Biegające vipy

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
Hubert
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tak z ciekawości, bo może to kogoś interesuje (np mnie ;) ), chciałem zgromadzić mini kompedium, na temat "jak trenują bieganie 'wielcy' tego świata". Chodzi mi tylko o ludzi nie związanych ze sportem.

Na pierwszy rzut pójdzie dwóch polityków:

Grzegorz Kołodko - biega dzień w dzień (nawet na wyjazdach) rano, zawsze po 12 km, co zajmuje mu przeciętnie godzinę. Według tego co mówi zamierza przebiegać 4 maratony rocznie. Plotka głosi, że podczas negocjacji w Kopenhadze, po porannym treningu ochrona hotelu nie chciała go wpuścić do środka, uznając być może za zwykłego "dresiarza" ;) .

George Dablju Bush - biega 5,6 razy w tygodniu, mniej więcej 3 mile. Trening odbywa zdaje się w południe, ładując baterie na dalszą, jakże stresującą pracę. Z dumą wspomina o bieżni mechanicznej w Air Force One, z której korzysta podczas dłuższych lotów, np do Europy. Przebiegł Houston Marathon w 1993 z czasem 3:44.
Quidquid latine dictum sit, altum videtur - cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Hubert
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

.. a i zapomniałem dodać żebyście teraz wy coś napisali, bo na razie nikt inny nie przychodzi mi do głowy :niewiem:
Quidquid latine dictum sit, altum videtur - cokolwiek powiesz po łacinie, brzmi mądrze.
Awatar użytkownika
romek
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Biegam jak mam ochotę i też czuję się VIP'em - o to Ci chodziło :)?

Bieganie dla wszystkich. Nie ma ludzi nieważnych.
Awatar użytkownika
Hubert
Wyga
Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Nie chodziło mi oto że jedni są ważniejsi od drugich. Chodzi mi oto, że ze względu na na to iż vipów każdy zna, można - mówiąc o ich treningach - dodatkowo motywować ludzi do biegania.

Poza tym stanowi to argument dla tych, którzy uważają, że bieganie dobra rzecz ale teraz nie mają czasu bo muszą pracować. Taki prezydent wbrew pozorom ma naprawdę totalnie napięty terminarz, a jednak codziennie znajduje czas na bieganie. Nie wiem jak innych, ale mnie to nieźle motywuje.

PS.  Jerzy Skarżyński też posłużył się vipem - Joshką Fischerem (czy jak go się tam pisze) w swojej książce, właśnie po to aby zainspirować niezdecydowanych.
kledzik
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Fischer przestal biegac i tyje w szybkim tempie, co z zainteresowaniem obserwuje niemiecka prasa :)

kledzik
Awatar użytkownika
Mirkas
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

A najlepsze jest to że w biegu ,na starcie wszyscy są równi. Nie pomoga najwieksze pieniadze i doswiadczenie.Tak samo sie pocą,slinią,chwieją ze zmeczenia. Nie ma takiej innej sytuacji w zyciu że mozna dołozyć Vip-owi .
Ale satysfakcja. Chyba że nie:)
Mirek K
Awatar użytkownika
Karola
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Mnie chyba bardziej do biegania motywuje to że jak napisał Mirkas "na starcie wszyscy są równi".
Miło jest mieć świadomośc że stoi się na starcie, a potem biegnie z mistrzynią lub mistrzem świata, rekordzistką lub rekordzistą świata... To nic że w takim tłumie :) .
ODPOWIEDZ