliśmy ze znajomymi sklep biegowy w wawie niedawno i bieganie naturalne jest nam baaardzo po drodze - więc warsztaty i wszystkie tuningi są 'welcome'
artur

----------------------------
Sport GURU
największy sklep stacjonarny dla biegaczy i triathlonistów w Warszawie (Gocław, Meissnera 1/3 róg Fieldorfa)

sportGURU.pl
sklep.sportGURU.pl
Awatar użytkownika
Buniek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 35:35
Życiówka w maratonie: 2:57:09

Nieprzeczytany post

artur_totalfit pisze:hej :)
super pomysł - to chyba Ty Jacek uczyłeś mojego kumpla Leszka G z trojmiasta biegać boso na stadionie w Szkalrskiej dwa lata temu
miał przyjechać na obóz do Szkalrskiej (przez fundację MW robiony) i trafił ... na inny obóz w tym samym terminie
Gigant z niego ale za to trafił na CIebie :D
a ja bez takiego GURU jak Ty ;) biegam sobie w minimusach :P
chętnie bym się pojawił ale nie wiem czy sie czasowo z moją kontuzją wyrobię
jeżeli sie nie uda to zapraszam do wawy - otworzyliśmy ze znajomymi sklep biegowy w wawie niedawno i bieganie naturalne jest nam baaardzo po drodze - więc warsztaty i wszystkie tuningi są 'welcome'
tak Leszek był wtedy na obozie :)
Krzysiek
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Napatrzyłem się już na sporo nóg i dlatego czasem mam kłopot z rozpoznawaniem twarzy i kojarzeniem nazwisk. Ze zgrozą stwierdzam też, że w większości oglądam nogi męskie. No paskudna sprawa ale niestety każde zajęcie ma swoje dobre i złe strony.
Jeśli chodzi o kontuzje, to mogą być bardzo przydatne, bo bywa że przyczyniają się do opamiętania się i skupienia uwagi na innych aspektach biegania, poza łupaniem kilometrów i interwałów.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Mamy już wtorek i wypada coś napisać o obozie. Pomimo niskiej frekwencji postanowiłem zrobić ten obóz z czysto hobbystycznych pobudek. Po prostu lubię takie wyzwania. Przyjechało sześć osób, które zaufały mi i miały okazję poćwiczyć ze mną, a także poznać sposób w jaki traktuję bieganie. Część uczestników wiedziała na co mają się przygotować, gdyż regularnie przychodzą na cosobotnie zajęcia BBL w Poznaniu.

W piątek zaplanowałem od razu przejść do rzeczy, praktycznie realizując wszystko to, co zazwyczaj trenujemy z grupą BBL. Jestem nastawiony na jakościowe aspekty biegania, ponieważ traktuję tę dyscyplinę bardzo technicznie. Zrealizowałem układy na koordynację ruchową w statyce, a także podczas truchtu. Te ćwiczenia stanowią w zasadzie trzon mojego programu.
W sobotę do południa zrobiliśmy oryginalną siłę biegową, a po południu nagrywaliśmy się i porównywaliśmy z tak zwanym układem wzorcowym.
Niedzielny bieg po leśnej drodze za samochodem, pozwalał na ciągłą kontrolę rytmu podczas biegu. W moim przekonaniu, takie doświadczenie wnosi najwięcej do uświadamiania sobie swoich ruchów, gdyż ewentualna korekta jest na bieżąco i na przestrzeni długiego czasu trwania biegu.
Wszystko to okraszone było zajęciami rozciągającymi i relaksującymi z elementami jogi.
Postanowiłem również mocno zaingerować w obozowy jadłospis, zupełnie odchodząc od utartych ścieżek dietetycznych, jakimi zazwyczaj podążają ludzie uprawiający bieganie.
Awatar użytkownika
klosiu
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:40

Nieprzeczytany post

W którą stronę odszedłeś od tych ścieżek i jaki był efekt?
The faster you are, the slower life goes by.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Odszedłem w dość radykalną stronę diety rozdzielnej z surowym akcentem, spodziewając się albo linczu albo zaparcia. Jako, że klimaty związane z dietą świetnie przybliża sentencja - "łatwiej zmienić religię niż dietę" wersja obicia mordy trenerowi na stołówce, wcale nie wydawała się tak niedorzeczną. Szczęśliwie jednak dla mnie, skończyło się na spowolnieniu perystaltyki.
ODPOWIEDZ