3km w 14 min
-
- Rozgrzewający Się
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam!!!!!!!!!!!
Jestem nowy na forum. Moje pytanie brzmi następująco : 3km w 14 min za 3 miesiące da radę??????
Biegam swobodnie 30 min. ostatnio przebiegnięty dystans na 3,5 km to...21,5min
Jaki trening na ten dystans????? Moja waga 100kg wzrost 182
Wiem , że jest mało czasu a ja jestem zapuszczony więc moja prośba do użytkowników co zrobić z tym fantem?????
Chciałbym zaznaczyć również , że mam pewne problemy z mięśniami ..piszczelowymi.. tzn nie mogc wyczuć co i jak ale zdarza się , że w trakcie biegu mi drętwieją i dalszy bieg jest niemożliwy.
I oczywiście pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!!!
Jestem nowy na forum. Moje pytanie brzmi następująco : 3km w 14 min za 3 miesiące da radę??????
Wiem , że jest mało czasu a ja jestem zapuszczony więc moja prośba do użytkowników co zrobić z tym fantem?????
Chciałbym zaznaczyć również , że mam pewne problemy z mięśniami ..piszczelowymi.. tzn nie mogc wyczuć co i jak ale zdarza się , że w trakcie biegu mi drętwieją i dalszy bieg jest niemożliwy.
I oczywiście pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!!!
-
- Wyga
- Życiówka na 10k: 35.57
- Życiówka w maratonie: 3.05.27
Jeśli teraz biegasz 3km w ok. 20min.
Hmm nie jestem ekspertem,ale do 14min. To ``trochę`` Ci brakuje szybkości. A w 3 m-ce,jeśli nie masz naturalnie w genach-nogach itp.to może być ciężko.
Nie wszystko da się wypracować,szczególnie w 3-m-ce.
Nogi Ci drętwieją,ponieważ mięśnie i ścięgna nie są przyzwyczajone do takiego wysiłku.Jeśli nic wcześniej nie robiłeś, a teraz chcesz biegać i to jeszcze na wynik musisz uważać na kontuzję,bo tutaj Twoja waga niestety odgrywa kluczową rolę..Obciążasz stawy itd. stąd problemy prawdopodobnie.
Hmm nie jestem ekspertem,ale do 14min. To ``trochę`` Ci brakuje szybkości. A w 3 m-ce,jeśli nie masz naturalnie w genach-nogach itp.to może być ciężko.
Nie wszystko da się wypracować,szczególnie w 3-m-ce.
Nogi Ci drętwieją,ponieważ mięśnie i ścięgna nie są przyzwyczajone do takiego wysiłku.Jeśli nic wcześniej nie robiłeś, a teraz chcesz biegać i to jeszcze na wynik musisz uważać na kontuzję,bo tutaj Twoja waga niestety odgrywa kluczową rolę..Obciążasz stawy itd. stąd problemy prawdopodobnie.
Czasem biegam po górkach..
5k - 17:20s. , 10k - 35:57s. , Cross maraton Dst. 42.2 km - 03:05:27s. , 21.1k -01:26:51 , przewyższenie w górę 495m
5k - 17:20s. , 10k - 35:57s. , Cross maraton Dst. 42.2 km - 03:05:27s. , 21.1k -01:26:51 , przewyższenie w górę 495m
- wojtekwydmuch
- Wyga
Przede wszystkim schudnij Nie wiem jak jestes zbudowany ale jeśli piszesz zapuszczony to myślę że możesz bezpiecznie 12 kilo w te 3 miesiące - jak się mylę niech ktoś poprawia.
Jak zredukujesz te 12 kilo ide o zakład że zrobisz te 14 minut. Oczywiście trenować bieganie też musisz
Na portalu znajdziesz plany treningowe.
Jak zredukujesz te 12 kilo ide o zakład że zrobisz te 14 minut. Oczywiście trenować bieganie też musisz
Na portalu znajdziesz plany treningowe.
-
- Rozgrzewający Się
Dzięki serdeczne!!!!!!!!Zrzucić ok ale jaki trening do tego zrzucenia????Tak ,żeby nie obciążać stawów za mocno ale też żeby nie bylo to tylko długie wybieganie a nic z szybkości. Macie jakies pomysły?????? w dziale treningi wszystko pięknie ale podejrzewam, że te treningi są raczej dla ludzi nie zapuszczonych
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
znam takich, co zaczynają biegać i twierdzą, że biegają 3km w 7 minut więc może kolega ma problem z odległością a nie czasem bo 3km w 20 min to szybki marszkristo79 pisze:Jeśli teraz biegasz 3km w ok. 20min.
