


Kod: Zaznacz cały
Owsianka – potrawa przyrządzana z płatków owsianych i mleka. W zależności od rodzaju płatków mogą być one gotowane lub zalane wrzątkiem. Tradycyjna polska owsianka przyrządzana jest bez innych dodatków, ze szczyptą soli lub na słodko. Istnieją również wersje potrawy: warzywne, z czosnkiem a nawet z chili czy z tuńczykiem. Do owsianki na słodko dodaje się jabłko, banana, orzechy, kakao lub bakalie.
Ponieważ, w związku z coraz szybciej zapadającym zmrokiem, przeszedłem z biegów wieczornych na poranne, to w weekendy, kiedy mam trochę więcej czasu, też przeprowadzam na sobie eksperymenty co, w jakich ilościach i kiedy przed treningiem mogę zjeść. W tygodniu solidna kolacja załatwia sprawę, przynajmniej przy dystansach, które pokonuje (ok. 6 km).MacJan pisze:Osobiście testuje samego siebie.