W kilku miejscach znalazłem radę żeby nie łączyć interwałów z innymi rodzajami treningów ale nigdzie nie znalazłem czemu mam tego nie robić :-/ Macie jakieś pomysły?
Krzysiek
Trening interwałowy to trochę inna bajka. Trzeba mieć już troche nabieganej bazy tlenowej i reprezentować pewien poziom sportowy. J.Daniels w Swojej książce trening interwałowy zaleca zawodnikom którzy spełniają warunek pewnego pułapu VDOT. Zawodnicy mniej wytrenowani nie powinni takiego treningu w ogóle wykonywać.kblaszke pisze: Żeby pikawa nie stanęła lepie nie łączyć... No ja nie wiem...No to pytam
Przyznam, że robię interwały w ramach zajęć fitness. Trenuję HIIT na rowerku stacjonarnym. Boję się biegać tą metodą bo właśnie wychodzę (mam nadzieję) z kontuzji łydek i wolę ich nie przeciążać. Chodzi mi o to czy jest jakieś racjonalne wytłumaczenie zakazu łączenia HIIT z innymi rodzajami treningu?Jurek Kuptel pisze:Trening interwałowy to trochę inna bajka. Trzeba mieć już troche nabieganej bazy tlenowej i reprezentować pewien poziom sportowy. J.Daniels w Swojej książce trening interwałowy zaleca zawodnikom którzy spełniają warunek pewnego pułapu VDOT. Zawodnicy mniej wytrenowani nie powinni takiego treningu w ogóle wykonywać.kblaszke pisze: Żeby pikawa nie stanęła lepie nie łączyć... No ja nie wiem...No to pytam