trening 10 km wg lydiarda

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Yahoo
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 43:30
Życiówka w maratonie: 3:44:25

Nieprzeczytany post

Tego pana chyba wszyscy znają:
https://m.youtube.com/watch?v=3ajWijDGIXQ
"Ból jest nieunikniony.Cierpienie jest wyborem."
Haruki Murakami, z książki: 'O czym mówię, kiedy mówię o bieganiu?'
PKO
romanlo
Wyga
Wyga
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Trener fitness naprawił uszkodzony kręgosłup i stawy po upadku ze spadochronu? Powinnibgo zatrudnić w polskim nfz.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

Jurek z Lasu pisze:Moje wypowiedzi pisane są pod kątem szkoły Lidiarda, gdzie duży nacisk kładziemy na spokojny kilometraż +100/tydz, wszak w tym wątku założonym przez autora stanowi to element wyjściowy. Szkoła ta bliska jest temu co biegam, dlatego zabrałem głos w tej dyskusji.

Nie znam się na treningu pod dystanse średnie (nigdy tego nie biegałem i z racji mojego wieku raczej biegał nie będę), dlatego wypowiedzi Rolli-ego odnośnie tego typu biegania pozostawię bez komentarza a jedynie chętnie poczytam.
Chyba nie jesteś starszy ode mnie.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

marcinostrowiec pisze:mnie meczy tylko intensywnosc
Bzdury
Awatar użytkownika
spaw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:40
Życiówka w maratonie: 3h28

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:Nie rozumie. Niektórzy biegają mało i szybko, bo tak lubią. Albo tylko mało.
A niektórzy mają taką genetykę, że muszą się mocno powstrzymywać przez zbyt ciężkim treningiem, biegać dużo mniej i dużo wolniej niż by chcieli.
Oczywiście ignorant i buc zaprzeczy temu.
BLOG viewtopic.php?f=27&t=59722
Kom viewtopic.php?f=28&t=59723
40lat, 98kg, 190cm, biegam od 2007
400m 0:55, 800m 2:04, 1000m 2:48,
1500m 4:30, 3000m 10:25, 5000m 18:38,
10km 41:40, Maraton 3h28
romanlo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Idąc twoim tokiem rozumowania jeśli mam genetykę do szybkiego biegania to po co się powstrzymywać???

geny vs talent vs ciężka praca --- mam 25 lat i dalej nie wiem w co wierzyć.................... help me pls
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

romanlo pisze:Idąc twoim tokiem rozumowania jeśli mam genetykę do szybkiego biegania to po co się powstrzymywać???

geny vs talent vs ciężka praca --- mam 25 lat i dalej nie wiem w co wierzyć.................... help me pls
w obietnice PIS
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Forumowym nauczycielom gramatyki ortografii oraz stylu mówie zdecydowane NIE
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

spaw pisze:
Rolli pisze:Nie rozumie. Niektórzy biegają mało i szybko, bo tak lubią. Albo tylko mało.
A niektórzy mają taką genetykę, że muszą się mocno powstrzymywać przez zbyt ciężkim treningiem, biegać dużo mniej i dużo wolniej niż by chcieli.
Oczywiście ignorant i buc zaprzeczy temu.
Nikt ci tego nie zaprzeczy, bo 99% tutaj piszących maja taka genetykę i chcieli by biegać dużo więcej i dużo szybciej jak mogą. Szost i Kszczot tez się do nich zaliczają. :lalala:
Awatar użytkownika
spaw
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 41:40
Życiówka w maratonie: 3h28

Nieprzeczytany post

romanlo pisze:Idąc twoim tokiem rozumowania jeśli mam genetykę do szybkiego biegania to po co się powstrzymywać???
Nie zrozumiałeś mnie. Piłem do Rolli'ego, który twierdzi że ludzie biegają mało/wolno bo im się nie chce. :-)
Talent, predyspozycje, zdolności... to geny. :tonieja:
A co to jest dla Ciebie ciężka praca? Bo dla mnie to są częste bardzo mocne akcenty i starty w trupa. :-)

Rolli pisze:Nikt ci tego nie zaprzeczy, bo 99% tutaj piszących maja taka genetykę i chcieli by biegać dużo więcej i dużo szybciej jak mogą. Szost i Kszczot tez się do nich zaliczają. :lalala:
Organizmy są różne. Jeden musi się mocno pilnować, a drugi może sobie pozwolić na więcej. Genetyka ma ogromny wpływ na to jak człowiek reaguje na trening.
BLOG viewtopic.php?f=27&t=59722
Kom viewtopic.php?f=28&t=59723
40lat, 98kg, 190cm, biegam od 2007
400m 0:55, 800m 2:04, 1000m 2:48,
1500m 4:30, 3000m 10:25, 5000m 18:38,
10km 41:40, Maraton 3h28
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

:niewiem:
Chociaż nic takiego tu nie pisałem... masz racje, uważam ze ludzie są bardzo leniwi i chcą dużo tylko nie chcą na to popracować.

Dlatego bija sobie oklaski i chwalą się jeden przed drugim wynikiem 4:30 w maratonie.
romanlo
Wyga
Wyga

Nieprzeczytany post

Talent, predyspozycje, zdolności... to geny.
Czyli jak mam słabe geny to mam odpuścić bieganie i zapomnieć o swoich biegowych marzeniach? Fakt przespałem dobre kilka lat swojego życia leżąc na kanapie, ale mam ochotę to zmienić i coś ze swojego biegania zrobić. Być może geny pokrzyżują moje plany.
bapacz
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 39:48
Życiówka w maratonie: 3:09:32

Nieprzeczytany post

Talent to jest potrzebny żeby zostać mistrzem świata. Przyzwoite amatorskie wyniki jest w stanie osiągnąć niemal każdy. Jedna osoba musi w to włożyć więcej wysiłku, innej przyjdzie to łatwiej, ale np magiczna dwójka z przodu w maratonie jest możliwa bez względu na talent. Po prostu trzeba zapier.... :taktak:
Keri
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka w maratonie: 2:59:50

Nieprzeczytany post

Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

romanlo pisze:
Talent, predyspozycje, zdolności... to geny.
Czyli jak mam słabe geny to mam odpuścić bieganie i zapomnieć o swoich biegowych marzeniach? Fakt przespałem dobre kilka lat swojego życia leżąc na kanapie, ale mam ochotę to zmienić i coś ze swojego biegania zrobić. Być może geny pokrzyżują moje plany.
nie o to chodzi

chodzi o to że gdy masz kiepskie biegowe geny to "wyżej wała nie podskoczysz"

chociaż oczywiście postepy bedą
Moje wpisy, moje doświadczenie, każdy jest indywidualnym przypadkiem, ale prawidłowości występują
Awatar użytkownika
marcinostrowiec
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

bapacz pisze:Talent to jest potrzebny żeby zostać mistrzem świata. Przyzwoite amatorskie wyniki jest w stanie osiągnąć niemal każdy. Jedna osoba musi w to włożyć więcej wysiłku, innej przyjdzie to łatwiej, ale np magiczna dwójka z przodu w maratonie jest możliwa bez względu na talent. Po prostu trzeba zapier.... :taktak:

bzdury
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