przerwa w treningu z powodu choroby
-
- Stary Wyga
- Życiówka na 10k: brak
- Życiówka w maratonie: brak
Witam
Za 1,5 tygodnia mam maraton we Frankfurcie a mnie dopadla choroba. temperatura 38,5, bol gardla i katar.
Mam pytanie czy taka choroba wplywa powaznie na wynik uzyskany w maratonie przyjmujac ze do tej pory robilem okolo 100 km tygodniowo? Czy mzoe zaryzykowac i po 2,3 dniach zaryzykowac delikatny trucht. jakie sa Wasze zdania na ten temat
pzdr
Za 1,5 tygodnia mam maraton we Frankfurcie a mnie dopadla choroba. temperatura 38,5, bol gardla i katar.
Mam pytanie czy taka choroba wplywa powaznie na wynik uzyskany w maratonie przyjmujac ze do tej pory robilem okolo 100 km tygodniowo? Czy mzoe zaryzykowac i po 2,3 dniach zaryzykowac delikatny trucht. jakie sa Wasze zdania na ten temat
pzdr
Adam
- Mirkas
- Zaprawiony W Bojach
Ja miałem 38 stopni,przed MW.Specjalnie nie czułem żeby sie odbiło,ale troche napewno.Przede wszystkim musisz zlikwidowac objawy choroby.Temperature,bół ardła,katar. Przeciez z tym nie pobiegniesz.Uzyj wszystkich mozliwych domowych sposobów.Uwazaj na antybiotyk,jezeli bierzesz oraz leżenie w łóżku.Trochę gimnastyki rozciągającej.g mnie jak przejdzie temperatura to mozesz wyjść na małe przebiezki. Tylko w dobrą pogode.
Jak biegałeś 100 km/tydz,to forma tak szybko nie powinna zniknąć.
Powodzenia
Jak biegałeś 100 km/tydz,to forma tak szybko nie powinna zniknąć.
Powodzenia
Mirek K
-
- Stary Wyga
dzieki chlopaki za slowa otuchy ))
Krzychu jak tam Twoje przygotowania do Franfurtu?? Mnie zmogla grypa ((. i zamiast biegac to leze w lozku z temperatura.
Biegles moze w biegi Wlosika??
Krzychu jak tam Twoje przygotowania do Franfurtu?? Mnie zmogla grypa ((. i zamiast biegac to leze w lozku z temperatura.
Biegles moze w biegi Wlosika??
Adam
- krzycho
- Zaprawiony W Bojach
Włosik? Sprinty? nieee...
W zeszłą sobotę rozwaliłem kostkę, było podejrzenie skręcenia i przez parę dni chodziłem jak Quasimodo. W czwartek potruchtałem, w piątek już biegałem godzinę, a wczoraj Błonia były.
Bedzie dobrze, tylko wykuruj sie...
W zeszłą sobotę rozwaliłem kostkę, było podejrzenie skręcenia i przez parę dni chodziłem jak Quasimodo. W czwartek potruchtałem, w piątek już biegałem godzinę, a wczoraj Błonia były.
Bedzie dobrze, tylko wykuruj sie...
[i]i taaak warrrto żyć[/i]
k
k
- Rudzik
- Zaprawiony W Bojach
- Kontakt:
soczek z malin polecam i duuuzo czosnku (nie zbijaj na sile temperatury)
gg 46090
-
- Wyga
Ja cały tydzień przed 25OSMW byłam chora jak pies i na dodatek musiałam chodzić do pracy. Potem w czwartek, piątek i sobotę padłam i nie wychodziłam z łóżka. Ale w niedzielę stanęłam na starcie i było OK. Polecam duże ilości aspiryny z Vit C i duuużo leżenia i lenistwa.
-
- Stary Wyga
Nobbie: gratulacje, po takim tygodniu zdecydowalas sie na start to duza odwaga.
malinki, czosnek, miod, cytrynka wszystko wcinam wielkimi ilosciami, moze jeszcze w tym tygodniu pojde na trening )))
pzdr
malinki, czosnek, miod, cytrynka wszystko wcinam wielkimi ilosciami, moze jeszcze w tym tygodniu pojde na trening )))
pzdr
Adam
- miroszach
- Zaprawiony W Bojach
- Życiówka na 10k: 38:06
- Życiówka w maratonie: 3:07:51
Taki odpoczynek tuz przed maratonem moze wplynac tylko pozytywnie na wynik. Nie ma sie czym przejmowac.
[b][i]Dzień bez biegania
To dzień regenerownia
[/i][/b]
To dzień regenerownia
[/i][/b]