Carrera Femenina por 5K

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Viki_83 pisze: 13 lip 2023, 19:54 A ja jestem ciekawa czy jest szansa na ciąg dalszy czy ten projekt został już całkiem pogrzebany?
Przecież yacool obiecał, że bezterminowo. Rejestrujesz się w tym temacie, umawiasz z Panem Jackiem, gumy w plecak i do Poznania, a za dwa miesiące parkrun Kraków. Proste.
yacool pisze: 13 lip 2023, 14:14 Pawo, coś dalej w temacie działacie, czy to była jednorazowa akcja? Progres bardzo fajny i może warto pociągnąć to dalej.
Jednorazowa akcja, choć co jutro przyniesie tego wiedzieć nie możemy. "A co jakby coś innego, dłuższego" - na Denali se wejdź, wyżej niż piątka. Rzuciłem. Za dwie godziny dostałem linka: https://www.nwg.com.pl/korona-ziemi/denali-2022/

A w ogóle mam wrażenie, że nie chodzi Ci o bezimienną femeninę. :niewiem:
No nie odzywam się bo, jakoś nie mam nic mądrego do powiedzenia, cały czas mi jest źle i wstyd za nas wszystkich w sprawie Adama. To co się wydarzyło to podłe po prostu, a poza tym co tu pisać jak nie wiadomo co wypada, a co nie.
No i czasu będzie mało bo dostałem propozycje pracy życia, posadę trenera, w zasadzie coś pomiędzy trenerem a wodzirejem. Nienormowany czas pracy, wynagrodzenie 50 zł brutto miesięcznie. Niby nie mam czasu na pracę życia w swoim życiu, ale przez rok na jakieś Saucony by zarobił, to może się skusze.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Anonimowość jest osłoną przed hejtem. Mam z tym doświadczenia niestety, dlatego może lepiej niech takie projekty będą pod pseudonimem. Dajmy na to "Inka sub20" i gra. Chodzi o przełamanie tego co lansuje teraz portal, czyli jazdy z prądem i modą, żeby przypodobać się masowemu odbiorcy.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

pawo pisze: 14 lip 2023, 14:02 No i czasu będzie mało bo dostałem propozycje pracy życia, posadę trenera, w zasadzie coś pomiędzy trenerem a wodzirejem. Nienormowany czas pracy, wynagrodzenie 50 zł brutto miesięcznie. Niby nie mam czasu na pracę życia w swoim życiu, ale przez rok na jakieś Saucony by zarobił, to może się skusze.
Witamy w klubie?
Odpowiedzialność za siebie jest łatwa, za kogoś bardzo trudna.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Rolli pisze: 14 lip 2023, 15:27 Odpowiedzialność za siebie jest łatwa
Uuu, śmiała teza. Moim zdaniem trudna, a poza tym ta odpowiedzialność za siebie wpływa na innych.
A za innych prościzna, wiem bo miałem starych rodziców, mam żonę i dziecko, przez wiele lat zatrudniałem ludzi, no i ta zgraja sportowa, wszyscy musieli się najeść najpierw, a ja wtedy jak coś zostało. :hahaha:

Przy okazji mała aktualizacja, Inka w październiku piątkę pobiegła w 22:40.
Aha, jakby ktoś pomyślał, że gumy i dwusetki zawsze dadzą ponad dwie minuty w kilka tygodni, to nie prawda raczej jest. W tym przypadku była i jest duża rezerwa i brak mocniejszego treningu, obstawiam, że jest potencjał na co najmniej 17 minut, nawet teraz w tym wieku.. Szkoda, że szkoła nie działała jak należy.
Pamiętam jak chłopak Jarek miał na imię, przyszedł na stadion i pobiegł bez żadnego treningu na żużlu w tenisówkach 400 metrów w 53,50, a z wuefu miał tróje, bo stroju nie nosił.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Szef izraelskiego rządu został przewieziony do szpitala, gdy zasłabł w swoim domu w Cezarei na północy kraju."Wczoraj (piątek) byłem z żoną nad Jeziorem Galilejskim, w słońcu, bez kapelusza, bez wody... to nie był dobry pomysł" - powiedział Netanjahu. "Dzięki Bogu czuję się bardzo dobrze" - dodał.
To tak a propos odpowiedzialności za siebie.
W przesłaniu wideo ze szpitala Netanjahu zaapelował: mam do was jedną prośbę, jesteśmy w środku fali upałów, więc proszę was, spędzajcie mniej czasu na słońcu, pijcie więcej wody i obyśmy wszyscy mieli dobry tydzień".
Odpowiedzialność za innych jest łatwa. Wystarczy przesłanie.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Tych wuefistów trzeba ruszyć. Do odpowiedzialności może na początek.

