test coopera
- referee
- Wyga
Z racji wykonywanego zawodu (sędzia piłki nożnej), jestem zmuszony biegac test coopera dwa razy w roku. Proszę o rady jak sie mozna przygotowywac do tego testu zeby wypasc jak najlepiej i zeby nigdy nie miec kłopotu osiagnąć wynik 3200m w 12 min. Pozdrowienia dla maniaków biegania!!!
KAFAREX TEAM
-
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
to tempo 3.45/km
ja bym robił dużo regularnego truchtania i dodatkowo 2 razy w tygodniu jakieś zabawy biegowe w tempie 4.00/km teraz, a na miesiąc, dwa przed sprawdzianem w tempie 3.45, np. 10x2minuty, 2 minuty w truchcie lub kompinacje (5x4min, 3x5min). Mi taki trening robił dobrze nawet do biegów dłuższych.
Ale generalnie, jeśli chcesz biegać w tempie 3.45 na zawodach to w żadnym treningu nie begaj szybciej, bo to strata czasu.
To tyle na szybko co mi przyszło do głowy.
ja bym robił dużo regularnego truchtania i dodatkowo 2 razy w tygodniu jakieś zabawy biegowe w tempie 4.00/km teraz, a na miesiąc, dwa przed sprawdzianem w tempie 3.45, np. 10x2minuty, 2 minuty w truchcie lub kompinacje (5x4min, 3x5min). Mi taki trening robił dobrze nawet do biegów dłuższych.
Ale generalnie, jeśli chcesz biegać w tempie 3.45 na zawodach to w żadnym treningu nie begaj szybciej, bo to strata czasu.
To tyle na szybko co mi przyszło do głowy.
ENTRE.PL Team