Komentarz do artykułu Zabawa biegowa

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
pawo
Wodzirej

Nieprzeczytany post

Deter pisze: pawo
Dlatego niektóre portale, fora, biznesy, podcasty... upadają a niektóre nie.
Oczywiście zdaję sobie sprawę z tego, że moje podejście może być zbyt kapryśne i wymagające...
Ano upadają, jak wszystko, nawet cesarstwo rzymskie upadło i nic w tym dziwnego.
A dlaczego tak jest to do końca nie wiem ale prawie wszystko zależy od ludzi, czyli od nas samych.
Ten portal i to forum tworzą właśnie ludzie, czyli my.
Ja nie zaglądam tu raczej dla lektury, a dla ludzi, dla Ciebie, dla Rolliego dla Sebastiana również, :usmiech: nawet dla Pana Harpagana no i dla wielu innych. To my rozkręcamy dyskusję pod artykułami, wymieniamy się poglądami, sprzeczamy a nieraz też kłócimy się ze sobą. To człowiek jest tak bezczelny, że 1.5 kg galarety chcę ogarnąć i zmienić świat i kierwa to się udaje. :bum: Oczywiście mamy prawo do krytyki, tak sobie myślę ale żeby zaraz kazać milczeć naszym redaktorom. :bum: A właściwie to co ja chciałem powiedzieć? A już wiem, piszmy artykuły, rozmawiajmy, dyskutujmy, nawet się napierdzielajmy to będzie i postęp.
No i znowu wyszło mi napuszone zdanie.

ps. Tylko już nie wyzywaj mnie od personalnych, bo zabolało, to już wolę nasze polskie " tempa k...." albo debilu.
ps. 2 A zabawy biegowe są w wielce OK.
New Balance but biegowy
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 33:40
Życiówka w maratonie: 2:39:05

Nieprzeczytany post

pawo pisze: ps. 2 A zabawy biegowe są w wielce OK.
Nie tylko OK, ale i w okresie bazy sa dobre dla X i dla Y i dla Z. Po prostu dla wszystkich.
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Deter pisze: Pabmeda nie krytykuję, lecz ludzi, którzy nie potrafią myśleć logicznie i nie rozumieją, że bez metodologii nauk sama treść niewiele znaczy.
Ja wątpię ze ktoś, kto szpera w PubMed myśli nielogicznie, bo takie studia zmuszają do myślenia. Nikt tez nie traktuje tego jako wyrocznię, tylko jako pomoc i wskazówka we własnych projektach.

Bledem jest dla mnie nie sięgać do tego wielkiego źródła informacji. Ignorancja PubMed jest raczej wskazówką braku szerokiej i wielowarstwowej inteligencji, co widać wyraźnie u takich 301.
Awatar użytkownika
marek301
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Rolli pisze:...A temat "przetrenowanie" jest inflacyjnie nadużywany przez amatorów i służy bardziej do odstraszania niż jako diagnoza. Przetrenowania nie osiągniesz nigdy biegając 1-2x w tygodniu zabawy biegowe.
Co to znaczy "nie osiągniesz nigdy"? Nigdy nie mów nigdy! :taktak:
Nieoptymalnie prowadzony trening może prowadzić do najgorszego!

A co jest najgorsze? Oczywiście słabe lub wręcz katastrofalne realizowanie celu. :bum:

Jeżeli ktoś czuje się dobrym trenerem to powinien pewne osiągnięcia zagwarantować!
Realizacja celu powinna być ściśle powiązana z wynagrodzeniem, lub nawet z odszkodowaniem.

Nie wiem zbyt dokładnie jak to funkcjonuje na co dzień?
Ale podejrzewam, że "trenowanie" to nie jest "umowa o dzieło".
Zazwyczaj ktoś płaci i kupuje "kota w worku"(wyniki). :orany:
Awatar użytkownika
Deter
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

pawo
Przyznaję, że dałeś mi do myślenia i skłoniłeś do korekty nastawienia.

Rolli wyluzuj.
Pogadajmy o zabawie biegowej.

Jeden z moich ulubionych treningów to właśnie taka zmienność. Mieszkam na około 260 m npm. a jedna z górek ma około 720 m. Najkrótszą trasą na szczyt mam około 9 km. Ogólnie mam dość duży wybór pagórkowatych terenów co sprzyja takiemu bieganiu. Jeśli jestem na świeżości to pozwalam sobie na zabawę w formie szybszych odcinków wedle fantazji. Czasami na podbiegu kręcę ponad 95% HRmax a czasami na zbiegu przyspieszam obciążając się mięśniowo na relatywnie niskim tętnie.

PS
Nie chce mi się zakładać nowego wątku więc napiszę tutaj. Co powiecie na stworzenie grupy na Garmin Connect albo przynajmniej chętni będą dodawać się do znajomych?
Świeżak
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 10k to za długo
Życiówka w maratonie: Pobiegnę po 40tce.

Nieprzeczytany post

Deter pisze: Nie chce mi się zakładać nowego wątku więc napiszę tutaj. Co powiecie na stworzenie grupy na Garmin Connect albo przynajmniej chętni będą dodawać się do znajomych?
Nie żebym chciał dokładać cegiełkę do „zanieczyszczania wątku”, ale dobry pomysł! ;-)
Awatar użytkownika
Przemkurius
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Świeżak pisze:
Deter pisze: Nie chce mi się zakładać nowego wątku więc napiszę tutaj. Co powiecie na stworzenie grupy na Garmin Connect albo przynajmniej chętni będą dodawać się do znajomych?
Nie żebym chciał dokładać cegiełkę do „zanieczyszczania wątku”, ale dobry pomysł! ;-)
viewtopic.php?f=72&t=63054

:hej:
[url=viewtopic.php?t=60705]BLOG[/url]
[url=viewtopic.php?t=60706]KOMENTSY[/url]

800m: 2:11.97 - 06.22
1000m: 2:49.94 - 06.22
1609m: 5:03.80 - 06.22
3000m: 10:23.18 - 12.20
5km: 17:39 - 09.22
10km: 38:12 - 05.24
15km: 57:50 - 11.24
HM: 1:19:06 - 02.25
Rolli
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Deter pisze: Rolli wyluzuj.
Pogadajmy o zabawie biegowej.
Ach! Rozmowa z tobą, a przede wszystkim próby zdławienie w taki sposób dyskusji, zawsze sprawia przyjemność. Wiec wyluzuj i dyskutuj na temat zabawy biegowej. :hahaha:
Awatar użytkownika
Deter
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Jakie zdławienie. Rozmowa kwitnie :hej:
ODPOWIEDZ