https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4000471/
Dlaczego nie powinno?
Ja bym powiedział, że to stwierdzenie obiektywnie opisujące rzeczywistość - faktycznie istnieje szereg badań, które dają powody by wierzyć w tą tezę. To dość dziwne by określać takie stwierdzenie mianem "szkodliwego". Może autor powinien był podlinkować takie badania, tak żeby każdy mógł zrozumieć co konkretnie miał on na myśli w swojej wypowiedzi, ale jak na moje to to by było na tyle jak chodzi o szkodliwą działalność.
Stosujesz to przerysowanie żeby podważyć wiarygodność tej publikacji czy w jakimś innym celu, bo nie rozumiem? Duże siły wywierane na stawy nie muszą wywołać kontuzji (więc Kipczog nie musi się popsuć), ale u nieprzygotowanego na te siły biegacza zwiększą prawdopodobieństwo wystąpienia kontuzji - co w tym kontrowersyjnego?
Nie, wszystkiego co wymieniłeś nie przeczytałem. A Ty?pawo pisze:Przeczytałeś cały artykuł Filipa i to co w odnośniku, to o kadencji, a tam odnośnik do badań i te badania?
Przeczytałem artykuł „Effects of 12-week cadence retraining on impact peak, load rates and lower extremity biomechanics in running” (który cytuje Filip w swoim artykule o kadencji) i z tego co rozumiem, autorzy stawiają tę samąŚwieżak pisze:Nie, wszystkiego co wymieniłeś nie przeczytałem. A Ty?pawo pisze:Przeczytałeś cały artykuł Filipa i to co w odnośniku, to o kadencji, a tam odnośnik do badań i te badania?
No i pięknie, deal!