to dobry trening ale nie dla wszystkich - większość nie da rady - jeszcze jak zrobisz przerwę 60 sekund
![uśmiech :)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
to dobry trening ale nie dla wszystkich - większość nie da rady - jeszcze jak zrobisz przerwę 60 sekund
Przecież napisałem, że nic nie rozumiem.
Roland jak się wycofasz to dupa blada.Rolli pisze: ↑01 sty 2023, 18:44Sam nie wiem. U mnie ostatnio motywacja jest bardzo słaba.artur_kozlowski pisze: ↑01 sty 2023, 18:34Rolli, jeśli chcesz to chętnie podłączymy Twój plan treningowy, jeśli wyraziłbyś zgodę na jego udostępnienieMoim zdaniem byłaby to dodatkowa inspiracja dla obserwujących osób.
No to sorry, nie wczytałem się widać wystarczająco dokładnie.
Na jakich przerwach to biegać, zarówno te 150tki i 400? 150tki na 5-6 min, a 400 na 8-10min, do "pełnego wypoczynku"?Rolli pisze: No to zacznijmy z klasycznym 5x150.Zeby sie nauczyć pod takie 4x400.
(miałem nadzieje, ze ktoś napisze cos tam o "zajechaniu sie")
W dużej mierze to ja robiłem selekcję i tak nie było. Zgłosiło się sporo ponad 100 osób i nie jest tak, że 90 chciało darmowy pakiet i badania. Takich osób może było z 10-15.Adam Klein pisze: ↑02 sty 2023, 09:15No to sorry, nie wczytałem się widać wystarczająco dokładnie.
No i to jest konkret, rozumiem.Biegający Filozof pisze: ↑02 sty 2023, 09:46 W dużej mierze to ja robiłem selekcję i tak nie było. Zgłosiło się sporo ponad 100 osób i nie jest tak, że 90 chciało darmowy pakiet i badania. Takich osób może było z 10-15.
Większym problemem przy wyborze była rezygnacja z ewentualnych startów, które mieli zaplanowane przed PW.
Ostatecznie została mi grupa około 30 zdeterminowanych osób, z których musiałem wybrać.
Chyba jednak nie jest lepsze, szczególnie jeśli trening ma być monitorowany przez odczyty z pulsometru. Warunki laboratoryjne, to warunki laboratoryjne.Adam Klein pisze: ↑02 sty 2023, 10:54 A nie moglibyście ich poprosić zeby pobiegli krótki sprawdzian? Parkrun czy cokolwiek, to przecież lepsze niż jakikolwiek test, warunki sà dobre.
tak - szczególnie jak ktoś nie biega na bieżni mechanicznej to jak podczas testów na niej biegnie to ma warunki laboratoryjne, dalekie od rzeczywistychjorge.martinez pisze: ↑02 sty 2023, 11:15Chyba jednak nie jest lepsze, szczególnie jeśli trening ma być monitorowany przez odczyty z pulsometru. Warunki laboratoryjne, to warunki laboratoryjne.Adam Klein pisze: ↑02 sty 2023, 10:54 A nie moglibyście ich poprosić zeby pobiegli krótki sprawdzian? Parkrun czy cokolwiek, to przecież lepsze niż jakikolwiek test, warunki sà dobre.
Ale jedna i druga liczba są prawdziwe - było ponad 100 (a może nawet lepiej zabrzmi prawie 200, bo chyba jakoś 180) zgłoszeń, ale z opisów zauważaliśmy, że sporo osób chce zaliczyć jeszcze kilka innych startów po drodze do PW. A chcemy, żeby jednak przez te 10 tygodni trening był taki sam dla każdej z osób - indywidualne starty by mogły to zaburzyć.
Moim zdaniem lepsze są badania wydolnościowe. Opowiedzą nam dużo więcej niż start na 5km na nieznanej trasie, w różnych warunkach, bez dokładnych pomiarów.Adam Klein pisze: ↑02 sty 2023, 10:54 A nie moglibyście ich poprosić zeby pobiegli krótki sprawdzian? Parkrun czy cokolwiek, to przecież lepsze niż jakikolwiek test, warunki sà dobre.
No tak, jeśli pulsometr to teoretycznie tak, ale trenując zawodnika wolałbym trenować go w oparciu o tempo.jorge.martinez pisze: ↑02 sty 2023, 11:15 Chyba jednak nie jest lepsze, szczególnie jeśli trening ma być monitorowany przez odczyty z pulsometru. Warunki laboratoryjne, to warunki laboratoryjne.
Nic wam nie da. Dostaniecie wpizdu parametrów z jakiegoś wyabstrahowanego laboratoryjnego świata z którymi nic nie zrobicie tylko będziecie robili mądre miny a faktycznie będzie wam trudniej taką grupę ogarnąć.Biegający Filozof pisze: ↑02 sty 2023, 12:30 Moim zdaniem lepsze są badania wydolnościowe. Opowiedzą nam dużo więcej niż start na 5km na nieznanej trasie, w różnych warunkach, bez dokładnych pomiarów.
Jak te osoby nie spełniały wymaganych kryteriów, to tak jakby ich nie było, nie można ich liczyć.Biegający Filozof pisze: ↑02 sty 2023, 12:30 Ale jedna i druga liczba są prawdziwe - było ponad 100 (a może nawet lepiej zabrzmi prawie 200, bo chyba jakoś 180) zgłoszeń, ale z opisów zauważaliśmy, że sporo osób chce zaliczyć jeszcze kilka innych startów po drodze do PW. A chcemy, żeby jednak przez te 10 tygodni trening był taki sam dla każdej z osób - indywidualne starty by mogły to zaburzyć.