Bieganie zaczeło męczyć

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.
Awatar użytkownika
beata
Ekspert/Trener
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Mossar pisze:No i ciepło jest teraz w opór. I tak byłem zadowolony jak ostatnio wróciłem z 29 stopni tylko lekko spocony ;)
No, teraz to jest znowu zimno, dla mnie zdecydowanie na cienki, ale jednak długi, rękaw :hahaha: . I na razie, oprócz najbliższego piątku raczej ma być bez upałów.

To o czym piszesz to nie żadna nowość i żadne odkrycie, wszyscy o tym wiemy, a i zawodowcy wcale nie zawsze mają tak sielankowo, że tylko spanie i bieganie. Jak to mówią - życie to nie bajka, ale trzeba jakoś dawać radę. Taki Zatopek trenował w warunkach dość spartańskich, i to będąc w wojsku, i też dawał radę.
Więc trzeba po prostu jakoś wyważyć pomiędzy życiem ze wszystkimi jego aspektami a bieganiem.
New Balance but biegowy
Awatar użytkownika
Mossar
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

Ja wiem że to nie nowość :) Ale czy coś co piszemy na tym forum jest nowoscią? Może poza postami yacoola, wszystko co piszemy opiera sie na jakiejś mniej lub bardziej powszechnej wiedzy.

Jak już mowa o czymś nietypowym i wymykającym się standardom to jest to mój znajomy z liceum. Biega od 1.5 roku, dziennie wali chyba z 15km, wszystko w tempach ponizej 4:15min/km. Ostatnio godzinny bieg zrobil w 15.6km z średnim tętnem 125 o.0 Nie ma kontuzji. Wygląda jakby wszystkie te biegi 3:45-4:15 odczuwał jako spokojne tempo. Urodzony talent czy po prostu ogromna praca?
exorcist83
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 0:40:38s
Życiówka w maratonie: brak

Nieprzeczytany post

Ja znam takiego co sobie w tamtym roku założył że stanie 100 razy na podium i gdyby nie pod koniec roku jakiś upadek lub podobny pech zrobił by to. Specjalista od 5 km.
5K - 18.57.3, 10K - 39.34 , 15K - 1.03.50, HM - 1.30.53, M - 3.28.47.
ODPOWIEDZ