koniec sezonu maratońskiego.

Biegowe "citius, altius, fortius": miejsce dla tych którzy chca biegac dalej i szybciej.

czy zrealizowałeś cel(-e) maratoński w tym sezonie?

tak
16
36%
nie
8
18%
nie biegałem maratonu w tym roku
21
47%

Liczba głosów: 45
Awatar użytkownika
torronto
Stary Wyga
Stary Wyga
Życiówka na 10k: 38:21
Życiówka w maratonie: 2:58:52
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Ja nie umiem odpowiedzieć na pytanie zdane w ankiecie. Zrobiłem życiówkę we wrześniu br. poprawiając się o 40 sekund (w stosunku do kwietnia 2008). W kwietniu br. pobiegłem gorzej od życiówki z kwietnia 2008 o 11 sekund. Czyli mam od niedawna nową życiówkę, ale coś mi podpowiada, że stoję w miejscu. :lalala:
www.bieganie.torun.pl
PKO
Awatar użytkownika
ArturS
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: brak
Życiówka w maratonie: brak
Kontakt:

Nieprzeczytany post

torronto pisze:Ja nie umiem odpowiedzieć na pytanie zdane w ankiecie. Zrobiłem życiówkę we wrześniu br. poprawiając się o 40 sekund (w stosunku do kwietnia 2008). W kwietniu br. pobiegłem gorzej od życiówki z kwietnia 2008 o 11 sekund. Czyli mam od niedawna nową życiówkę, ale coś mi podpowiada, że stoję w miejscu. :lalala:
A z ciekawości - co to za czasy?
PATATAJEC pisze:ja maraton będę odwlekał jak tylko mogę. Mam wrażenie, że po maratonie bieganie już nie będzie takie atrakcyjne. Maraton, to zdobycie jednego z większych szczytów, i co potem? Niby są jeszcze ultramaratony, ale to już totalny hard core!
A biegi górskie Cię nie interesują? ;) Samemu jeszcze nie biegłem, ale po przeżyciach w Szwecji z włażeniem pod ogromne wzniesienia (takie się wydawały) z 50-60kg koszem jagód na plecach po 12-godzinnym ich zbieraniu chcę znowu poczuć te piekielne pieczenie mięcha w nogach :hej: Cel w tym temacie dość jasny - Rzeźnik Obrazek

Zarówno Ultra, Rzeźnik jak i osławiony Iron Man Obrazek to totalny hardcore, który obecnie wydaje się absolutnie poza zasięgiem, ale jakby mi ktoś pół roku temu powiedział, że będę chciał przebiec maraton, czy nawet półmaraton to bym wybuchł śmiechem :hahaha:
Ostatnio zmieniony 24 lis 2009, 15:12 przez ArturS, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
torronto
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Przedział 3:12-3:13.
Może po prostu wystarczy zastosować 'train hard, win easy"? :hahaha:
www.bieganie.torun.pl
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

torronto pisze:Przedział 3:12-3:13.
W głowach się poprzewracało!!! :)
torronto! - ludzie tu marzą o przetruchtaniu maratonu, a Ty narzekasz na 3:12 !

A tak na serio to gratuluję formy i wyniku. I sam sobie odpowiedzialeś na pytanie o postępy: "train harder".
:) Tomek
gasper
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Kontakt:

Nieprzeczytany post

td0 pisze:
torronto pisze:Przedział 3:12-3:13.
W głowach się poprzewracało!!! :)
torronto! - ludzie tu marzą o przetruchtaniu maratonu, a Ty narzekasz na 3:12 !
ma racje torronto - 3:12 to biegają 70-latkowie :)
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

torronto, tak z ciekawości, na jakim kilometrażu biegłeś te maratony?
czym (czy) różniły się przygotowania do nich?(globalnie+ ostatnie 3 tygodnie)

ładny case study, więc pytam
-------------------------------------------------
PiotrekMarysin, planowałeś <2:50?
czy realnie przymierzasz się do poprawienia tego wyniku w przyszłym roku, czy idziesz bardziej w 'artykuły metalowe'?