-
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
biegaj coraz dłużej - zwiększaj czas wysiłku o kilka minut co jakiś czas - jak dojdziesz do 45 minut biegu to 3km powinieneś biegać już w zaplanowanym czasie bez żadnych planów treningowychcorey121 pisze:Uwierz mi 3,5km w dwadziescia pare minut.............zatopek to ja nie jestem
-
- Zaprawiony W Bojach
Powiem szczerze, że w pierwszej chwili chciałem Ci napisać, że obawiam się że raczej się nie uda ale dobrze że ugryzłem się w język (tudzież w palec na klawiaturze). Pomyślałem chwilę i... przecież ja to już zrobiłem! Ale od razu zaznaczam, że to nie było celowe ani dokładnie planowane i najlepiej gdybyś skupił się właśnie na schudnięciu i poprawieniu kondycji, a wyniki przyjdą samecorey121 pisze:Jestem nowy na forum. Moje pytanie brzmi następująco : 3km w 14 min za 3 miesiące da radę??????
Na swój pierwszy biegowy trening wyszedłem 29 sierpnia 2011 roku, ważąc 101kg przy wzroście 182cm. Niewiele ponad 3 miesiące potem, dokładnie 3 grudnia, w ramach testu na zajęciach BBL pobiegłem 3km w 13:50 Jak już pisałem, nie planowałem z góry tego testu - po prostu akurat był robiony, więc postanowiłem spróbować się pierwszy raz na takim dystansie.
Nie jestem ekspertem ale co do konkretnego planu radziłbym zrobić tak jak ja: Odchudzanie z bieganiem.pl oraz odżywiać się rozsądniej (żadnych dziwnych diet, po prostu jedz trochę mniej). Do opisanych w tym planie ćwiczeń ogólnorozwojowych dorzuć jeszcze przed bieganiem ćwiczenia na ból piszczeli, a 2-3 razy w tygodniu ćwiczenia stabilności ogólnej. Jeśli w pewnym momencie zauważyłbyś, że przez jakiś czas (np. 2 tygodnie) Twoja waga zatrzymała się w miejscu, w końcówce treningów zastąp bieg ciągły przebieżkami (np. takimi jak opisane w planie Szczupła sylwetka). Powinny pobudzić Twój metabolizm i zwiększyć nieco Twoją szybkość.
Życzę powodzenia i trzymam kciuki!
- nefreeo
- Wyga
- Życiówka na 10k: 53m:52s
Jako że ja też jestem świeżynka to podam ci coś na moim przykładzie.
Zacząłem biegać od początku roku . Wzrost i waga 190/80
Ostatniego stycznia dystans 3km pokonałem w 19,30 min
Ostatniego lutego (wczoraj) 3km pokonałem w 16,18 min
Zgodzę się z przedmówcami, nic na siłę bo się zniechęcisz, przemęczysz, nie daj Boże kontuzje, które cię spauzują.
Poza biegami warto poćwiczyć - ja np. robię brzuszki, przysiady, krzesełko przy ścianie. Kilka serii dla wzmocnienia.
Przesadziłem ostatnio 3 dni pod rząd po ponad 10km i czuję się zmęczony i nogi bolą (za głupotę trzeba płacić)
Praca, praca, praca. Nie wszystko na raz.
Pozdrawiam.
Zacząłem biegać od początku roku . Wzrost i waga 190/80
Ostatniego stycznia dystans 3km pokonałem w 19,30 min
Ostatniego lutego (wczoraj) 3km pokonałem w 16,18 min
Zgodzę się z przedmówcami, nic na siłę bo się zniechęcisz, przemęczysz, nie daj Boże kontuzje, które cię spauzują.
Poza biegami warto poćwiczyć - ja np. robię brzuszki, przysiady, krzesełko przy ścianie. Kilka serii dla wzmocnienia.
Przesadziłem ostatnio 3 dni pod rząd po ponad 10km i czuję się zmęczony i nogi bolą (za głupotę trzeba płacić)
Praca, praca, praca. Nie wszystko na raz.
Pozdrawiam.
-
- Rozgrzewający Się
Ja taki wynik zrobiłem w ciągu miesiąca tylko trzeba dodać że wtedy jak zaczynałem biegać już trenowałem mma zaczynałem z wagą 89kg wzrost 185 po miesiącu treningu mma A po treningu różnie A to 5km sobie przebieglem na spokojnie A to 3km pomiędzy treningami jak biegałem to starałem się jak najszybciej ponieważ wiedziałem że mój organizm jest wypoczęty A i również przed bieganiem mniej więcej 30 min wypiłem sobie taką małą kawkę Ale bardzo mocna aby się pobudzić moja waga w ciągu miesiąca spadła o 8kg 200g mój wynik na 3km to 14min I nawet zrobiłem swoją życiowy dystans 15km A co do diety jakąś tam trzymałem Ale nie na siłę chodziło mi tylko o to aby dostarczyć wszystkich składników do organizmu tak że jak się chce to się da i wcale nie byłem "przetrenowany" "przemeczony"