I druga kwestia, to weryfikacja metody treningowej. Parametryzacja biegania od strony fizjologicznej, to wciąż słabo jest z tym. Monitorowanie poziomu kwasu, co kółko, to jeszcze nie kontrola jego produkcji i utylizacji. Dobrze mówię? Bo najlepiej to by było biopsję, co kółko robić. Tylko skąd brać próbki, z łydki, z uda, czy z dupy? No i czy zasklepią się rany, czytaj: czy zawodnik zdąży się zregenerować za trzy dni na kolejny akcent i biopsje?

Może więc parametryzacja od strony biomechanicznej? Tutaj też są problemy. Na przykład z zimnymi lutami.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 16 lip 2023, 07:18 Tych wuefistów trzeba ruszyć. Do odpowiedzialności może na początek.

I druga kwestia, to weryfikacja metody treningowej. Parametryzacja biegania od strony fizjologicznej, to wciąż słabo jest z tym. Monitorowanie poziomu kwasu, co kółko, to jeszcze nie kontrola jego produkcji i utylizacji. Dobrze mówię? Bo najlepiej to by było biopsję, co kółko robić. Tylko skąd brać próbki, z łydki, z uda, czy z dupy? No i czy zasklepią się rany, czytaj: czy zawodnik zdąży się zregenerować za trzy dni na kolejny akcent i biopsje?

Może więc parametryzacja od strony biomechanicznej? Tutaj też są problemy. Na przykład z zimnymi lutami.
Nic nie trzeba. Można zrobić badania na przykładowych jednostkach i przenieść na plany treningowe ogólnej ogólności. Specjalizacja potrzebna dopiero na bardzo wysokim poziomie.

Jestem tez ciekawy, kiedy dojrzejesz do tego, żeby napisać: pracujemy nad biomechanika i (!!!!) fizjologia. Ze nie "ten przeciw temu" tylko "to i to".
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pawo pisze: 15 lip 2023, 23:49 obstawiam, że jest potencjał na co najmniej 17 minut, nawet teraz w tym wieku..
No zobaczymy.
Ja musze sie męczyć z W15 (wielka) maruda. No i sub18 chyba będzie w tym roku. Ale bardziej by mnie interesowało 2:15 na 800m Ale ona sie wiecznie kłuci ze chce LD. Ale biegać długich tez nie chce.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

yacool pisze: 16 lip 2023, 07:18 Może więc parametryzacja od strony biomechanicznej? Tutaj też są problemy.
Nieważne od jakiej strony, ważne, żeby mieć oczy i nimi patrzeć. Jak dziecko od urodzenia całe dnie rysuje maluje i lepi jakieś figurki, to nie kształcę go na dentystę bo dobry zarobek tylko wysyłam na ASP, choć na sztuce znam się marnie.
Rolli pisze: 16 lip 2023, 08:41
pawo pisze: 15 lip 2023, 23:49 obstawiam, że jest potencjał na co najmniej 17 minut, nawet teraz w tym wieku..
No zobaczymy.
Właśnie niczego nie zobaczymy bo już za późno, dorosła kobieta nie zacznie uprawiać wyczynowo biegania. Na takie rzeczy jest czas w okresie szkolnym i studenckim.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

pawo pisze: 16 lip 2023, 10:07 Właśnie niczego nie zobaczymy bo już za późno, dorosła kobieta nie zacznie uprawiać wyczynowo biegania. Na takie rzeczy jest czas w okresie szkolnym i studenckim.
A to czemu? 32 to nie starość.
Awatar użytkownika
yacool
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na trening tak, ale na podporządkowanie pod trening regenu już nie. Niestety, ale życie codzienne będzie zaburzać odpoczynek.
ODPOWIEDZ