zdrówko
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
Awatar użytkownika
PiotrekMarysin
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

russian, white russian pisze:PiotrekMarysin, planowałeś <2:50?
czy realnie przymierzasz się do poprawienia tego wyniku w przyszłym roku, czy idziesz bardziej w 'artykuły metalowe'?
To było moim celem na jesień, która od kilku lat stoi u mnie pod znakiem maratonu na miarę możliwości.
Przyznaję, że 'artykuły metalowe', to dla mnie temat na najbliższe kilka sezonów, ale podobnie jak w tym roku, postaram się znaleźć miejsce na szybki maraton.
Skoro jest jeszcze szansa na poprawianie się, będę próbował.
[url=http://team.entre.pl]ENTRE.PL TEAM[/url]
Awatar użytkownika
torronto
Stary Wyga
Stary Wyga
Kontakt:

Nieprzeczytany post

Na wiosnę 250-350 km, maj-czerwiec nieco odpuściłem, lipiec 240km +700 rowerem i w sierpniu 430km. Plus siatkówka, basen, itp.
Na koniec sierpnia, po wykonaniu tej wakacyjnej pracy, czułem moc, której nie mogłem utrzymać do września. Już na Biegu Westerplatte czułem, że gdzieś mi to ucieka przez palce jak woda. Tu musi chodzić chyba o systematykę mikrocykli.
Właściwie to sam się trochę tym zaintrygowałem. Miałem podobny okres w 2006 roku, gdy pobiegłem 3 maratony, wszystkie po 3:26, poprawiałem się za każdym razem o 10 sek. Gdy zrealizowałem potem uczciwie 8 tygodni BPSu Greiffa, to przeskoczyłem na to 3:13.
Kończę ten OT. Jeszcze mi Fredzio każe założyć bloga. :hej:
www.bieganie.torun.pl
Awatar użytkownika
asik_zoo
Stary Wyga
Stary Wyga

Nieprzeczytany post

PATATAJEC pisze:(...) ja maraton będę odwlekał jak tylko mogę. Mam wrażenie, że po maratonie bieganie już nie będzie takie atrakcyjne (...)
Nie tyle samo bieganie, co bieganie maratonów. A "nieatrakcyjne" to jednak za duże słowo. Wiadomo - debiut wspomina się najlepiej. Amatorów nie cieszy już tak bardzo żaden inny bieg. Przynajmniej w moim przypadku tak właśnie było. Ale teraz mam nowe cele i jest OK. :-)
W ankiecie zaznaczyłam "TAK" - tym mogę się pochwalić. :-) Ukończyłam pierwszy w życiu maraton - w Warszawie. Co prawda ledwo zmieściłam się w czasie 6 godzin, ale dla mnie, rodziny i przyjaciół nie ma to większego znaczenia. Tym bardziej, że kiedyś, być może już w przyszłym roku poprawię ten wynik.
Dodam, że maraton biegłam dla przygody, nie dla wyniku. I rzeczywiście - przeżycia są niesamowite. Maraton to podróż, gdzie poznaje się nowe miejsca i nowych ludzi.
Awatar użytkownika
kapan
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach
Życiówka na 10k: 38:51
Życiówka w maratonie: 2:59:29

Nieprzeczytany post

Może nie na temat, ale chciałabym się podzielić refleksją, która zakałatała do mojej głowy przy okazji tej ankiety. Portal zmienił bardzo swój charakter. Dociera do szerszego grona. Jeszcze parę lat temu głupio mi było zabierać głos, bo co może powiedzieć taka amatorka jak ja... Raz się podzieliłam zdaniem na temat Woolfów, których się stałam nieszczęśliwą posiadaczka i usłyszałam, że nie jestem z nich zadowolona, bo za słabo jak na nie biegam. Teraz jest tu wiele osób zaczynających swoją przygodę z bieganiem i marzących o swoim pierwszym maratonie. I to bardzo cieszy, przynajmniej mnie;)
Awatar użytkownika
russian, white russian
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ale nadal jest sporo osób, z wiedzą i doświadczeniem.
i mam nadzieję, że nasz amatorski dżihad tego nie zmieni...
we gather energies
ours and the ones of the nature,
in order to make this intolerable world
endurable
Awatar użytkownika
td0
Zaprawiony W Bojach
Zaprawiony W Bojach

Nieprzeczytany post

ja (jako amator) mam zamiar sporo zmienić

przede wszystkim chcę zdobyć od Was tą wiedzę i doświadczenie... i deptać Wam po piętach na każdym z biegów masowych
:) Tomek
New Balance but biegowy
ODPOWIEDZ